2007-07-26

Två jäkligt bra inlägg på Neo Blog

Richard Slätt om Sd och antisemitism.

Jonathan Leman och Fredrik R. Krohnman om medborgarjournalistik.

26 kommentarer:

Anonym sa...

Slätts inlägg var definitivt inte bra. Han är en korkad pajas som enbart kommit upp pga att han har rätt åsikter.

Hans patetiska snack om Auschwitz står varje nykter bedömare upp i halsen. Söders uttalande var förvisso obetänksamt och överdrivet men hade INGENTING MED ANTISEMITISM ATT GÖRA. Det har jag redan tagit upp x antal ggr, ffa på Gudmundssons (som skrev om det förut) blogg, men PK vägrar som vanligt att lyssna utan bara maler samma dumheter om och om igen - en parodi på verklig debatt.

Söder menar naturligtvis INTE ATT FÖRRINGA JUDARNAS LIDANDEN. Vad han avser är förstås istället att MARKERA ATT DET ÄR EN SVÅR SITUATION FÖR SVENSKARNA. Det är självklart målet med hans metafor - vilket var och en torde begripa. Dessvärre för Slätts skull så fular han sig inte här - han är helt enkelt så här korkad att han tror på det där själv.

Vad gäller den där snubben som sa det där antisemitiska blev han ju utesluten. Slätt "glömmer" att förtälja det i sammanhanget mycket relevant faktumet att Sd:s Ted Ekeroth (själv jude) fick pris av en sionistisk rörelse nyligen.

Nyligen bjöds den antisemitiske Gilead Atzmon (också jude, faktiskt) in av ABF och Broderskaparna, S kristna gren var med i samtalet med honom. Detta togs förtjänstfullt upp av Expressen. Dock hörde jag av mig till Expos Sd-jägare nummer ett - Daniel Poole - och frågade om dom skulle ta upp detta (dom brukar ta upp minsta lilla grej som kan tolkas som "främlingsfientligt). Han lovade att så skulle ske men måste sen ha fått kalla fötter - troligen pga att det inte passade etablissemanget. Då är det bättre att konstruera halmgubbar med Sd påmålade än att attackera verklig antisemitism.

Slätts patetiska gnäll om att media gynnar Sd är helt fel, vilket han vet. Jag skrev själv på Slätts blogg om att vetenskapen visat att Sd behandlas orättvist illa i media:

"Citat:
Gunnar Nygren, medieforskare SU:

Vår undersökning visar att dom särbehandlades starkt negativt. Det var inget annat parti som fick så mycket negativ bevakning. JAg tror inte att det påverkade deras valresultat överhuvudtaget. Det kan t o m ha varit bra för det stärker deras image av ett outsiderparti som står utanför etablissemanget och som då tilltalar en del väljargrupper.

P1: Tycker du att Sd särbehandlas positivt eller negativt?

Kajsa Lindhof, Expo: Jag är ingen forskare så jag har inte den totala bilden framför mig men jag tycker nog att jag har sett flera exempel på väldigt snälla artiklar om Sd.

P1: Så du tror att medierna är snällare mot Sd än mot t ex Moderaterna eller Socialdemokraterna?

Expo: Inte snällare medvetet kanske, men okunnigare, vilket ger en snällare bevakning


http://sr.se/cgi-bin/p1/program/inde...programID=1650

Svart på vitt, Sd bevakas elakare. Expo förnekar förstås vetenskapliga fakta."

http://rattochslatt.blogspot.com/2007/05/det-r-ltt-att-gra-sjlvml.html

Seriösa bedömare som Stig-Björn Ljunggren gillar förvisso inte Sd men förmedlar en helt annan bild av partiet.

http://opinion2002.nu/default.cfm?y=2007&m=4&blog=1

04-18

Läs seriösa personer som Ljunggren och lämna idioter som Slätt åt sitt öde.

Anonym sa...

Slätts artikel bra?

Kognitiva dissonansteorin (Leon Festinger) utgår från att människan känner det är ”rätt” när hennes beteenden är i överensstämmelse med hennes egna attityder. När sen krigs och politisk propaganda används för att skapa opinion för etablissemangets linje (PK-linjen) masseras offrets arma hjärna så att resultatet blir att hennes attityd kommer att ligga helt i linje med den som makten och mediet advocerat och godkänt. Hon känner därmed obehag och olust när hennes beteende avviker det allra minsta från detta ”korrekta”. Däri ligger också förklaringen till varför världshistoriens största bedrägeri och krigspropaganda lyckats att bedöva i vanliga fall knivskarpa hjärnor så att de reagerar som sutto de i skallarna på Australopithecus africanus.

