2007-07-18

Morgondagens opinionsbildare

DI har en intressant radda personer, däribland många bloggare.

"Letar man efter framtidens opinionsbildare är det klokt att rikta ljuset åt två håll:
1. Platser som känns anti-etablissemang. (Bloggare som Elin Alvemark och tyckare som Aron Etzler.)
2. Personer med starka personligheter. (Som Zanyar Adami, Marcus Birro och Sakine Madon.)"

Det var som värst. Men har DI missat någon/några? Skrivit om ointressant folk?

Jag brukar själv tycka att exempelvis Resumé slarvar så fort de ska kommentera icke etablerade personligheter, inte minst när de skriver om bloggare. Och framtiden är alltid svår att spekulera kring. Vem som får komma till tals beror mycket på vad det är för frågor som hettar till framöver. Vad tror ni kommer att vara hett de kommande åren?

57 kommentarer:

Tobias Struck sa...

Peter Jöback? Kristian Luuk?

Anonym sa...

Saki!

Att du var/är en av de favorit tippade var ingen nyhet, och det var självfallet helt rätt så klart.

Men Tobias Struck och ytterliggare ngn riktig "provokatör" borde fått sig en plats.

Ha en underbar fortsatt vecka!

Anonym sa...

Till samtliga!

Verkar som att Turkiet kommer att få ytterliggare problem med EU förhandlingarna.

http://uk.rayezlaturquie.com/

Hittade ingen riktigt passande post att placera länken i, tyvärr.

Anonym sa...

Det ser ut som om man har glömt bort en yttterligare opinionsbildare som har en VITAL:) funktion i Sakines blogg...nämligen finnen Johan K...

Vad skulle Sakines blogg vara utan sysslolösa (...det här är i och för sig inte helt sannt för han går och samlar på tomma burkar och flaskor i Eskilstuna) J. Kammaris kommentater och hans roliga:) anekdoter om moster och mamma...

Anonym sa...

Har för kass uppkoppling just nu för att själv kolla DI:

Men vem fan är Elin Alvemark, Aron Etzler o Marcus Birro?

Dig känner jag ju igen och den där Zanyaf, är det förresten den där gringosnubben, eller är det någon slags allmän oljudsskapare typ rappare eller likn?

Tobias Struck sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Tobias Struck sa...

Porto. Vad tillför du själv då, utom stigmatiseringar av välbegåvade särlingar, som har halkat utanför på grund av att de kanske är annorlunda - men ändå har en god intelligens och moral?

Vad jag minns är JK inte finne, utan har en ingermanländsk förälder. Ingermanland tillhör numera Ryssland.

Svenskt kulturliv är fortfarande till hälften styrt av staten och till hälften styrt av storkapitalet. Den som tror att Marcus Birro eller Sakine hade fått något utrymme om de inte tjänade stora statliga och finansiella intressen, borde sätta sig med Kicki Danielsson och käka falukorv och hålla käft.

sakine sa...

Tobias, ja...var tog Kicki och korvarna vägen? Hon har saktat ner på PR-fronten på sistone.

Men för att ställa en seriös fråga: tycker du inte att jag/vi är ett dugg intressanta för "vanligt folk"?

RL, ja Zanyar chefar för Grino!

Tobias Struck sa...

Sakine. Har du inte läst om "Kickis stora sorg?" Korven var slut och hon var för full för att ta sig till Coop. Hon hade nämligen bestämt sig för att X antal rattfyllor (hon har glömt hur många det var) var öh... X antal för många! (Detta var satir).

Om du är intressant för folk? Aha, du tänker som så att du kan vara intressant för vanligt folk, även om du blir publicerad för att det tjänar en "nyliberal" (men egentligen bara litet mindre statlig och lika korporativistisk) agendas propagandasyfte och att det visserligen inte står i något avtal eller har avtalats muntligt men att du VET att du blir publicerad om du skriver om vissa grejer och framhäver vissa av dina åsikter mer än andra?

Tja, det kan du väl. Du är ju söt och vass och cool. Sådant gillar folk. Åsikter kommer och går - fåren de består.

Min vision är inte att alla människor skall ha olika åsikter. Min vision är att det finns en sådan bredd på mediautbudet - att propaganda blir en fair sport. Men det kommer nog mer och mer genom internet. Så jag är inte bitter. För jag är ju rätt duktig på att få uppmärksamhet till mina idéer här. Jag behöver inte Expressen.

Anonym sa...

Saki:

Men för att ställa en seriös fråga: tycker du inte att jag/vi är ett dugg intressanta för "vanligt folk"?

Det var inte så jag uppfattade TS, alla kan väl vara intressanta för 'vanligt folk' ...jag tillhör ju det vanliga folket, och läser här :)

Däremot tror jag han har rätt i att det (pga politiskt korrekt elitistisk kulturstyrning) generellt sett är svårare för exv Per i Nybro eller Kerstin i Sundsvall att få mediautrymme än det är för någon med ett mera 'exotiskt' namn som dessutom bor i en stockholms-, malmö- eller göteborgs-förort.

RL, ja Zanyar chefar för Grino!

G-r-i-n-o !? ...finns det ännu flera såna där pk-alster? :)

sakine sa...

