2006-12-12

Singelminister

Fick ett mejl angående debattprogrammet Argument, där jag själv medverkat och där alla möjliga roliga människor deltar varje vecka. Hoppas ni inte missade en integrationsdebatt för två veckor sedan, med "Robert" som sökt över 500 jobb och verkade ha svårt att begripa vad politiker kan göra och inte göra. "GE MEJ JOBB NYAMKO!!! DO LOVVADE!!"

Nåja. Det var inte det jag tänkte kommentera. I Mejlet jag fick kom lite reklam för kommande program (ikväll!).

"Omkring 2 miljoner svenskar lever som singel och därför ska vi prata singeldiskriminering i Argument. I Röda Stolen sitter Mona Lundin som kräver en egen singelminister. Eftersom det finns familjepolitik, äldrepolitik, barn- och ungdomspolitik och hbt-politik, menar hon att det även behövs någon som bevakar singlarnas intressen. För svenskar kan det låta främmande men i Norge är debatten igång och flera partier har gjort utspel i frågan. Vi har därför Trine Skei Grande från socialliberala venstre med på tv-länk från grannlandet."

Haha! Det är faktiskt inte en dum idé. I Stockholm och i andra storstäder är ju singelhushållen i klar majoritet, i många stadsdelar. Det mesta är skapat och riktar sig till barnfamiljer. Ta bara Filippas och alla andra borgerliga politikers gagg om matborden. Vi är många som inte ens har ett förbaskat matbord.

Jag undrar bara vilken svensk politiker som skulle föra det här på dagordningen. Göran Hägglund? Leijonborg är ju singel numera, annars är frågan kanske passande för konsumentministern. "Vi förbjuder familjerabatter på Skansen, småglin på tunnelbanan, på fik och vi förbjuder GB-familjepack! Barn under tio ska inte vistas utomhus".

10 kommentarer:

Anonym sa...

Singelminister! Oh my god. Vad är nästa steg, islamminister för att tillgodose den gruppen? Det finns otroligt många intressegrupper som gärna vill tillgodose sina intressen.

En minister är inte lösningen (no thanks. mina skatte cash ska inte gå till någon fet ministerlön).

Frågan är väl egentligen inte om det behövs en singelminister utan egentligen varför olika näringsidkare aldrig fattat att singlar faktiskt är en bra konsumtionsgrupp. Först och fämst har de mer tid än andra grupper och de kan konsumera mer och lägga mer pengar på sigsjälva (de inte behöver försörja andra, exempelvis ungar).

hrm sa...

Den politiker som driver frågan om att förbjuda småungar på tunnelbanan (och givetvis spårvagn, buss, tåg, flyg etc) har garanterat min röst!

Anonym sa...

jag får huvudvärk av programledarna som aldrig låter någon prata till punkt. ständigt är de där med sina gnälliga norrländska accenter och hugger av folk mitt i påbörjade meningar. debatt med risk för slaganfall.

Anonym sa...

en annan sak som är vidrig är alla dessa färgsprakande, mediekända debattörer som ska representera "ungdomens röst" mer än en konkret, genomtänkt åsikt.
"åsså kollar vi vad ungdomarna tycker. välkommen in i stugan, mina gulliga små vänner. vad tycker ni om maktskiftet då? gulligull."
alltid samma pretty faces i rutan. fridolin och catalan 'til you puke.

sakine sa...

Anders, anmäl dig till den där "röda stolen" och skäll lite? :)

(Norrländska är ju kul att lyssna på!)

Wille sa...

Singelminister! Oh my god. Vad är nästa steg, islamminister för att tillgodose den gruppen? Det finns otroligt många intressegrupper som gärna vill tillgodose sina intressen.
Masturbationsminister, för singelmän och män i långvariga äktenskap? Skulle kunna tillvarata en stor grupps intressen, och säkra den fortsatta "sexualiseringen av media" för sin intressegrupps fördel?

[Saker att skriva 05 på morgonen efter en kväll ute med stora sömnproblem som resultat]

sakine sa...

Hur kan folk festa under vardagar??

Är det inte jobbigt att gå till jobbet dagen efter?

Mår ni aldrig illa?

Aja. En minister för alla oss som inte klarar av att festa ofta (inte vintertid), också! Det är vi som behöver mest hjälp.

Wille sa...

Hur kan folk festa under vardagar??
Festa och festa, jag var ute och tog tre glas vin på en bar i gott sällskap.. Anledningen till att jag var uppe 5 var att jag vaknade 4 klarvaken. Somnade om vid 6. Var faktiskt hemma redan vid 12-tiden.

Är det inte jobbigt att gå till jobbet dagen efter?
Jo.. Blev ett tåg en timme senare in till jobbet idag, känner mig lite småmosig i skallen också.. Främst pga sömnbrist tror jag.

Anonym sa...

Jag såg också på detta program då när tidernas bästa integrationsminister var också där. På sin vänstra sida hade hon en invandrare som menar att han diskrimineras på arbetsmarknaden och vill ha ett jobb av henne. Och mitt emot henne är det Kamali som svarar att ha ett jobb på arbetsmarknaden betyder inte att marknaden löst problemet med diskriminering . Fallet med Sverige i den frågan är att en utbildad invandrare i Sverige får lägre i lön och inte heller ett jobb som motsvarar hans utbildning. Men då svarar Nyamki att det är för få jobb som finns nu. Var det ett skämt som hon ville dra eller menar hon allvar? Så hon förkastar alla utredningar som staten och många lärosäten kommer ut med? Eller ska man säga då att det är för få invandrare i inflytelsefulla postioner för att de är lata och inte engagerar sig tillräckligt?Är det liberalernas svar på det??

sakine sa...

Sevgi, du verkar begripa vad Nyamko säger lika mycket som din polare "Robert".

Det Nyamko sa var att det måste skapas arbeten för att diskrimineringen ska minska. Och i det har hon helt rätt. Vad är det du lyckas missförstå?

Vet du vad te x Las är? Vet du hur arbetslösheten ser ut bland utlandsfödda i liberal resp. genomreglerade arbetsmakrnader? Börja där och återkom sedan.