Repetition:

1. Ingen har hittills funnit bevis på Hitlers eller någon annans order om systematisk och total utrotning av judar.
2. Ingen har hittills på ett vetenskapligt acceptabelt sett, kunnat förklara eller beskriva hur de påstådda massavrättningarna medelst gas gått till.
3. Ingen har hittills lyckats verifiera alla dessa påstådda miljontals (sex) judars systematiska utrotning.

Ögonvittnen i all ära….men ögonvittnen har också sett tefat, talat med hästar, bevittnat när Saddams soldater slet ut bebisar från kuvöserna, tyskar spetsa (samma?) bebisar på bajonetter….och bevisat att Saddam hade massförstörelsevapen (ögonvittnet Collins) Iran atombomber och dess ledare är en ny Hitler, etc…..


…Sedan detta med att det bara skall finnas ett Lidande folk, lidande av dess privilegierade ställning i USA och övrig västvärld, som dessutom har kärnvapen, bygger murar runt sitt aphartheidland, mördar och fördriver urinvånare samt därtill som pretext för sitt oerhörda lidande, kramar de sista sekinerna ur den civiliserade världens skattebetalare, gör det än mer patetiskt.

“A group representing thousands of children of Holocaust survivors filed a class-action lawsuit against the German government Monday, demanding that Germany pay for their psychiatric care. The Israelis, calling themselves second- generation Holocaust survivors, say the scars of the Nazi genocide on their parents have crossed generations. Many still live with an irrational fear of starvation and incapacitating bouts of depression, the lawsuit claims…..”

http://news.yahoo.com/s/ap/20070716/ap_on_re_eu/israel_holocaust_s_children

Anonym sa...

Herrejösses.

Era sabla amatörer, börja med att spana in engelska wikipedia och grotta er vidare därifrån. Förintelsen är det mest dokumenterade brottet i mänsklighetens historia & därtill dokumenterat av förövrarna själva.

Tobias Struck sa...

Hicha... Vill jag inte ens ta i med tång.

Men eftersom kändisen Lubbe Ferrysson tackade mig och gratulerade mig för mitt inlägg i debatten, så återpostar jag det här (han höll vidare med mig till 100 %):

Fem medlemmar av min farmors judiska familj dog i Auschwitz. Nazisternas folkmord tillhör historiens värsta. Men det är ingalunda det enda. Det är inte ens det värsta. Jag inser inte varför det skall särställas. Stalin dödade många fler människor, men det är OK att kalla sig kommunist, somliga vinner dokusåpatävligar genom det (Toppkandidaten). Mångkulturen är ett hopplöst projekt ur socialt hänseende, det gynnar bara tillväxten för de rikaste. Det är när vi inte kan tala om det öppet, som grumliga och rasistiska filosofier vinner mark bland enkelt folk. Nu får det vara slut på tramset. Fakta på bordet och diskussion om lösningar, tack - istället för smutskastning som i ett aphus. Jag gillar inte Sverigedemokraterna (de är för bondkonservativa för min smak), men om de tystas, så finns det INGEN som kritiserar den överdrivna invandringen från fattiga länder med annorlunda rättsuppfattningar än den svenska. Och då är, om inte det svenska folket, så det svenska folkets och den svenska statens moraliska särart på utdöende i detta land. Det är en sak som är bortom allt tvivel. Men det behövs för all del ett nytt slags andlighet i detta land, som tar upp den gnostiska facklan där den har slängts i skiten av Korporativets rikaste familjer, som har dess eld att tacka för att de över huvud taget har sina väl framskjutna positioner.

Anonym sa...

Kära Hincha (och alla er andra)!

Tack för att valde att säga din mening rörande dessa mkt kontrovesiella ämnen.

Jag börjar med din "repetition".