RL, finns hur mycket som helst ;)

Jag har för övrigt nästan alltid åsikter som jag delar med en _minoritet_ i samhället, och som anses allt annat än PK.

Tycker att ni tramsar när ni blajar om att det är lättare för en invandrare att komma till tals. Det stämmer inte.

Tobias Struck sa...

Sakine. Vänta litet nu. Nu har vi gått förbi varandra här. Jag påstår inte att du får utrymme på grund av ditt påbrå. Jag påstår att den där lilla klick som du delar dina åsikter har finansiellt starka bakom sig, som både vill samt kan använda bred media för att föra ut era åsikter. Som propaganda.

Men detta är ganska komplicerat: Du är en intellektuell idealist. Du tolkar det inte som att det tjänar den överklassnyttiga alliansen mellan stat och storkapital att du får dina krönikor publicerade. Du förstår inte varför jag tror att de släpper fram dig för att de har en dold agenda som du tjänar genom att få med folk i dina tankegångar. Du kanske rentav tycker att du är en rebell!

Men för mig är det så här: Några få rika familjer styr politik, banker och media. Dessa ingår i ett västerländskt nätverk av rika, som har en gemensam plan för utsugning av den fattiga världen parallellt med utvidgningen av den västerländska marknaden över jorden.

Högst upp i hierarkierna inom politik, banker, storföretag och media sitter dessa familjers representanter. De har sina egna klubbar som de träffas i. De tar hand om sina. Du tillhör inte DEN klicken. Men det är den klicken som bestämmer vem som skall få utrymme och hur mycket. Det är alltid den som sitter högst och på mest kapital, som har mest makt - eller hur? De kan göra sig av med en redaktör som publicerar "fel" personer för det syfte som de för tillfället har. Att det finns olika läger (sossar och liberaler) är bara en fasad för dessa. De vet att de kan valla fåren mellan två fållor - och medan fåren är upptagna med att vallas, så kan de rikaste göra små förändringar i den riktning som de har bestämt. De i toppen har SAMMA agenda, även om de styr över olika politiska lägers media.

Du är ett redskap för att göra vissa idéer rumsrena. Och det är bara för att de rikaste anser att det är dags att dessa saker blir rumsrena. Klart att det som du skriver påverkar folk, även om de inte skriker ut omedelbart att de håller med dig. Om de rikaste inte hade tyckt det och om de inte hade tyckt att det var dags att fler svenskar blir bekanta med dina åsikter och ser dem som rumsrena - så hade de inte släppt fram dig.

Just nu så handlar det om att de rikaste vill bli av med det statliga spritmonopolet och annat statligt ägande. Därför låter de dig skriva om att legalisera cannabis och sluta med alla statliga kampanjer och ALLT statligt ägande. Då blir det till slut inte så svårt att göra små korrigeringar. Folk kommer att tycka: "Ja, DET var ju inte så farligt i alla fall".

sakine sa...

Tobias, nu yrar du loss. En pr-konsult kan få uppdrag p g a sitt pr-värde (exempelvis Göran Persson) på sätter du beskriver det, men inte en hederlig ledarskribent.

Ledarredaktioner (de som jag känner till) mutas inte till att tycka saker och ting.

Och frågar du City har de inte alls alltid gillat det jag har skrivit.

Tobias Struck sa...

Ledarskribenter väljs av chefredaktören. Det är ingen slump vilka chefredaktören väljer. Chefredaktören lyder under styrelsen. Styrelsen påverkas av ägaren.

City har inte ogillat dina krönikor. De har varit oroliga att de är "too much". Om de hade ogillat dem, så hade de inte publicerat dem. City är inte din bitch.

Anonym sa...

När mainstreammedia skall beskriva morgondagens opinionsbildare så blir dom plötsligt väldigt politiskt korrekta (jag vet utslitet ord) men... Marcus Birro Zanyar (Gringo) Adami, Esbati. Jovisst mycket kontroversiella bloggare. Sådana åsikter får man aldrig läsa på DNs kultursida *ironi*

Vad sägs om Dick Erixon, Kurt Lundgren, Oskorei, Kulturrevolution, Ingerö, Pophöger, alla sd-positiva bloggare ? Varför nämns dom inte? Bara för att dom inte nämns betyder inte att dom inte finns. Dom har åtskilliga 10.000-tals läsare varje månad.

Hur kommer dom att påverka debattklimatet i sverige? Vore bra om nån klok person skulle utreda detta.

Anonym sa...

Jodå, jag skulle nog allt platsa in jag ochså! Hör efter med Håkan Karp på Mdh, tidskriften "Social orange", "Kåranen" vid Mdh eller valfri bloggare där mitt mkt "tjusiga" dykt upp osv.

PS. Tobias Struck. Angående "PORTO" mfl sötnosar vilka figuerar i dessa sammanhang. Ja, tomma tunnor skramlar onekligen högst (läs: HUVUDEN!).

Anonym sa...

Tobias Struck!

Angående Ingermanland. Det stämmeer kolla följande länkar:

http://www.inkeri.fi/Sw/S_Historia.htm

http://sv.wikipedia.org/wiki/Ingermanland (din favvo!)

http://www.halleberg.se/skola/2vkriget/kamara.html

http://www.ingermanland.nu/

Ryskt men med en "tidigare finsk touch"!

Anonym sa...

