2009-01-31

Dagens kolumn

Här. Om diskriminering och kränkthet.

Uppdatering: Läs mer hos Merit Wager.

Uppdatering 2: Och Åsiktstorped.

12 kommentarer:

Ibrahim sa...

Håller med om det du skriver i din kolumn.

sakine sa...

Ibou, kul.
Merit skriver bra också: "MILJARDER i skattepengar för att folk i Sverige är så osäkra och svaga gnällspikar! Som gnäller på bekostnad av verklig diskriminering, verkliga kränkningar."

Hon har tidigare också reagerat på att vuxna människor ser sig som oansvariga barn och ständiga offer för reklam, produkter etc.

Det hjälper att ha erfarenheter av andra kulturer ibland (Merit från Finland) men det är knappast en garanti för något. Den asylsökande snubben som anmälde migrationsverket assimilerades ju på nolltid...

Niklas sa...

Väldigt bra skrivet! Detta får mig osökt att tänka på alla dem som gnäller över att dem inte har kommit in på vissa krogar. I synnerhet dom "flashigare" krogarna runt stureplan. Det är ju ingen mänsklig rättighet att få komma in på en privatägd krog. Vill krögaren bara ha bratts där så är det väl ändå upp till honom. Det finns ju trotts allt fler krogar att gå till.

sakine sa...

Niklas, ja jag gör också skillnad på privat och offentligt. Synd att författarna till Folkhemmets balkanisering inte riktigt vågade/ville.

Det finns många barn (och vuxna) som mobbas och kränks på riktigt. Tragiskt att fokus hamnar på omogna vuxna som påstår sig diskrimineras för i princip allt möjligt. Det finns ingen hejd på dumheterna.

Anonym sa...

Klockrent som vanligt när du tar upp detta ämne.

Få saker stör mig lika mycket som ansvarsförskjutande gnällspikar.

sakine sa...

Liz, tack!
Nu befinner jag mig på plats i Göteborg, ska höra mig för om folk är lika kinkiga här.

kazarnowicz sa...

Sakine, jag vet inte om det sägs tillräckligt, men du är ta mej fan briljant. Och du är så sjukt välbehövd just nu!

Anonym sa...

Bra skrivet Saki :)

...och följ gärna upp detta när DO börjar jaga dig för denna "kränkande" artikel :D

sakine sa...

Micke, detsamma! Tack :)

RL, vi får se...hon kanske låter bli att jaga. Rädd för att kränka mig typ. Finns ju ett antal möjligheter om man säger så.

Anonym sa...

Väldigt bra krönika! Alla människor bör ha en rätt att diskriminera hur mycket han/hon vill, hur vidrig diskrimineringen än är -- dock får den diskriminerande personen ta eventuella konsekvenser själv. Precis som med yttrandefrihet. Om jag till mitt eget företag bara vill anställa 32,5-åriga män som är över 1,90 cm och håller på DIF är det min rättighet att få göra det, men jag kommer att missa en hel del kompetenta människor och således lida finansiellt av min idioti. Men det är likförbannat min rätt.

Anonym sa...

Och så har vi stubbarna också. Där finns massor med energi.

Jag är heterosexuell!

Precis! Utvidga sedan bojkotten till filnerladdning, så är det snart inget kvar av de där superstararna. Min egen blogg lägger jag inte till, för den vågar ändå ingen låtsas om mwahahahaah. :D Och för övrigt lanserade jag själv hela den här idén för ett halvår sen, vilket hela bloggsverige vet, och förtiger.

Påven har fått spader.

Vi håller tummarna för hela världen! Undergången förestår.

:o/

Egenvårdstips, effektiv kur mot sårinfektioner: badda skadad kroppsdel i så hett vatten som möjligt så länge som möjligt. Funkar suvve. Effektiv kur mot hjärtbesvär: fasta.

Cher = blaha blaha. Här gäller blott Nastassia Kinski, svartapanterbrud från onda 70talet.

Rösta på Piratpartiet!

Varsågoda ett recept:

Isterband Ingestad

Isterband (från Scan) steks upp i högsta värme med smör, lök, röd paprika, chilisås och rödkryddor (chili, paprika, cayennepeppar, tabasco), salt & peppar och smulas med gaffel efterhand som de spricker. Potatismos, går bra med pulvertyp, kokas upp i kastrull. När steket är färdig hälls alltihop över i kastrullen och rörs om ordentlligt. Klart att serveras.

Andreas Lundstedt "hyllades för att ha kommit ut som HIV-positiv". Vad är det för en merit!?!? Så djävla äckligt.

Pris och pris, förresten, stora bloggpriset också, Den Nya Vågen har fått sitt Etablissemang. *gäsp* Den verkligt mäktige aktören *surf, surf* här är jag: ett osynligt svart hål, vars enorma gravitationsfält rockenrular hela bloggsfären.

- Peter Ingestad, Solna

roberth sa...

DO är ett organ som bör avskaffas men nu ska det utökas. Snart kan allah bli kränkta. Frågan är finns det någon gräns på idiotien.