2006-12-07

Idioti och 6-panikAftonbladet finns att läsa om skolan som censurerar tjejer som poserar på samma sätt som killar. Vad löjligt! Det löjliga är också hur en av tjejerna försvarar sig ”Vi ville visa att man kan vara avklädd utan att vara sexuell”. Men var hur jävla sexuella ni vill. Who cares? Det ligger ju i betraktarens öga. Ingen tutte ens, så vitt ögat når. Kom igen! Väder-norskan var t o m mer radikal. När ska tjejer sluta att förklara sin nakenhet? Vad är vitsen? Varför ska tjejer ens behöva bry sig om omgivningens stenåldersfasoner?

Bra dock om fallet leder till lite debatt. Om inte annat bland hysteriska radikalfeminister i Norrland med liberala drag. För övrigt ser ju tjejerna fullt friska och vackra ut, långt från idealet som alla yrar om.

12 kommentarer:

Johan Hedin sa...

Tonåringar tänker ju osannolikt mycket på sex, och det är väl inte så mycket att säga om, annat än att så har det väl alltid varit. Det är väl naturligt. Därmed inte sagt att vuxenvärlden okritiskt skall acceptera och uppmuntra detta, när man åtinistone lite grand borde leda dem till någon annan och mindre fysisk förkovran.

Men förbjuda fotografier för att de visar lite hud? Hindra "sexualisering av rummet". Ge upp! Om nu sex faktiskt är något både naturligt och i grunden bra så kan man väl inte sträva efter att ta bort detta ur det offentliga rummet? Är detta det vettigga sättet att tackla något jobbigt? Sopa det under mattan (trots att det i grunden inte är något ont). Är inte detta formulär 1a för vad som är hyckleri och moralism?

sakine sa...

Yes, instämmer förstås. Jag tror att ju mer folk försöker dölja och censurera - desto mer sexueliserat blir ett samhälle. Man känner sig aldrig så uttittad som kvinna som man gör i "täckta" samhällen. Spelar ingen roll vad du har på dig.

Anonym sa...

Något jag funderat på är det här med att sola toppless, uppvuxen på en bad och semesterort som jag är...

På 80-talet och en bit in på 90-talet var det så gott som norm att sola utan bikiniöverdel "då det gav fula, vita ränder". Och aldrig hörde jag någon kritik om det. Tänkte inte ens på det.

Idag ser jag sällan att kvinnor solar toppless på sträder bland mycket folk.

Grubblar på varför? Var det ett modenyck? Är vi prydare nu? Eller inte? Egentligen?

Björn Brändewall sa...

Vad kallt det måste ha varit att posera så där...

Anonym sa...

Vilka är de norrländska halvliberala radikalfeministerna du syftar på?

Antar att du förstår att jag håller med dig här till fullo.

Jenny

sakine sa...

Maria, jag tror att det beror på att både vänstern och högern (i konservativ mening) mycket lyckat har drivit moralism.

Jenny, jag har egentligen inte träffat så många feminister från Norrand men fått för mig att många av ändå reflekterar kring frågorna utifrån likhetsfeminism (somliga blir radikalfeminister, men många inte). Sen var ju fotot från Kiruna.

Jag kan ju ha helt fel. Fördomsfull som jag är (i synnerhet mot norrlänningar)..

Vad är din uppfattning?

Anonym sa...

Var är du på bilden ...nummer två från vänster eller...? :)

Anonym sa...

Men förresten, dom där tjejerna var ju rätt lättklädda o intressanta, har du ingen bättre och mer detaljerad bild på det där hockeylaget? :)

sakine sa...

Jag är nog mest lik hon i mitten (bra påklädd).

Nä, inga fler bilder ;)

Fick höra att dirty foton på män är ganska vanliga på kvinnodominerande arbetsplatser. Vet ngn om det stämmer? Jag har mest jobbat på arbetsplatser med majoritet män alt. blandat.

Anonym sa...

Min uppfattning är att det knappt existerar några liberala el. ens halvliberala radikalfeminister i det här landet, i synnerhet inte i norr. Frågan är om det finns så många radikalfeminister ö.h.t. Det beror naturligtvis på vad man lägger in i begreppet.

Så jo, du har nog rätt i att du är smått fördomsfull :) Men jag hoppas på debatt bland feminister, precis som du.

Jenny

sakine sa...

Jenny, ja det beror självklart på vad man lägger in i begreppet. Jag tycker nog ändå att det finns en del ljusglimtar att stöta på, speciellt nu i samband med Petras hordebatt har flera namn cirkulerat.

(Jag vårdar mina fördomar väl ;)

sakine sa...

Hehe, min gamla gymnasieskola!