Tobias Struck: när DN:s kultursida
var ett propagandaorgan för kommunister på 70-talet, hade de rika familjernas högsta råd bestämt det också då, eller var det bara tidsandan? Och vad hände med marknadskrafterna i din analys? Du tror att all media i väst kan vara ideologiskt toppstyrd utan att ta hänsyn till vad publiken vill ha?

Tobias Struck sa...

Stefan. "när DN:s kultursida
var ett propagandaorgan för kommunister på 70-talet, hade de rika familjernas högsta råd bestämt det också då, eller var det bara tidsandan?"

Du menar under överklasspojken och den forne USA-studenten Olof Palmes tid som statsminister 1969-1976? Tja, vad tror du själv? Visste du att Palme deltog i Bilderberggrupens möten precis som Bildt, Reinfeldt och Mona Sahlin? Reinfeldt kallar det "en samtalsklubb". De åker till mötena som privatpersoner. Inga protokoll förs. Inga journalister är tillåtna. På mötena samlas Europas mäktigaste människor inom bank, stat och storföretag. Men du vill inte ens veta vad de pratar om? "Äsch, dä ä välan dä däringa klimakteriehotet", säger du bara och tänder en Marlboro Light som om det inte finns någon morgondag...

Anonym sa...

Förvisso var Palme närmast ultraliberal och USA-kramare i jämförelse med DN:s kultursida,
men jag ska säga vad jag tror. Jag tror att ingen människa, varken enskild eller grupp, styr över hela världen på systemnivå, även om det kanske finns några som tycker
att det är trevligt att samlas i en lekstuga och låtsas att man har en sådan kontroll, och andra som tror att de har det på riktigt.

Tobias Struck sa...

Stefan. Jag skall säga vad jag tror: Jag tror att olika instinkter och insikter gör olika mottaglighet för olika diskursiva hegemonier och social bonding samt olika strukturella maktrelationer i olika sociala dimensioner. Konspirationer och huruvida ett fåtal styr är egentligen ointressant att diskutera i sammanhanget. ALLA är kulturens slavar. ALLA sover kulturens sömn. De som jag vill nå tror att det finns de som har makt över deras liv. Och därför finns det de som har makt över deras liv. De rikaste familjerna ingår i nätverk där de söker sitt, ser till varandra och har de bästa förutsättningarna för att förföra massan för att få som de vill ha det.

Jag vill bryta förtrollningen - för jag vill lägga en bättre själv, en som gör landet friskare.

Anonym sa...

PORTO!

Inledningsvis måste jag givetvis berömma dig för ditt "mod" att använda nick istället för namn, du har flera stycken dessutom om jag inte misstar mig fullständigt? Inläggen ser tämligen identiska ut (läs: lika torftiga, dålig meningsbyggnad samt icke postrelaterade).

Vad gäller att vara opinionsbildande så har du onekligen mkt att lära, detta då du inte ens bemästrar att godtagbart relatera dina kommentarer till den aktuella problematiken i posterna. Jag vet självfallet inte om detta är dun yttersta ambition, denna kan liväl vara stor avund på mig och/eller de övriga kommenterarna. Eller bara ett behov av att synas offentlighet, men borde du använda ditt namn eller i varje sammaa nick vid varje tillfällee.

Jag vet självfallet inte exakt vem du är (även jag tror det!).Men om du är den jag tänker närmast på så vill jag starkt klargöra för dig och samtliga övriga här att du definitivit inte har berikat eller fyllt ngn vital funktion för vare sig: mänskligheten, Sverige, Eskilstuna eller bloggvärlden osv, snarare tvärt om.

Bara att tänka en ut en så genial lösning till ett mkt lönsamt extraknäcka under studierna (det tidigare nämnda)torde vara dig så främmande att knappt kan stava till det, men du har försökt två ggr nu och det börjar ge sig ngt. 300 kr cirkus på nga timmar, inte illa eller hur? Detta trots konkurrens, men att inte förringa i sammanhanget: miljöaspekten samt motionen.

Nästa gång:

Tänk efter innan du släcker ljuset för dina medmänniskor, de kan de facto vara blinda och således dina övermän i mörkret.

PS. Kanske är du finne själv? Är det självhat?

Anonym sa...

Jävla dator!

Jag är inte anonym utan: Johan K

Sven Holmström sa...

"Jag vill bryta förtrollningen - för jag vill lägga en bättre själv, en som gör landet friskare."

Tobias, du känner dig verkligen trygg i rollen som profet. Jag avundas dig på sätt och vis. (Samtidigt som jag bestämmer mig för att sluta läsa vad du skriver.)

Anonym sa...

Kära Sven Holmström (och övriga)!

Vad du läser är helt upp till själv att avgöra. Men många löss eller möjligen mer korrekt lämmlar(vilket det onekligen finns mkt gott om här!!) brukar vanligtvis bli skrämda då skygglapparna tenderar att börja falla av, oberoende av om detta sker "frivilligt" dvs genom att deras galenskaper och perversioner bemöts i en fri, saklig medmänsklig och objektiv debatt/diskussion, eller genom att ngn åtar sig rollen som "föreläsare" och erbjuder en betydligt mer nykter och allmänt (under och/eller omedvetet) accepeterad bild av tillvaron och världen.

