2010-03-09

Och så lite jämställdhet

Jag skriver tillsammans med Elisabeth Thand Ringqvist, Marianne Nivert, Katarina Svensson och Yvonne Rosenthal om varför kvotering är fel.

Igår morse satt jag med Maria Sveland och Suzanne Osten i TV4:a och diskuterade kvinnodagen. Osten hade mest att säga, jag sa för ovanlighetens skull väldigt lite. För den intresserade finns klippet här.

7 kommentarer:

Cia sa...

Märkligt vad tydligt det blev. De där lätt skyddade etablissemang-perspektivet som Suzanne Osten och andra överklass"kommunister" har, personer som aldrig behövt rannsaka sig själva.. tigerekonomi, men jisses

shamrock08 sa...

Lyllo dig som fick träffa Suzanne Osten! Jag har varit i samma rum som henne genom jobbet en gång och hon var snäll.

@Cia: Hur kan du vara så säker på att hon aldrig rannsakat sig själv? Tror du att hon helt saknar självkritik eller vad menar du?

Skeåning sa...

Jag är överhängande emot kvotering. Men ibland undrar man ju vad som krävs, och om inte kanske en tillfällig kvoteringsperiod skulle kunna lösa en del. Då ett argument som ofta förs fram till varför det fortfarande är en överväldigande majoritet av män i bolagsstyrelserna är att de etablerade kontaktnäten som är viktiga och kanske avgörande är dominerade av männen medans kvinnorna står utanför, av förklarliga skäl.
Jag kanske börjar ge efter för radikalfeministisk propaganda, så andra får gärna motargumentera så snabbt så möjligt..

Cia sa...

Re: sham " [...] Tror du att hon helt saknar självkritik eller vad menar du?"

- Ja.

(Inom psykiatrin arbetar vi f.ö. med den medicinska termen "jan myrdal syndrome", förträngningsmekanismer, problematik som uppstår i konforma miljöer)

shamrock08 sa...

Som anställd inom psykiatrin ska man vara försiktig att göra definitiva utlåtanden om människors personlighet och personlighetsdrag om man inte har gott underlag i form av personlig kontakt, journaler, osv. För jag utgår att Suzanne Osten inte är en av dina patienter med tanke på tystnadsplikten.
Att helt avsakna självkritik är dessutom ett väldigt allvarligt personlighetsproblem.

Lite tråkigt när personer anställda inom psykiatrin häver ur sig utlåtanden och diagnoser till höger och vänster. Det är ju meningen att folk ska ha förtroende för er.

Cia sa...

"anställd" What? Saknar vi helt humor idag? som straff får du läsa raden "Jan Myrdal Syndrome" både hundra gånger framlänges och baklänges.

Skeåning sa...

Jag har sju som jag skrev funderat lite lätt på om en tillfällig kvoteringsperiod kanske skulle vara positivt. Men Sahlins utspel i svd om permanent lagstiftning är rent skrämmande..
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sahlin-kvotering-i-styrelser-2012_4417933.svd