2009-01-09

Smicker

...man kan bli glad för mindre:

“Låt 2009 bli året då ‘förnyelse’ inte är samma sak som högervridning”, skriver Petter Nilsson i Arbetaren idag. Och vi får väl hoppas att hans önskan slår in även i tidningssverige. För när Arena gått och blivit mer än lovligt gubbig och reaktionär och Sakine Madon tillåts fördumma debattklimatet i Bang så behövs minst sagt en förnyelse inom vänsterpress."

Det är alltså från "Motkraftgänget" (Osynliga partiet, Petter Nilsson & Co, Osäkrade studenter etc.).
-------------

Uppdatering: ...och så lite annan sorts smicker (?).

16 kommentarer:

Anonym sa...

Det är ju inte direkt förvånande att (den delen av?) vänstern rubricerar åsiktsmångfald och nya perspektiv som "fördumning". Vad som däremot förvånade mig (som inte konsumerat sådär jättemycket extremvänster-litteratur de senaste 8-9 åren) en liten smula var det vansinnigt obehagliga inlägget om Blondinbella som det länkas till längst ned på sidan.

För att människan råkat svära i kyrkan och dissat Karl-Bertil Jonssons julafton så ger sig skribenten såväl på hennes utseende som att länka till diverse videor med folk som skadar sig allvarligt (ang hennes medverkan i Let's Dance). Jag utgick först från att det var en svennebanan, packad på öl i plastmugg, som kastade attackerade henne med en flaska i Kungsan förut men efter att ha läst detta är jag inte lika säker...
Hatet mot henne är lika skrämmande som fascinerande.

sakine sa...

Jomen visst. Men jag tror nog att det mer är omognad än hat (och de två går inte att skilja åt så lätt).

Det här hade däremot kunna ha mig som avsändare:

"The bedtime cigarett on the balcony with a soft tune on the stereo is one of my true passions."

Kurdistan and Hayastan sa...

Petter brukar jag se på tunnelbanan.

Sist jag såg han så plankade han på det mest osmidiga sättet någonsin, han är inte så vig tydligen och snygg som han är så ska han lyfta sig själv över spärrarna.

Anonym sa...

Haha. stenkastarpetter alltså. Först tar han från de fattiga (hans lön betalas av kårpengarna som Stockholms universitet tvingar studenterna att betala). Trots det kan han inte tänka sig att betala i tunnelbanan.

Han vägrar att betala för sig och kan inte ens planka ordentligt. Pinsamt.

Anonym sa...

Sakine: Ang omognad, iof: "Vi kommer aldrig avsvära oss vår klasshatshumor. En snattare som knivar ett par väktare är kul. Jörg Haiders dödsvurpa efter ett bögklubbsbesök är ännu roligare."

Tror du har en poäng där... ;)

Det engelska citatet var poetiskt och hedonistiskt nog att hamna på min lista med, men vart hittade du det?

Anonym sa...

Hej Sakine!

Roligt att du blir glad av att jag omnämner dig på bloggen. Jag får väl också erkänna att jag själv blir smickrad av att få repressentera vänsterpartiets pressekreterare, utompalamentarisk vänsters främsta nyhetssida, en studentförening (speciellt eftersom jag aldrig studerat själv) och en hel utomparlamentarisk rörelse.

Själv skulle jag nog hävda att det bara är min egen åsikt att ditt kåseri i senaste bang var årets bottennapp i en tidskrift som redan numret tidigare vågat efterfråga intellektualism.

PS. Ang. Isabella (aka. blondinbella) måste jag erkänna att jag på inga sätt önskar brutna ben eller stukningsskador. Och efter fredagens Lets Dance så är hon lite av en favorit i familjen. Förutom vår näst minsta som verkar satsa alla sina leksaker på att Hasse skall vinna. DS.

sakine sa...

Jesper, ingen orsak ;)

sakine sa...

Liz, jag blundade och såg citatet framför mig. Nej då; jag hittade det på din sida :)

roberth sa...

Den som ser Petter planka nästa gång påkalla vakter och polis! Att han och Andreas Malm får hållas är vidrigt! Deras människosyn är så avskyvärd att den är värd ett eget kapitel!

sakine sa...

Roberth, polisen har väl viktigare saker att göra än att lufsa efter plankare som inte önskar annat än att få "fascistsnuten" efter sig.

Anonym sa...

roberth : Att argumentera för att ett icke fungerande avgiftssystem skall upprätthållas med hjälp av ett dyrt och ineffektivt våldsmonopol är väl det yttersta beviset för att marknadsivrare och liberaler är ute på lite väl djupt vatten när det gäller samhällsekonomi. Kjamiz!

Anonym sa...

Sakine: Haha, oj jag hade glömt bort att jag skrev det där. Men kul att du orkade läsa mina tafatta försök till bloggande :p

Jesper: Att ni vänstermänniskor kollar på Let's Dance förvånar mig en smula men inte lika mycket som när jag såg att ni börjat använda mobiltelefoner för sådär 10 år sen :p
Nice att du står över neandertalistiskt känidshat dock :)

roberth sa...

Jesper vem ska stå för fiolerna då snuttegull. Det är inte gratis att driva företag bara i vänsterns värld

Anonym sa...

Liz : Kul att jag kan skänka dig åtminstone lite glädje de få tillfällen vi omänskliga hundar inom vänstern inte tycks skrämma dig ;)

roberth : Ditt eget parti (Sverigedemokraterna) drev ju lokalt (Skåne-regionen) en liten tid frågan om skattefinansierad kollektivtrafik. Så jag trodde att även du hade förstått att effektiv finansiering utav en växande kollektivtrafik inte uppehölls med hjälp av ett ineffektivt avgiftssystem. Men du kanske kan din egen politik så bra som man tror.

Anonym sa...

Jesper: Hahaha. Äh, jag känner, har hängt med samt är släkt med tillräckligt många för att veta att ni skäller värre än ni bits i nio fall av tio. Samt att oliktänkande även skänker er någon form av glädje då och då... AFA måste skrattat så dom kissadde på sig när dom snickrade ihop den där "SHITZ" löpan för ett gäng år sen... :p
Fast jag tyckte Svenska MADs Slitz-parodi var 10 ggr träffsäkrare dock.

Anonym sa...

Vafalls?! Någon som har problem med Sakine? Det är ju som att inte gilla fluffiga kattungar.