Lössen och lämmlarna behöver vanligtvis ha tillgång till minst tio till femton herdar att följa innan de ens vågar tänka tanken på att ta steget och ompröva sin ytterst skeva, naiva, cyniska, personliga och okomplexa bild av den verkliga verkligheten.

Återigen har Tobias Struck inte bemötts med välgrundade, verklighetsförankrade och bärande argument. Återigen tenderar/måste vi tänka på att en tanke eller rent av en vision inte går att förhindra då dess tid väl är inne. Återigen förstår eller måste vi förstå att: objektiviet är subjektivtet genom hela sin mosaikartade komplexitet.

SAPERE AUDE - VÅGA ANVÄNDA DITT FÖRNUFT!

Anonym sa...

Johan K:)

Appropå svenska...

Du verkar vara så himla säker på din sak men här kommer korrigeringen av ditt lilla inlägg:

1. att synas OFFENTLIGT
2.tillfälle
3.även OM jag tror det
4. den jag NÄRMAST tänker på
5.definivt
6.till ett mycket lönsamt extraknäck

Dina anekdoter om moster och mamma har INTE varit postrelaterade...lille vännen om du nu trodde det.

Sist men inte minst så har Ingermanland en STOR andel finländare... fler än antal ryssar!!!

Förresten så är jag lite nyfiken.Har dina släktingar finskt eller ryskt namn!?:)

Du behöver INTE skämmas för ditt ursprung även om dina föräldrar har döpt dig till JOHAN:)

Föräldrarnas namn och deras ursprung går att kolla med folkbokföringen som du säkerligen känner till!!!

Eskilstuna behöver miljövännen Johan K....fortsätt med att plocka returflaskor och burkar:)

Anonym sa...

Skrev för fort...det heter apropå

PORTO

sakine sa...

Men allvarligt talat.

Jag brukar inte ha synpunkter på vad som skrivs, men vafan...

sluta spamma här.

Anonym sa...

PORTO!

Johan K. är en outsider och det vet hela eskilstuna om...så bry dig inte om honom.

Att plocka returflaskor är det enda riktiga jobb som han någonsin kommer att kunna utföra.

Bli inte förvånad om du snart ser honom i programmet "outsiders".

P.S. J.K. har dessutom onödigt långa meningsbyggnader som i stort sett repeterar samma sak...MEN hans självförtroende är det däremot inget fel på:)

Anonym sa...

Saki:

Jag brukar inte ha synpunkter på vad som skrivs, men vafan...

sluta spamma här.


Håller med, och du borde f ö brutalrensa alla 'smaskiga' personprylar om flasplockning m.m ...detta börjar ju nästan bli som Lunarstorm :)

Anonym sa...

PORTO!

Grattis!

Du ligger som vanligt helt i linje med min kommentar och posten.

Angående stavningen så skrev jag möjligen en smula fort, kolla tidigare poster och sök stavfel om det intresserar dig, men bli inte besviken. Men vad har detta med meningsbyggnad att göra?

Angående moster så var kanske detta inte var direktrelaterat till posten (ett sidospår) men jag fullföljde den ändå med mer matnyttig info senare eller i början minns inte riktigt ordningen.


"Sist men inte minst så har Ingermanland en STOR andel finländare... fler än antal ryssar!!!"

Vem har förnekat detta? Men idag vet däremot ingen den exakta sammansättningen, detta då krig, deportationer och massmord har "förintat" det tidigare historiska landskapet. Dessutom har många flyttat till Finland och Estland frivilligt efter WW2 Kolla länkarna ovan, och lär dig ngt!

"Förresten så är jag lite nyfiken.Har dina släktingar finskt eller ryskt namn!?:)"

Du behöver INTE skämmas för ditt ursprung även om dina föräldrar har döpt dig till JOHAN:)"

"Föräldrarnas namn och deras ursprung går att kolla med folkbokföringen som du säkerligen känner till!!!"

Men herre G!

Vad är nu detta för svammel? Det enda jag möjligtvis skäms över är att jag inger mig i debatter/diskussioner med typer som inte ens vågar tala om vilka de är.

Ja, folkbokföringen känner jag till, det ju även du ser jag.

"Eskilstuna behöver miljövännen Johan K....fortsätt med att plocka returflaskor och burkar:)"

Jajamensan, om inte du eller Al Gore gör tillräckligt för vår gemensamma miljö så kan den ändå alltid lita på Johan K

Återkom med ngt mer matnyttigt nästa gång, burkarna väntar!

Anonym sa...

SSDE!

Tack för de värmande orden, puss på dig!

"Riktigt jobb", hmm, vårdare inom demensvård (Sörgården/Sveagården), expeditionsarbetare på Lantmännen Axa AB, ytterliggare vårdjobb på andra orter, tidningsutdelare, kablageopertör vid Miltroic AB samt Coop anställd. Riktiga jobb?

Dessutom förstekandidat till flertalet tjänster som områdeschef och enhetschef under det senaste året.

"P.S. J.K. har dessutom onödigt långa meningsbyggnader som i stort sett repeterar samma sak...MEN hans självförtroende är det däremot inget fel på:)"

Då du mig veterligen inte förpestat här tidigare så kan jag tyvärr inte gå in och granska dina kråkfötter eller din meningsbyggnade. Och vad gäller outsider så torde du rimligtvis tala om vem du är, eller hur?

