2006-12-13

CrazyHorse-Annas framtid

G, vilket tjat om Anna Sjödin. Nästan i klass med vem som ska efterträda Göran (Zzzz). På söndag ska SSU:s förbundsstyrelse sammankalla och krisprata, av 26 distrikt kräver tydligen ca 10 distrikt att Anna avgår. Men snälla rara. Här har SSU för en gång skull fått en slagkraftig ordförande, och vad gör man då? Man vill att hon avgår! Vilka töntar.

Så här kan hon ju inte ha det. Hon är alldeles för bra för SSU och torr fjantpolitik.

Anna! Om du läser min blogg: Du är så bra. Hade jag fått dela ut ett jämställdhetspris så skulle det ha gått till dig utan tvekan. Du är ju ingen jantemes, egentligen. Hör av dig om du vill fika eller ta en öl.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Slagkraftig var ordet...

sakine sa...

:p

Okej, okej. Alltid lite kul att ordvitsa eller skoja om en sossetjej som hamnat i klistret, men jag gillar faktiskt henne skarpt.

Hon sticker ju ut bland gänget av aptrista sossar/politiker. Hon slåss när hon känner sig tvungen (nog finns det tillfällen i livet då man bör försvara sig) och står fast vid det hon säger. Från mes med LO-utseende, ful skinnjacka och löjliga rosa slingor till i dag. Det är ganska imponerande!

Anonym sa...

Nog är det bra med tuffa tjejer som kan ta för sig och till och med slåss. Men här handlar det om en person som tydligen använt etniska tillmälen och hotat med att bussa Bodström på ordningsvakterna. Det är nog inte önskvärda egenskaper hos en politiker, åtminstone inte i de rumsrena salongerna.

Hade det handlat om en person med järnhårda principer som använt sitt svarta bälte i karate för att mosa en angripare sönder och samman hade jag bara känt sympati. Så är dock inte fallet här.

sakine sa...

Men Blogge! Det var väl den där pressekreteraren som sa det där om Bodström?

Sen är jag lite osäker på det där med "svartskalle". Om hon nu sa det (och låt oss i så fall anta att han säger hora till henne)...ja, fel och oerhört omoget men förlåtligt. Tycker jag.

Låt oss konstatera att vi inte vet. Men håller du inte med om att det har gapats för mycket om att hon är oskyldig, enbart för att hon är politiker och tjej?

Anonym sa...

Jag skiter i vad hon har sagt till vakten, och hur (sosse)-full hon var, jag tycker att hon ska hålla sig kvar till varje pris ...gärna med hjälp av lite makt- och politikertricks.

Hon kommer då att ge alla ungdomsförbund ett ansikte :oD

sakine sa...

RL, hehe... Men det vore synd att offra Anna för den förvisso positiva effekten.

Anonym sa...

Du skämta med mig eller Sjodin aprilo?

Rollx sa...

Jag skulle gärna gå ut och festa med henne. Det skulle finnas goda möjligheter till en spännande händelserik afton :).

Skämt åsido. Hoppas att det reder upp sig för henne. Även fast hon kanske blir portad från SSU och någon synlig post inom S.

~Popoffer~ sa...

Tsss... Anna är precis vad rödingarna förtjänar. Hon har gjort mer för borgerlig politik än någon annan. Hon och hennes pressekreterare... =) Det tackar vi allra ödmjukast för.

Anonym sa...

Jag tycker du har rätt Zakine. Speciellt efter att jag läst vad Faraj Abu Iseifan skriver om det som hände den kvällen på www.upprattelse.se/faraj.ht.ml

Johan Hedin sa...

Jag är evigt trött på det här tjatet om att bannlysa alla som råkat drämma i med ett "svartskalle" när de är riktigt tokarga (jfr även en hel del liknande fall inom sporten).

Om man nu är så ilsk att reptilhjärnan tar över försvinern all vanlig logik. Logiken blir istället att man bara önskar säga något så elakt och sårande till den andre som bara kan. Och att drämma i med ett "svartskalle" är ju i Sverige i topp på den listan. Liksom "pedofil, idiot, dvärg, hora" eller vad som helst som råkar såra just mottagaren mest.

Därför kan en person som egentligen inte är ett dugg rasist drämma i med ett "svartskalle" i stridens hetta. Inte p.g.a. någon hemlig smygrasism utan bara för att reptilhjärnans logik har tagit över.

Fånigt och dumt? Ja.
Men förlåtligt? Ja, tveklöst det också.

Anonym sa...

Förstår inte alls resonemanget om att det skulle vara förlåtligt att någon under stridens hetta vräker ut sig "jävla svartskalle, det är såna som dig vi inte vill ha i Sverige".

Jag kan bara beklaga ifall ni rör er i kretsar där det är acceptabelt betéende bara man är upprörd och vill såra. Men sådana element bör inte vara delar av den socialdemokratiska kretsen som ska vara uttalat antirasistisk.

I min hjärna/reptilhjärna , och de som jag betraktar som mina vänner skulle kopplingen överhuvudtaget aldrig uppstå så att jag häver ur mig ngt sådant. Lika lite som jag, även om jag är arg, skulle få för mig att skrika bögjävel till någon som är bög, eller förolämpa någon med ett handikapp, etc. etc.

Anonym sa...

MÅste hålla med, jag tror heller inte på att hon yttrat sig negativt om vakten, inte på det sättet som påstås vart fall. Efter att själv ha jobbat i dörr och med annat inom resturang vet man att folk snackar ihop sig nåt djävulskt. Men jag kan hålla med det påstådda uttalandet att "såna som han inte borde vara välkommna i sverige" Han borde inte vara välkommen på planeten om han är ett sånt jävla as.

Sen är hon ju inte så jävla ful heller, sossarna kännetecknas normalt av att alla faller in under en Jante-Stämpel i stil med:
Jag är ful,
Jag är fet,
Jag ser förjävlig ut,
jag är dum i huvet..

Anna Sjödin och Carin Jämtin är ju de enda som man inte sitter och tänker "satan, va ful/fet hon är" eller känner att "är inte hon/han mogen för ålderdomshemmet?".
Sen är det bra att hon vevade, man ska inte ta skit oavsett vem det kommer ifrån. Svenskar generellt är såna tystlåtna mesar att man verkligen blev förvånad när hon röjde loss.

Hoppas att hon hittar nåt annat vettigt att göra. :)

Anonym sa...

Jag skäms för att säga det... men jag har faktiskt inte varit på Crazy Horse...

~Popoffer~ sa...

Maria, det är lika bra. Det finns nämligen bara en enda anledning till att Sjödins historia om att hon inte skulle varit "märkbart påverkad" är en uppenbar lögn och det är att det inte går att vistas på Crazy Horse utan att supa ner sig något bedrövligt.