2007-07-26

En hora? Då kan DN inte länka

Louise skriver så bra.

"Samtidigt svartlistar ni inte personer - som mig eller Blogge Bloggelito - som ständigt kritiserar den svenska prostitutionspolicyn och skriver om vida känsligare och kontroversiella saker än vad Isabella gör. Men vi är ju inte horor. Det är väl det som är skillnaden."

14 kommentarer:

Anonym sa...

Detsamma händer Sd-positiva bloggar stup i kvarten - dom tar bort dom länkarna. Dom "liberala" drakarna förnekar sig inte - din egen tidning t ex vars kommentarsmodereringspolitik inte har nåt med yttrandefrihet att göra. Det är bara ett tomt ord för Sveriges "liberaler" - gäller bara för dom som tycker som innerstadspissliberalerna i varje fråga.

Anonym sa...

Ändå kan jag se tydlig skiljelinje, liberaler har inget egentligt intresse att förmena horor röst om de inte på allvar menar att det är en politisk fråga och angelägenhet vad man har som yrke. De har däremot ett politiskt motiv att störa sig på SD?

Vilket fall som helst är det en bättre strategi att släppa in även SD i debatt och i kommentarer.

Anonym sa...

Nja, jag tycker det är fult och falskt att vägra släppa in avvikande politiska åsikter - speciellt om man utger sig för att vara liberal.

Men jag håller med om att det här fallet faktiskt är värre - att man utestänger nån enbart pga av vem hon är. Men DN är en riktig skittidning.

Jonas Barkå sa...

Själv tycker jag inte att man ska blanda ihop politiskt och personlig liberalism. Du kan tycka att det inte ska finnas en enda lag i stil med hets mot folkgrup och samtidigt se till att din tidning utestänger och motarbetar "den nationella rörelsen" totalt. Det finns ingen motsättning däremellan och ingen falskhet. Liberalismen handlar om hur lagen ska vara utformad och inte om att man inte får motarbeta andra.

sakine sa...

Grue, jag tycker att det finns gott om sverigedemokratiska åsikter kring invandring som får komma till tals i kommentarerna?

I övrigt:
Det behövs generellt sett ökad tolerans mot oliktänkande/ 'avvikande'.

Anonym sa...

Sakine!

Apropå yttrandefrihet.

Jag såg häromdagen att du hade skckat ett litet meddelande till WIKIPEDIAs ansvarige där du skrev att din etnicitet inte ska stå där och som motiv angav du att du inte tyckte att det var så viktigt...

Om ngn annan än du tycker att det är viktigt att din kurdiska etnicitet ska komma fram ha han/hon ingen möjlighet att skriva in det där såsom det ser ut nu...

Vad har du för rätt egentligen att INSKRÄNKA andra människors yttrandefrihet...

...du som brukar säga att du är för åsiktsfrihet, liberalt tänkande, högt i tak osv...

Det står i wikipedia att du är svensk:)(efter dina egna anvisningar:)) men jag är övertygad om att det är många som ser dig som KURD med svensk medborgarsap.

Skäms du för ditt ursprung så att du känner dig tvungen att ta kontakt med wikiansvarige så att ni tilsammans BEGRÄNSAR andras ÅSIKTSFRIHET/YTTRANDEFRIHET.

Vi bor som tur är i ett demokratiskt land och INTE i ETT FEODALT samhälle där den som har störst makt får bestämma, begränsa, tysta ned och inskränka...

Min åsikt är att du är för yttrandefrihet vad gäller DINA åsikter men INTE vad gäller andras åsikter som INTE PASSAR in i din EGEN MALL av vad som är rätt och fel.

sakine sa...

Boi, jag om någon gapar väl om min kurdiskhet för jämnan?

Men nej, jag tycker inte om att definieras enbart utifrån nationalitet (vad jag 'är' går att diskutera). Dessutom stod en del andra felaktigheter i deras info.

Vad menar du med resten, begriper inte alls hur du finner koppling till att någon inskränker yttrandefrihet?

Har du problem med språket/läsförståelsen är du mer begriplig, annars får du förklara dig/haverera på annat ställe.

Jag raderar det jag uppfattar som spam och anonyma inlägg.

Anonym sa...

Grue, man kan inte tvinga tidningar att släppa in vare sig horor eller Sverigedemokrater. (Tydligen måste detta förtydligas) Men skillnaden är likväl politisk som Barkå påpekar. Isabella spärras för att hon är hora, inte hennes åsikter. Hur DN agerar har betydelse för deras roll som "oberoende liberal". De väljer själva, men kan räkna med protester.

Men det står dig fritt att lobbya för att SD släpps in i sammanhang där de omtalas. Vilket vore det mest förnuftiga och etiskt korrekta. Precis som vi andra stödjer tanken att det är självklart att man inte stänger ute horor från att höras, speciellt i sammanhang som just handlar om "dem".

Vad är det för övrigt för idiot som tjatar om Sakines kuristansfödsel?

Anonym sa...

Louise: Jag pratar inte om tvång. Jag pratar om hyckleri. En tidning som pratar sig varm för yttrandefriheten borde inte censurera åsikter den inte tycker om.

Sakine/ Visst, det är mycket Sd där. Men pröva att skriva lite Sd-åsikter någorlunda argt (som jag brukar göra). Jag blir censurerad mest hela tiden för tämligen oskyldiga grejer.

Men jag ska inte kidnappa den här frågan mer än jag gjort. Bra att du tog upp det här med den prostituerade - det är ytterligare ett exempel på dom socialliberalas fega hyckleri.

Anonym sa...

Jo, det "borde" de kunna, det är nämligen en del av den liberala friheten att också kunna få välja sina associationer. Motsatsen vore absurd och då är det inte frågan om yttrandefrihet.

Censur pysslar statsmakterna med - privata sfären pysslar med yttrandefrihet.

Men för en tidning som kallar sig maktgranskande och liberal blir hycklande och falsk när de agerar uppenbart som megafoner till makten och styr debatten utan maktkritisk ambition. Och detta skall och bör kritiseras och lyftas upp på ytan. Det är att nyttja yttrandefiheten för att häckla och kritisera.

De kan inte tvingas men de kan upplysas om sina errors.

Anonym sa...

Förklaringen är väl uppenbar, DN är avundsjuka och hämndlystna på dom som är ärliga med att dom "säljer sig" iom att det påminner dom smärtsamt om vad det är dom förnekar om sig själva.

Anonym sa...

Boi , finns det inte ett ordspråk gällande det där "Kurden har alltid rätt" eller minns jag fel?

Marcus sa...

Jag har inte ångrat en dag att jag sa upp min prenemuration på DN.

Anonym sa...

Skit på er!