Dessa brukar väl vara ev relativt ljuskygg karaktär vad jag förstått, kanske har du ansiktsmask på dig på stan ochså?

Nej skaffa dig ett liv istället, och återkom sedan. Kanske kan du tom med få ngn enstaka tomburk för prestationen, för du du fixar ju i att plocka på egen hand.

Anonym sa...

Skönt att se att jag inte är ensam i mina omdömen om Tobias Struck och hans "bitch" Johan K.

Ps. Det behövs inga argument. Deras texter talar för sig själv och varför diskutera med en vägg? ;-)

Anonym sa...

Sanneskär!

Ta det lite piano annars kanske Saki gör en TS och slänger ut dig en stund, rött kort, rätt och slätt!

Varför inte lära dig att spela ett instrument istället, typ skinnbanjo?

Anonym sa...

JK:

Jag tror inte att Sakine är lika feg som Tobias. Hon vet vad yttrandefrihet innebär.

Har du tänkt på att du och Tobias har det gemensamt att ni inte tål att bli emotsagda? Hur många är det som du har bett försvinna?

Ps. Skinnbanjo låter roligare än att samla burkar, herr "Är-rädd-för-att-skriva-ut-mitt-efternamn".

Anonym sa...

För att hålla mig till ämnet i inlägget har jag några synpunkter.
Jag tror inte att morgondagens opinionsbildare går att finna i bloggvärlden. Det fanns en tid då jag verkligen ansåg att bloggosfären var framtidens stora medium men med en skopa cynism kan man säga att bloggosfären är en ankdamm med samma syfte som dokusåporna, dvs "Se mig - Här är jag"

Anonym sa...

Stefan!

"Jag tror inte att Sakine är lika feg som Tobias. Hon vet vad yttrandefrihet innebär."

Nej, jag är mkt rädd för att du har helt rätt i detta, därav denna massiva lössinvasion, vilken inte återfinns hos tex TS. På en del vad jag betraktar som "mer seriösa" bloggar kontrolleras samtliga kommentarer innan de publiceras, detta just i syfte att bla förhindra svammel som inte är direkt eller i varje fall indirekt relaterat till den aktuella posten. Självfallet inkluderar det även hot och HMF.

Det kan ju omöjligtvis vara intressant för alla de seriösa kommenterarna att läsa dessa löss idiotiska svammel om min mkt geniala business, min superfina utbildning eller om Sakis far osv, eller?

Jag inte bett ngn att försvinna, detta då jag inte innehar ngt mandat för att kunna göra detta.
Jag tycker mest synd om dem själva, som blottar sig på detta mkt perversa sättet, inte undrapå att de inte uppger exakt identitet.

Nu äntligen en återgång till den aktuella problematiknen:

"Jag tror inte att morgondagens opinionsbildare går att finna i bloggvärlden. Det fanns en tid då jag verkligen ansåg att bloggosfären var framtidens stora medium men med en skopa cynism kan man säga att bloggosfären är en ankdamm med samma syfte som dokusåporna, dvs "Se mig - Här är jag"

Här håller jag förvisso helt med dig. Jag tror dock bloggen kan fylla en funktion utöver det övriga opinionsbildandet, dvs vara ett komplement. Men det fordrar självfallet att man bygger såväl uppifrån som nerifrån, likt TS:s folkrörelsetankar. En blogg kan även vara bra att ha i syfte att hålla kontakten med väljare och sympatisörer osv. Bla Fredrik Federley anammade detta ifjol om jag inte misstagit mig fullständigt, vet dock inte om det blev ngn hyfsad cred för slitet.

Anonym sa...

...Jag tror inte att Sakine är lika feg som Tobias. Hon vet vad yttrandefrihet innebär...

Skärp er för fan. Den Saki jag lärt känna på nätet vet vad yttrandefrihet är.

Med min mera 'preussiskt-brutala' syn på personliga internetbloggar, hade denna personangrepps-vendetta/lekstuga varit slut för länge sedan.

Anonym sa...

JK:

Det finns en avgörande skillnad mellan denna blogg och Tobias blogg och det är att de som du kallar löss och som jag kallar människor får tycka till utan att bli raderade.

Din kära vän, mentor och profet Tobias Struck tog bort en kommentar som var kritisk och väl underbyggd med fakta och länkhänvisningar.

Detta gjorde han för att inte framstå som helt obegåvad i sitt val av förebilder.

Se denna LÄNK

RL: Jag tror du missförstår diskussionen. Jag skrev ju att Sakine är FÖR yttrandefrihet.

Anonym sa...

Kära Stefan!

Förlåt om jag ibland låter en smula ohövlig, men läs det senaste inlägget igen, i syfte att erhålla svaret på detta beteende. Jag tycker helt enkelt att dessa msk som ständigt berör/betonar andra saker än de indirekt eller direkt postrelaterade är väldigt jobbiga. De försvårar för oss andra seriösa att kunna föra en normal och vettig konversation kring (oftast)väldigt intressant
problematik. Jag är inte inte intresserad av om Sakis far har varit PKK:are, och ingen är heller intresserad av vad jag arbetar med, eller ngt övrigt inom den privata sfären.

