2007-07-23

I hate crocs

Med risk för att trampa någon på tårna, men hur kan folk gå omkring med dessa?

De förökar sig som mördarsniglar.
Precis som med mördarsniglar är det bäst att klippa dem itu.

25 kommentarer:

Hellström sa...

Jadu, det kan man verkligen fråga sig. Visst, de är riktigt sköna att klampa runt i men hur i hela världen kommer det sig att man kan se hela familjer klampa runt i tofflor med groteska färger på stan?!

Nä, det är över min fattningsförmåga....

Staffan sa...

Jag har inte använt dem själv, men in min värld är det absolut viktigaste när man köper skor att de är bekväma. Det enda tillfälle när jag skulle bry mig om hur mina skor ser ut är om jag ska på fest, anställningsintervju, eller liknande.

Lennart Regebro sa...

"men hur kan folk gå omkring med dessa?"

Därför att dom gillar att gå runt i dom. Förmodligen.

Hurså?

sakine sa...

Lennart!

Det är väl uppenbart? De är så groteskt fula.

Jag gillar också bekväma skor. Men man behöver ju inte sätta på sig de allra fulaste, skrikigaste och plastigaste sakerna man hittar?

Anonym sa...

Då skulle du bevista en svensk campingplats där vanliga Svenssons campar. Där går hela familjen beskodda i dessa vidriga skapelser. JAg hade svårt att hålla mig för skratt när jag gick förbi dem..de var så surrealistiskt på något sätt. Flockbeteende är nog den största anledning till att folk använder dem.

Anonym sa...

Sakine!

Mig veterligen är det främst tjejer/kvinnor som fallit offer för denna fluga?

Tur att du dom inte lyckats lura dig, det gör förvisso aldrig någon men ändå.

Grannen har sådana, och den enda fördelen med att hon dumpat flip flopsen och istället anammat dessa är att crocsen låter betydligt mindre när hon springer i trappor och dyl.

Men ur trafiksäkerhetssynpunkt är dessa förmodligen inte mer att hänga i gran än typ flip flops, dvs när man cyklar eller kör bil.

Nej, riktiga gamla "Pumor" är det enda rätta, eller vad tycker du?

Ha det gott!

Anonym sa...

Jag håller med! De är verkligen fruktansvärt gräsliga! OK att barn har dem.. barn under 6 år typ. Men hela familjer?! Jag har inte sett något så gräsligt på flera år.

Pia K sa...

Håller fullständigt med! Skrev om det för några dagar sedan, är man över 5 år så får man anses debil om man knallar runt i dessa tingestar - känns en smula jobbigt eftersom folk i min närhet gör det...:/

Anonym sa...

ja jag förstår inte jag heller! de är så äckliga! jag och en kompis satt på ikea förra året och räknade antalet crocs skor under 10 minuter. 30 par. hemskt, väldigt hemskt! vart är sverige på väg?!

turbotrollet sa...

De ÄR groteskt fula! Men ack så sköna! Crocsen är de ENDA skorna som jag kan ha på jobbet, jag står i princip 13 timmar om dagen och crocsen har hjälpt mig oerhört mycket! Men jag skulle aldrig ha dem "privat". Har även ett par svarta, skulle aldrig köpa ett par barbierosa eller slimegröna...
Ser dagligen familjer med crocs, tom. 2-åringarna går omkring i små minicrocs. Förlåt, "stapplandes" i minicrocs. Det är hemskt!

Jonas Barkå sa...

Snygg tjej i filmen!

sakine sa...

Åh, det värmer att så många HATAR plastklumparna!

Jonas, ja men visst var hon! ;)

Anonym sa...

Regebro förnekar sig inte. Först skriver han ett högst grumligt inlägg om drogpolitik, och hävdar malligt åratal senare att det han skriver fortfarande är aktuellt.

Sedan ifrågasätter han ifrågasättandet av denna vidriga trend vad gäller skor.

Till hans försvar hör väl hans klockrena inlägg i sjukvårdsdebatten.

MS

Staffan sa...

Sakine tyckte: Men man behöver ju inte sätta på sig de allra fulaste, skrikigaste och plastigaste sakerna man hittar?

Om de också är de bekvämaste sakerna man hittar, visst sjutton gör man det.

Anonym sa...

Staffan,

har du samma inställning när det gäller andra kläder, eller har just skor en särställning, där bekvämligeheten är allt?

Erik sa...

Crocs är verkligen fruktansvärt fula. Men, om jag får påpeka något, så är det bästa sättet att ta dö på mördarsniglar inte att klippa itu dem. Det blir jävligt slemmigt, samt att det lockar till sig fler mördarsniglar. Det bästa sättet är nog att lägga ner dem i en påse med salt i botten, men det roligaste är utan tvekan något som min mormor kom på. Efter att ha samlat upp en löjligt stor mängd, uppemot 500 st, ville hon ta död på dem utan att det skulle bli några slemmiga rester. Så hon tog en gammal tom färgburk, hivade ner sniglarna där, hällde på med bensin, och tände på. Jag längtar till en video på youtube där de gör samma sak.

