2010-03-01

Expo om muslimer i Södertälje

Skönt att det finns antirasister att lita på. Här länk till Expos tidigare artikel på temat: "Ombytta roller" (Pdf).

Några journalister har hört av sig och vittnar om hur man på tidningsredaktioner inte vill ta i frågor som dessa, för att det skulle "gynna SD". Idiotiskt sätt att resonera.

8 kommentarer:

Skeåning sa...

Sedan expo klassade den eminenta, numera bortgångna journalisten Kurt Lundgren som islamofob förlorade de all trovärdighet de någonsin kunnat ha i mina ögon. Jag tror Sverige är det enda landet i Europa, som har statsunderstöd åsiktspolis. Expo är inte tvådimensionella på något sätt. Vart på expos hemsida kan man hitta där man skriver om den muslimska antisemitismen i Malmö?
Expo förnekar att muslimer begår rasistiska brott. 2009 i december skriver man att muslimer trakasserades, men "inga dåd utfördes av muslimska grupper"
Hyckleriet kunde inte vara mer uppenbart, och visar med önskvärd tydlighet att de är minst lika endimensionella som "antirasisterna på deltid".

Skeåning sa...

... och decemberartikeln berörde alltså hela 2009, för tydlighetens skull. =)

Jonathan Leman sa...

Skeånings påståenden stämmer inte utan bygger på ett slarvigt inlägg av Dick Erixon

http://jonathanleman.blogspot.com/2010/03/desperat-vevande-fran-erixon.html

Linnéa Sandström Lange sa...

Jag tycker SD är rätt bra på att göra bort sig själva, så om de vill göra det i media så tror jag det gynnar resten av partierna.
Det har varit samma debatt i Storbritannien där British National Party inte har fått delta i media, och då de fick vara med i Question Time så sken deras illa dolda rasism igenom direkt.

Bra argument i debatten på SVT förresten, härligt att se!

Skeåning sa...

Det är väldigt stor skillnad på SD och BNP. Det är viktigt att framhäva. BNP har antisemitiska drag som det inte finns röken av i SD, vilket ju även företrädare för expo glädjande påtalat. BNP's partiledare gjorde främst enligt mig, bland annat bort sig för att han tidigare förnekat holocaust, och på något märkligt sätt inte förmådde att ta avstånd från det på ett tydligt sätt. Lite som Reepalu med hans märkliga uttalanden i Malmö, även om det är en annan dimension förstås. Även andra mindre smickrande saker från Griffin's förlutna var han märkligt dålig på att bemöta, han framstod som twoface. Dessutom gör BNP skillnad på folkgrupper, eller iaf gjorde det tidigare innan de tvingades ändra sin medlemspolicy och acceptera svarta medlemmar. BNP har ett öppet sammarbete med sina svenska vänner nationaldemokraterna. De är således väldigt långt ifrån SD på starka och direkt avgörande plan.

Jonathan, Ja expo har skrivit mer den senaste tiden (2010) om antisemitismen i Malmö mot Judarna, och det är positivt, det har varit alltför sparsamt med det tidigare i förhållande till den markanta ökning som hållit på i ett par år. Framförallt belysningen av det utbredda judehatet bland många muslimer i Malmö. Jag tycker också belysningen av förföljelsen av muslimer bland kristna invandrar grupper i Södertälje är bra. Det tidigare så homogena Sverige har delats upp i enklaver, och grupper med stora religiösa motsättningar.

Sven Holmström sa...

Bra länkar. Men en absurd miss: Artikeln i Expo pratar om det 'Arameiska folkmordet'. Arameiska var ju nu alltså det språk Jesus talade. Ett språk som är släkt med hebreiska och arabiska och inte har nått att göra med armenier.

Men det är en petitess. I övrigt väldigt intressant.

arthur sa...

> Skönt att det finns antirasister att lita på.


Man torde i alla fall inte hitta sådana på Expo.

roberth sa...

Linnea att jämföra bnp med Sd är extremt okunnigt. En stor skillnad på dessa partier läs på!Expo är ett skämt som aldrig brytt sig om stenkastarvänstern eller andra brott från sin älskade vänstersektion.