Jag tycker inte heller att man ska radera kommentarer hur som helt, åt höger och vänster. Men ibland kan detta vara nödvändigt av tidigare angivna skäl, tyvärr.

TS har förklarat för dig och en person till att han tycker att ni märker ord, viker av från postens centrala innehåll och allmänt förlöjligar honom och hans sätt att se på världen osv.

Jag har vidare aldrig angript ngn först, utan endast försvarat mig vid nga enstaka tillfällen.

Tack för länken!

Självfallet kommer jag att granska denna ytterst noggrant och kontaktar TS vid behov.

Ha en fortsatt trevlig juli helg!

Mvh/Johan K

Anonym sa...

Det är bra JK att du skriver att ingen är intresserad av... bla, bla... privata sären. Men varför är det då så nödvändigt av dig att använda mitt efternamn i kommentarer?

Och vad har skinnbanjo med något att göra?

Jag tycker att du ska sopa rejält utanför din egen dörr innan du anklagar andra.

"TS har förklarat för dig och en person till att han tycker att ni märker ord, viker av från postens centrala innehåll och allmänt förlöjligar honom och hans sätt att se på världen osv."

Ja, fast just detta gör flera andra, bl.a. du själv. Skillnaden är att du alltid håller med TS.

Anonym sa...

RL: Jag tror du missförstår diskussionen.

Det brukar tyvärr bli så när man dragit ett par pilsner :(((

Anonym sa...

Stefan!

Ibland "missar" jag och råkar skriva ditt efternamn istället, jag beklagar detta, det kommer aldrig att ske igen. Men för att kontra: varför skriver du JK här när min signatur är Johan K, den ende som i alla tider använt JK är TS, och numera även jag, dock endast hos honom.

Skinnbanjo var svar på tal då du kallade mig för "bitch".

Stefan. Jag håller långt ifrån alltid med TS i alla frågor. Gå och kolla tex de om Israel-Palestina, brottslighet samt USA och diverse konspirationer.

Men det viktigaste av allt!

TS har som du tidigare nämde även tagit bort en kommentar för mig. Vidare har han vid ett tillfälle sagt åt mig att jag måste ligga mer i linje med postens innehåll då jag kommenterar, även Fria har åkt på detta. Men "Ove" slapp av ngn för mig märklig anledning.

Varför vill du inte diskutera seriöst istället för att bara vilja visa dig på styva linan?

Du är den ende som gång på gång blir portad, trots att många andra inte heller delar TS värderingar och allehanda teorier om patriarkala förortsenklaver, rika familjer och fattigdombekäpning etc.

Läs de senaste posterna igen och granska om LiberalKid, Mudkip eller Anino håller med TS. De gör inte det. Men hur kommer det sig att dessa ändå får vara kvar?

Stefan. Vet du vad jag tror? Jo, att du antingen innerst inne delar TS koncept. Eller att du känner att han är såpass "farlig" för etablissemanget vilket du så starkt stöder att du gör allt som står i din makt för att försvåra för honom att nå framgång, givetvis långt i från enbart på hederlig väg. En tredje teori är att du tror dig själv stå över honom eller rentav alla andra, men istället för att öppet redogöra för detta så "anklagar" du TS för att stå över såväl Gud som evolution.

Oavsett vilket så verkar han betyda oerhört mkt för dig, detta då du engarerar dig till tusen.

PS. Det är ju lördagkväll, vad innebär det? Jo, kall bira. Synd att jag inte har möjliget att bjuda er två.

Anonym sa...

Johan K:

Jag gillade din sista kommentar eftersom du visar att vill diskutera detta seriöst.
Det är precis vad jag vill göra men jag hindras, som bekant, från att göra det.

Har du kollat min länk och läst vad det var jag skrev egentligen, vilket orsakade "permanent bannlysning"?

Jag är duktig på att hitta länkar, källor och motargument. Det är detta som irriterar TS tror jag, eftersom det sätter hans självsäkerhet ur spel.

Personligen tror jag att det bara är en tidsfråga innan Kid, Mudkip och Anino blir raderade. De har blivit hotade på liknande sätt som jag tidigare och det är tydligt att TS inte vill att de ska skriva i hans blogg.

Dina tre teorier är lite intressanta och jag ska gärna svara på dem:

1. Nej, jag delar inte TS koncept.

2. Ja, jag anser att han är farlig men inte utifrån att jag "stöder etablissemanget", utan att jag ser honom som en förvirrad sektledare som kan förstöra livet för svaga människor.
Som tur är, är han ganska duktig på att stoppa sig själv från framgång.

3. Nej, jag står inte över vare sig TS eller någon annan. Men jag kan ärligt säga att jag innerst inne tycker synd om TS. Detta har jag också sagt till honom flera gånger.

Tobias och min "vänskap" började med att han kom till min blogg en gång i tiden och framförde långa och många åsikter. Det han betyder för mig baseras på det jag skrev i punkt 2.

Ps. Skål, i efterhand.

Anonym sa...

Hej Stefan och tack för svar!

Inledningsvis.

Avstängningen ja, nej jag kan inte hitta ngt i kommentaren vilket skulle kunna tolkas som direkt ett personangrepp. Möjligtvis indirekt om denna föregåtts av ett flertal tidigare med dessa identiska rader:

"Bli nu inte allt för upprörd av min kommentar men faktum är att du väljer förebilder på ett sätt som sätter din egen trovärdighet ur spel. En enkel sökning på David Icke på t.ex Google ger vid handen att denne man är starkt ifrågasatt, utskrattad och förlöjligad."

samt

"Det måste vara dags att få ordning på det intellektuella möblemanget för din del nu."