1. Den officiella versionen är att detta ödesdigra beslut fattades under den sk Wannseekonferensen (år 1942). Det stämmer att nazisterna under konferensen diskuterade och fattade beslut i frågan om att förflytta hela den europeiska judenheten österut, närmare bestämt till mer avlägsna delar av Sovjetunionen och Polen. Skälet till detta förfarande var helt enkelt att kunna avliva dem ostört, utan protester från hemländernas befolkningar vilka förvisso mer eller mindre nazifierats, men ändå. Vidare användes kodord, för att lugna såväl civilbefolkningen som vanliga soldater. Dessa (judarna)skulle "endast" användas som arbetskraft då mer eller mindre hela Tysklands mansbefolkning stod vid frontlinjerna. Självfallet stämmer det att många sattes i tvångsarbete med att bla bygga V2 robotar och flygfält osv. Men många avlivades ochså direkt vid ankomsten till de mer avlägsna lägren som tex Belzec. Mer om detta i rep 2. Vid konferensen skrev/förde deltagarna minnesanteckningar som ett stöd för att senare kunna underrätta och instruera respektive insatsenhet om vad som gällde. Så få som möjligt skulle känna till helheten. Den högsta ledningen instruerade alltid muntligen de högsta befälen eller polischeferna vilka i i sin tur fanns ute fältet. Dessa var närapå alla insatsgrupper och därför "räckte" en muntlig order från respektive befäl. Det har spekulerats kring att de viktigaste dokumenten, därav en direkt order från Hitler eller Himmler skulle bränts liksom många andra dokument. Detta har dock aldrig vare sig kunnat verifieras eller falsifieras. Kodord, samtal via tfn och minnesanteckningar var de facto det bästa sättet att kunna göra "jobbet" effektivt och samtidigt undvika att allt förstora mängder med bevismaterial hamnade på villovägar. Revisionisterna tar vanligtvis spjärn utifrån själva förflyttningen av den den judiska befolkningen (vilken stämmer). Men de undviker ochså att svara på vad som därefter hände dessa msk, och/eller vad man senare skulle göra med dessa efter kriget. Det tyska Livsrummet skulle ju ligga i öst. Varför förflytta stora mängder msk av judisk härkomst till det område som efter kriget (vilket Tyskland tänkte vinna) skulle bli "det nya ariska fortplantningsområdet"? Skulle de avlivas efter kriget, som en säkerhets och/eller "renlighetsåtgärd"? Men återigen, vart försvann de stora mängderna vilka inte räddades 1945?

2. Gas var "endast" en av de många metoder vilka tillämpades. Enligt bla överlevaren Emerich Roth (källa: "Mitt namn är Emerich", 2005) så var det mkt vanligt med arkubuseringar (tex i Babi Jar), i varje fall fram till slutet av 1942. Vidare användes mobila gaskammare i form av lastbilar där avgasröret kopplades/drogs in på så sätt att personerna i den bakre delen av fordonet tvingades inandas de mkt giftiga diselångorna. Detta tilläpades bla i Belzec, som senare även fick en stationär sådan, dvs gaskammare.
Tidigare nämnda överlevaren berättade vidare att ett mkt vanligt sätt att avliva offren innan ankomsten till lägren var att medvetet låta de stekheta (under sommaren) tågen stå stilla under långa perioder. Dessa var godsvagnar vilka saknade vatten, förtäring och möjligheten att uträtta sina primära behov. Dessutom var de mkt trånga, till följd av att så många som möjligt skulle forslas bort så fort som möjligt. Ibland tvärs över halva Europa.

Medveten och systematiskt genomförd svält, i form av en diet bestående av potatisskal var även det ett effektivt sätt. Liksom giftinjektioner, vanligtvis med kaliumklorid. Det fanns säkerligen ännu flera, men inte lika väldokumenterade för eftervärlden.

3. Ingen seriös historiker har någonsin "hängt upp" sig på siffran sex miljoner. Det är oerhört svårt för att inte säga omöjligt göra en exakt kalkyl över antalet offer i en tragedi med dessa mått. Svårigheterna är flera och ligger på skilda nivåer. Men det finns dock några givna riktmärken att följa/tillgå:

Framförallt var/är den stora geografiska spridningen ytterst problematisk, givetvis kombinerat med olika typer (läs: kvalitet) av folkbokföring i de berörda länderna. Stora mängder material förstördes dessutom medevetet (såväl som en del i stridens hetta). Exempel på detta är kyrkböcker från Synagogor samt katolska kyrkor. Vidare var kontrollen i de diverse lägertyperna betydligt bättre än de var under under de första krigsåren vilka främst präglades av arkubuseringar (Babi Jar mfl). Man vet därför inte "exakt" hur många som dödats innan 1942 (se rep 1). En annan viktig aspekt i sammanhanget är att ett antal judar innan krigsutbrottet hade hunnit lämna Tyskland mfl andra länder, dessa återfanns numera i USA, Palestina och Storbritanninen osv. Sist men absolut inte minst så förstörde SS styrkorna stora mängder dokument innan de evakuerade flera läger, bla Birkenbau. Även gaskamrarna och krematorierna förstördes (med hjälp av schackmaskiner och dynamit). Därför "måste" vi ge David Cole mfl revisionister "rätt" då de hävdar att turisterna får se efterhandskonstruktioner. Men originalritningarna har dock bevarats och dessa vill givetvis inte Cole och co veta av, än mindre visa dig/er.

Det blev ngt långt, jag återkommer senare!

Till dess, lev väl!

Anonym sa...

Oh vey oh vey….Min mor och far dog av gas när de skulle duscha…etc.

Ni har just bekräftat riktigheten av Leon Festingers (jude) teorier om den kognitiva dissonansen, samtidigt som ni visat era liberala trynen så som de verkligen ser ut. Tack för det!

Mvh

// Hincha

Anonym sa...

Dansk språkövning:

http://www.auro.dk/mp3/Boeger_ikke_laese.mp3

Tobias Struck sa...

JK. När skall du inse att användandet av ord som "kära" om en sådan som Hincha gör dina vänskapsbetygelser tomma och meningslösa? Är du uppfostrad i ett kloster? Fromhet är sådant som dvärgar maskerar sig med för att slippa kastas i ån.

Hincha. Oavsett hur många judar som dog i koncentrationsläger eller hur de dog, så är detta fakta: Jag vet att min farmor aldrig återsåg sina fem familjemedlemmar och att hon sörjde det i hela sitt liv. Det är allt som jag har skrivit i denna tråd om detta. Men det klarar inte varelsen Hincha?

Diskussionen om teknikaliteter i koncentrationslägren är intressant, men denna diskussion handlar om huruvida "Holocaust" skall särställas bland historiska folkmord, vilket jag alltså inte anser. Så håll gärna klorna på täcket.

Anonym sa...

Tobias Struck-> ”Hincha. Oavsett hur många judar som dog i koncentrationsläger eller hur de dog, så är detta fakta: Jag vet att min farmor aldrig återsåg sina fem familjemedlemmar och att hon sörjde det i hela sitt liv”.

…Har jag ingen anledning att betvivla lika lite som jag betvivlar att det dog tyskar, finnar, bögar och bebisar och många andra. Men det var inte det saken gällde.

PS. Du har väl inte glömt att söka skadestånd för dina psykiska besvär och ditt lidande?

“A group representing thousands of children of Holocaust survivors filed a class-action lawsuit against the German government Monday, demanding that Germany pay for their psychiatric care. The Israelis, calling themselves second- generation Holocaust survivors, say the scars of the Nazi genocide on their parents have crossed generations. Many still live with an irrational fear of starvation and incapacitating bouts of depression, the lawsuit claims…..”

Tobias Struck sa...

Hincha. Gas eller ej, Slätt anser att folkmordet på judar skall inneha en särställning bland folkmord. Det anser inte jag, utan att alla folkmord är lika avskyvärda. Detta och inget annat var vad jag ville diskutera här. Du får diskutera frågorna om gas eller inte gas och skadestånd eller inte skadestånd med någon annan.

Anonym sa...

OK, då lämnar vi ämnet för denna gång ;o)

Mvh
// Hincha

Anonym sa...

Bäste Hincha!

Tack för denna gång, vi lär höras av. Till dess må bäst!

Tobias Struck sa...

JK. Betyder ordet "femtekolonnare" något för dig?

Anonym sa...

Struck!

Nej, femtekolonnare betyder inget mer för mig än info här:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Femtekolonnare

Tillsaken hör att man måste uppträda artigt och respektfullt, även mot individer vars åsikter/värderingar man inte delar. Jag skrev flera rader där jag beskrev det omöjliga med att massmordet skulle vara en konspiration eller dyl. Men rspekterar ändå dessa vilka tror att detta är fallet.

På sin egen blogg eller i sitt eget hem kan man ta ut svängarna ngt mer, men som gäst är det av yttersta vikt att ta det piano.

