2010-03-05

Läs Wiberg och Leman

I Aftonbladet, om antisemitism och en bredare antirasism.

Ps. Det fanns ett inlägg här nedan om Wilders framgångar i Almere, men det trasslade till sig med koder så inlägget rök. Om någon undrar. Ds.

3 kommentarer:

Skeåning sa...

Stora delar av artikeln är bra skriven tycker jag. Om än beskyllningen att SD står upp mot antisemitismen enbart för att slå mot den muslimska gruppen är osmaklig och det brukar kallas cynism. Nu råkar det vara så att så gott som alla hatbrott mot judar i Malmö utförs av arabisktalande unga män med rötter i den muslimska världen, där de starkaste förintelseförnekande rörelserna finns idag. Då är det naturligt att man kritiserarar och belyser detta bland muslimska grupper. Märk väl inte alla, eller enskilda muslimer. När expo skriver om islamisten Omar ska de då beskyllas för att försöka skuldbelägga och komma åt alla muslimer i Sverige? Det är paranoia och löjeväckande.
SD har inget emot sekulära muslimer som kan anpassa sig till samhället... De är snarare något positivt...
Vi vill inte se antisemitism i vårt land, i Malmö, och det står vi upp för vare sig vi har expo eller judiska församlingar med oss. Det har kanske undgått expo, även om de borde känna till det, men det förekommer ganska mycket motsättningar och hårda ord mot SD, som ofta utmynnar i ren avsky mot partiet av partier ute på den extrema högerkanten och nationaldemokrater. Detta för att SD bland annat inte är antisemitiska och inte gör skillnad på folkgrupper, och är för "snälla mot judarna"
Det finns en anledning till varför de människorna är i de partierna och inte i SD... Jag avskyr att se den ytterst välintegrerade judiska gruppen i Malmö, många som har bott här sen flera generationer tillbaka, trackasseras och utdrivas av muslimer, likväl som av högerextremister om nu så hade varit fallet..

Roland X sa...

Jag hållet helt med om allt det som signaturen Skeåning skriver i sitt inlägg.
SD 2010

Flaskhalsen sa...

Petter Larson
http://www.aftonbladet.se/kultur/article6716311.ab