Detta är givetvis en spekulation, då jag inte har granskat detta närmare. Jag har förövrigt inte hängt med i alla diskussioner, varför jag inte vill uttala mig närmare.


"Jag är duktig på att hitta länkar, källor och motargument. Det är detta som irriterar TS tror jag, eftersom det sätter hans självsäkerhet ur spel."

Ja, det är du onekligen. Men man måste alltid ta i beaktande att det ofta är sekundärkällor, samt att Wikipedia mfl baser är ytterst föränderliga medium.

"Personligen tror jag att det bara är en tidsfråga innan Kid, Mudkip och Anino blir raderade. De har blivit hotade på liknande sätt som jag tidigare och det är tydligt att TS inte vill att de ska skriva i hans blogg."

Den som lever får se!

"Ja, jag anser att han är farlig men inte utifrån att jag "stöder etablissemanget", utan att jag ser honom som en förvirrad sektledare som kan förstöra livet för svaga människor. Som tur är, är han ganska duktig på att stoppa sig själv från framgång."

Vad jag menade med "farlig" var att han har åsikter, värderingar och förslag på åtgärder osv som till största delen inte delas av majoriteten. Men detta är inte unikt för honom. Din syn på abort är ett annat mkt bra exempel på åsikt som endast har en minioritet bakom sig, i varje i dagens Sverige.

Stefan, om du tycker synd om honom? På vilket sätt vill du då närmare hjälpa honom på?

När man säger att man tycker synd om ngn brukar man mig veterligen vanligtvis även vilja sträcka ut en hand om detta är möjligt.

Det sista du skrev ger dock en vink om (åtminstone) en del av anledningen till att du "ständigt hemsöker" honom. Har jag helt fel om jag "gissar" mig till att det lutar åt ngn form av "hämnd" eller vilja att ge igen för gammal ost?

Tobias Struck sa...

Stefan. Apropå yttrandefrihet här hos Sakine och hos mig på min blogg:

Kul att kunna bemöta dig, utan att bryta din bann från min blogg :)

Du är permanent bannad från min blogg för att du bröt ett avtal som vi hade, om att du skulle sluta att initiera debatter med ett personangrepp. I den första versionen av din kommentar, så menade du att det inte stod rätt till med mitt "mentala möblemang". Det har du nu ändrat till "intellektuella möblemang". Du fortsätter ju även här att kalla mig saker som "förvirrad sektledare". Det är ett egendomligt sätt att visa empatisk välvilja på - men framförallt är det alltså ett avtalsbrott. Jag trodde att du vill ha det lugnt och skönt och slippa bråk. Men den som hoppar på mig på grund av att jag har en viss förebild (och det är mest Ickes civilkurage som jag gillar) - den ser jag inte som fredlig.

Det är faktiskt litet synd om mig. Jag har inte haft det så lätt. Men vad det gäller själens hälsa, så är jag lycklig och ingen läkare har sagt något annat.

Så nu tycker jag att du skall ta tillfället i akt att släppa bråkandet och starta en blogg om mig istället. Där får du skriva vad du vill. Du får min tillåtelse att även kalla mig galen och berätta hur synd det är om mig! Det är ju trots allt bara dina åsikter.

Tobias Struck sa...

För allmän kännedom med anledning av påhopp publicerade här:

Jag har aldrig stängt av någon tidigare. Hittills har jag bara raderat hot och har inga problem med andra som kommenterar hos mig. Kid är en trogen besökare som jag respekterar, även när vi har skilda meningar. Vi retas litet med varandra, men det är på en lagom nivå. Anino har jag aldrig haft några problem med. Mudkip är oartig men ganska uppfriskande.

Avtal är till för att hållas. När de bryts, får det konsekvenser. I detta fall blev det en bann/avstängning.

Ang. huruvida Frihetsguiden är en "sekt", så har jag aldrig förnekat det. Sekt betyder inget destruktivt i sig. Föreningen FRI urskiljer "destruktuiva sekter", som de varnar för. Vad gälller Frihetsguiden, så har vi enkla och rena principer om respekt för individens fysiska frid och intellektuella frihet. JK förstår dessa principer väl och har en god blick för svagheter i mina resonemang, som hjälper mig att utvecklas intellektuellt. Han är ett bra exempel på en frihetsguidare: Vi är en solidaritet, där allas ord respekteras lika och vägs mot vår värdegrund genom öppen debatt. Modern sefiroth står fast som berget. Modern gnosis är en levande filosofi, som växer och utvecklas ur dialogen mellan frihetsguidare.

Jag vet inte vad Stefan menar med "svaga människor". Vi är alla både svaga och starka. Men ingen är stark ensam. Frihetsguiden finns för precis sådana som JK: Välbegåvade särligar med starkt rättvisepatos och en obändig intellektuell frihetstörst. Sådana som vi behöver också en gemenskap. Ofta har vi känt oss väldigt ensamma genom hela våra liv. Frihetsguiden är vår familj. Vi stör ingen.