Staffan sa...

Jag får erkänna att skor har något av en särställning, men mest för att dåliga skor ställer till sådana problem. En tröja som är en storlek för stor ser kanske inte så snygg ut, men den gör inte ont att ha på sig, vilket ett par för stora skor gör. Dessutom går jag en hel del i jobbet, så mina skor är väldigt viktiga. Sedan är det ju en annan sak att man får anpassa klädsel (inklusive skor) något till situationen - på en fest så skulle nog crocsen (om jag hade några) få stanna hemma.

Men även gällande andra kläder kan man knappast anklaga mig för att vara något modelejon. Standardmundering är T-shirt och chinos.

Anonym sa...

Till samtliga!

Alla vill förmodligen ha bekväma skor oberoende av tillfälle och/eller användningsområde. Men håll med mig om tjejer/kvinnor generellt sett är tjusigast i "high heels", minst 10 cm.
Denna skotyp framhäver benens längd och fötternas nätthet betydligt bättre än övriga.

Crocs? Varför inte hederliga träskor? Dessa är i varje fall inte lika sunkiga då det regnar. Och dessutom är de finfina att använda vid självförsvar, inte minst nu när "tegelstenarnas" (dvs de äldre mobilernas tid) är över.

Anonym sa...

Men Johan K...

Jätte kul att du tycker om högklackade men jag som är 1.65 lång skulle INTE vilja ha en kille som är lika kort som du även om jag INTE hade högklackade skor på mig...

Sedan med högklackade skulle jag jag känna ännu mer "usch"...i ärlighetens namn...

Unknown sa...

Sakine,
Vad hände med din ledar sidor jag saknar de...finns inte i expressen...har du slutad jobbet?

Anonym sa...

Anki!

Sitter intellektet, medmänskligheten och övriga kvaliteter i kroppslängden?

Jag är 176 cm lång, medelmåttet för "svenska" män ligger på runt 180 cm, alltså en marginell skillnad. Förövrigt så löper "långa" personer över 60% större risk att drabbas av ryggproblematik, redan under mkt tidig ungdom.

Asiater är den enda rasen/etniska gruppen där män och kvinnor generellt sett är lika långa. Hur skulle klara av att vara tex japanska?

PS. Jag gillar långa tjejer. Sverige av idag, år 2007 är jämnställt du vet (i alla fall kämpar vi för att bli det).

Anonym sa...

Till samtliga!

Satt igår kväll och dagdrömde med en mkt välsmakande iskall Mariestad i ena handen. Jag tänkte på min vän och mentor Tobias Struck. Och på den underbara västkusten där denna stora fria ande går att återfinna. Jag drömde om att vi hyrde en båt och paddalde ut en ljuvlig sommarkväll, det var helt underbart, med horisonten och friheten inom synhåll. Vi var dock tillbaka innan solnedgången. Och vad mötte oss på stranden?

Jo, självfallet. Vad vi förtjände!:

http://www.carstuckgirls.com/chevrolet_trailblazer_mud_stuck_002.jpg

Helt otroligt, en hägring? Nej knappast!

http://www.carstuckgirls.com/chevrolet_trailblazer_mud_stuck_004.jpg

Vi hade helt enkelt hamnat i paradiset på jorden, som tack för allt vårt slit!

Lite annan syn än nga kvarglömda Crocs, milt sagt!

PS. http://www.carstuckgirls.com/
No Crocs! Only style! Only real girls! Only true heaven für alles!

Anonym sa...

Johan K,

Du kanske redan vet om det men många korta män brukar överdriva sin längd i sådana här sammanhang...du kan INTE vara mer än 1.70 lång...

Det är likadant i många dejtingsajter där många korta män lägger till typ 5-8 cm för att ÅTMINSTONE ha en träff med tjejen..sedan hoppas de på att de ska kunna övertyga tjejen med andra "kvaliteter".

Vi kvinnor tycker att sexigt med långa män. Punkt och slut!!!

...OCH du skulle gärna vilja vara minst 1.76

Anonym sa...

Anki, puss!

Vad sägs om att komma och mäta själv?

Men det kostar givetvis en hel del, du förstår vad jag menar hoppas jag?

"Vi kvinnor tycker att sexigt med långa män. Punkt och slut!!!"

Du och vilka fler? Referenser krävs! Snälla, gör mänskligheten en stor tjänst, gå och dränk dig omedelbart!

Anonym sa...

Anki!

Är det tunt med "långa" boys i E-tuna eller var du nu håller hus?

Pröva lyckan i typ Mix mega någonting, med Charlotte Lauterbach!

Där behöver man knappast vara läskunnig heller. Bra eller hur? Du besvarde nämligen inte mkt i mitt svar.

Stora kramar från den store JK!