Flera personer har redan tillrättavisats just till följd av detta.

Tobias Struck sa...

JK. Du diskuterar öl med smutskastare av mig - på min blogg. Din stil mot ideologiska motståndare av den mest plumpa sorten här, är inte "artig" - utan inställsam. Det står dig fritt. Men av ren hederlighet vill jag upplysa dig om att jag då svårligen kan se dig som en beskyddare av min sak och dess ledarskap.

Anonym sa...

TS!

Nu gällde saken främst hur man skall agera (bemöta) gentemot individer vilka har en annan uppfattning än en själv.

Att ifrågasätta en historisk händelse är inte att smutskasta enskilda individer (bortsett från i detta fall offren och dess anhöriga då). Lika lite som det är att ifrågasätta innehållet i en ledare eller bloggpost. Med detta resonemang skulle vi ju alla vara smutskastade, från diverse håll. Att ifrågasätta och även själv bli ifrågasatt är ju demokratins centrala ovh vitala livsnerv. Utan detta kan ingen utveckling vara möjlig, vare sig på individ, grupp eller samhällsnivå.

Tobias Struck sa...

JK. Ta detta som exempel. Hincha skrev:

"Oh vey oh vey….Min mor och far dog av gas när de skulle duscha…etc.

Ni har just bekräftat riktigheten av Leon Festingers (jude) teorier om den kognitiva dissonansen, samtidigt som ni visat era liberala trynen så som de verkligen ser ut. Tack för det!"

... Som replik på att jag hade berättat om att fem medlemmar ur min farmors familj dog i Auschwitz. Jag hade inte skrivit om gas eller skadestånd. Jag hade bara givit en grund för att kunna nivellera Holocaust med andra folkmord på en principiell nivå, utan att skällas för antisemitism eller liknande. Vad uttrycker Hinchas stil? Jo, blott förakt för andras lidande.

En sådan typ fjäskar du för. Har du ingen självrespekt? Vad är nyttan med allt detta krusande för tölpar? Svara mig på det. Tölpar brer bara ut sig i en sådan miljö. De slutar inte att vara tölpar. Tölpigheten har de på grund av att de projicerar sitt förakt mot de egna föräldrarna, eftersom det känns för plågsamt att sluta idealisera föräldrarna. Det är ett djupt problem som inte löses för dem med hjälp av vårt fjäsk.

Anonym sa...

TS!

Ok, men har du ngn gång hört uttrycktet: Att vara lite bättre de "sämsta"?

Jag väljer att tolka det som att man varken vinner eller försvinner på att vara hygglig mot de vilka kanske inte alltid är detta tillbaka.

Om man kan "omvandla en tölp" kan jag tyvärr inte svara på, men försöka går ju alltid, om man vill så. Men det är inte det frågan handlar om, inte i sin kärna.

Jag använder inte "fotogen för att släcka eldsvådor". Lika lite som jag bemöter förakt med kärlek, men väl med respekt, acceptans och förståelse.

Ok?

Tobias Struck sa...

JK. "Jag använder inte "fotogen för att släcka eldsvådor". Lika lite som jag bemöter förakt med kärlek, men väl med respekt, acceptans och förståelse."

Javisst, det är OK i den meningen att jag naturligtvis tillåter dig att ha den hållningen, den är inte olaglig. Men den hållningen är inte OK inom Frihetsguiden. Inom min rörelse får man välja: Antingen är man med och bemöter förakt mot andra medlemmar med kyla, eller är man inte med. Det är oklart om du aspirerar på att vara med i vårt nätverk, men nu vet du vad som gäller. Vi tolererar inte att någon som säger sig sympatisera med oss, visar respekt, förståelse och acceptans mot någon som angriper oss. Den personen bedöms som en säkerhetsrisk för oss och stängs ute.

Anonym sa...

TS!

"Min" hållning delas förmodligen av flertalet msk, annars torde vi nog se betydligt mer av diverse hämndaktioner och ta lagen i egna händer mentalitet.

"Antingen är man med och bemöter förakt mot andra medlemmar med kyla, eller är man inte med."

Mot andra medlemmar? Mot icke medlemmar då?

Kan inte dina medlemmar ha eller göra fel? Och skall inte de kunnat bemötas av icke medlemmar om de känner sig illa hanterade av dessa? Vi lever ju trots allt alla inom samma civilsamhälle.


"Den personen bedöms som en säkerhetsrisk för oss och stängs ute."

Låter en smula militantism i mina ögon. Egen vaktstyrka ochså?

Tobias Struck sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Tobias Struck sa...

1. Vi förespråkar verkligen inte några som helst lagbrott.

2. Men vi sätter andra medlemmar före andra människor och lägger mest energi på att försvara andra medlemmar.

3. Jag avser försvar mot angripare. En angripare är en som initierar smädelser, förtal, bedrägerier, stölder eller våld. Naturligtvis skall våra medlemmar lyda lagen. Om någon angriper någon annan inom lagens ram (som i en debatt), så godkänner vi det och backar upp det om det finns ett ideologiskt eller propagandistiskt motiv. Men om en frihetsguidare angriper andra med våld, stölder eler bedrägerier, då är det ingen frihetsguidare längre. Den personen utesluts.

Militant eller ej, du kan se vårt nätverk som en andlig familj. De rikaste familjerna har nått sina positioner genom nätverk, där sträng solidaritet med de egna gäller. Samtidigt har de sponsrat en kultur, som gör att fattiga offrar sig själva och sina närmaste på altare för olika slags missbruk: Religion, konsumtion, trender, sex, droger, mat...

Vi säger: "Ta din tillflykt till vårt nätverk, där vi skyddar varandra, ger råd om kost och motion, självstärkande meditation, självrespekt och självbejakande. Låt dig inte luras av de rikaste att svika dina vänner eller bedöva kropp och själ på skadligt vis!"

Vi är inte fanatiker, emellertid. Vi tror på att lyda lagen och vi är inga asketer, vi nobbar inte njuningsmedel konsekvent eller fördömer sex. Men skillnaden mellan vår kultur och mainstream är att vi skall kunna känna trygghet i förvissningen att vi är en funktionell familj, där syskonen ställer upp för varandra och där ingen sätter sätter religion, konsumtion, trender, sex, droger eller mat framför den egna och familjens hälsa och framgång.

Anonym sa...

TS!

Tack för att du tog dig att skriva, trots flyttböket. Hoppas att det går bra för er.

Jag tycker att detta i sin helhet låter helt ok. Det föreskrivs/förespråkas definitivt inga "farligheter" eller ngt annat omänskligt som jag kan bedöma det nuläget.

Det enda kruxet (för min del) är det tidigare diskuterade, dvs synsättet att konsekvent/frekvent och strikt bemöta meningsmotståndare, eller enligt ditt synsätt "antagonister" med kyla. De enda gångerna jag har "valt" att bemöta personangrepp och dyl (aldrig olika uppfattningar) med kyla är då jag upplevt mig vara i ett mkt kraftigt underläge. Eller då ngn annan behövt ett mkt snabbt handtag (som samma omständigheter/kriterier måste givetvis vara uppfyllda även här).

Att klara av att respektera, acceptera och tolerera det till synes omöjliga är inte enbart en fråga om genuin medmänsklighet, utan även i högsta grad en fråga ens egen långsiktiga andliga överlevnad. Modet, viljan och styrkan att klara av att vända motgångar till framgångar (på ett för samtliga parter humant sätt) ger garanterat en klass A biljett till "den inre resan".

Intressant och relevant diskussion, tack för den.

Tobias Struck sa...

JK. Ingen fara, bloggandet är en skön paus.

Vad gäller antagonister, så kan de bete sig på skilda sätt. Saklig debatt är aldrig fel. Sedan finns det sådana som inte kommer med sakliga argument utan bara har stört sig på att våra idéer bryter deras invanda tankemönster och utmanar gängse verklighetsbeskrivningar (som av den troende uppfattas som verklighet snarare än alternativ bland många föreställningar). Sådana kastar bara skit i ren desperation - och om de inte hålls kort, så sväller deras egon och de blir odrägliga.

Men fortsätt att kommentera hos oss! Nu har Ylva debuterat som bloggare...

Anonym sa...

TS!

Håller helt med dig rörande saklighet osv. Liberal nationalism har en mkt ljus framtid, absolut.

Vi lär höras av, var så säker!

PS. Hoppas att Ylva blir lika vass som dig. Det gör hon nog, jag håller såväl tummar som tår!

Anonym sa...

TS!

Ta det piano!

Sista uppmaningen!

Ok?