Anonym sa...

TS!

Bra att du kommenterade själv, jag tyckte att detta var lite att gå bakom ryggen på dig, dvs att diskutera med Stefan om dig utan att du kunde medverka och "försvara" dig.

"Svaghet" kan även vara en styrka i rätt situation och särling kan ha olika innebörd även det. Men det viktigaste är respekt och tolerans i dess rätta bemärkelse.

Jag tolkade det inte som att Stefan syftade på mig när han diskuterade kring fenomenet "svaga msk" Men inte är man väl mer svag för att man föredrar tex Frihetsguiden framför Bibeln, eller?

PS. Diskussionen hade onekligen varit betydligt mer fruktsam och trevlig i en fysisk gemenskap, alla tre tillsammans. Gärna över en latte eller Guiness!

Tobias Struck sa...

JK. Mitt syfte här var att bemöta påhoppen sakligt. Men jag har varken tid eller lust att socialisera med människor som smutskastar mig. Du och jag kommer emellertid säkert att träffas. Men en bra förutsättning är att vi behandlar ärenden av mer personlig karaktär via e-post.

Stå på dig mot stigmatiseringen av dig till följd av att du sympatiserar med vår sak. Anhängare av vår sak är kloka och tappra riddare för sanning och rättvisa i en falsk och orättvis värld.

Anonym sa...

TS!

Det finns nog inte så mkt mer att säga eller göra, är jag rädd för.

Stefan verkar stå fast vid sin syn om dig, och du om honom. Mkt värdefull tid har gått till spillo till följd av dessa tråkigheter, såväl eran som min. Vi får nog numera helt enkelt acceptera läget som det är eller vad tror du?

PS. Nej, jag vågar stå upp för de ideal och åsikter jag känner/anser är de rätta. I annat fall är ingen utveckling överhuvudtaget möjlig. Men man måste även vara reflektiv och granskande i sitt synsätt.

Tobias Struck sa...

JK. Jag ser det som stärkande för psyket att syna en karaktär från alla håll innan jag fäller mitt omdöme om en människa(vill minnas att detta anknyter till något som du nyligen frågade om).

Så jag anser inte att jag har spillt min tid. När jag väl har fällt mitt omdöme, så kan jag använda mina erfarenheter för att förstå någon av samma typ - och kanske undvika en mer allvarlig skada i framtiden, som exempelvis att ge den typen något förtroende. Du är nog mer optimistisk om människor än jag. Sådant går bort i tvätten. Men visst skall vi alltid ge verkligheten en chans att visa sig, innan vi sätter etiketter och lägger fast dogmer! Kafka sa något i stil med: Jaga inte verkligheten, för då flyr den dig. Stå lugnt och låt den komma till dig...

Anonym sa...

Följande är en ren lögn från Tobias sida: "I den första versionen av din kommentar, så menade du att det inte stod rätt till med mitt "mentala möblemang". Det har du nu ändrat till "intellektuella möblemang"."

Detta går att kontrollera på exempelvis CoComment: http://www.cocomment.com/comment/17410842

Och Tobias kan även själv kolla i det mail som skickades till honom då jag skrev min kommentar. Varje gång någon postar en kommentar så skickas ett mail med innehållet till bloggägaren.

JK:

"Men inte är man väl mer svag för att man föredrar tex Frihetsguiden framför Bibeln, eller?"

Jo, jag tror faktiskt det.

"Stefan, om du tycker synd om honom? På vilket sätt vill du då närmare hjälpa honom på?"

Fråga Tobias om jag har försökt att hjälpa honom i början av vår "vänskap".
Han svarade alltid otrevligt och fördummande.

Anonym sa...

TS!

Ja, bara för att våra åsikter, värderingar och grundläggande livssyn är relativt identisk/a innebär inte detta att vi är "kloner" av varandra. Min generella människosyn är att en individ alltid eller åtminstone oftast kan förändras/utvecklas såväl negativt som positivt beroende på omständigheter, egen vilja och "hjälp" utifrån. Självfallet är begreppen negativt respektive positivt vanligtvis relativa, dvs de ligger i betraktarens ögon, vilket i sin tur har färgats av diverse faktorer. Som kultur, uppväxtförhållande och bekantskapskrets osv.

Men jag måste helt hålla med dig om dina tankar kring detta med att fälla omdömen om msk.

I det aktuella fallet så känner ju ni två varandra betydligt bättre än vad jag känner er. Därav ser jag förmodligen inte hela komplexiteten av problemet. Stefan har vid två tillfällen sagt att du "startat" det hela genom att besöka hans blogg och publicera kommentarer vilka han funnit anstötliga. I detta läge kan jag endast lyssna då jag inte känner till hela historien. Men jag har ochså en ståndpunkt där jag anser att man skall utgå från nuet, dvs att det som ev hänt tidigare inte skall få färga framtiden, i varje fall inte i negativ bemärkelse. Om Stefans version stämmer är detta självfallet ytterst beklagligt. Vi måste givetvis alla tänka på varandra och inte agera ohövligt mot andra msk. Men att ge igen i all oändlighet, och aldrig begrava stridsyxan ordentligt tror jag inte kan lösa någonting långsiktigt, inte för ngn.

Tobias Struck sa...

Stefan. Tyvärr hade jag raderat det mailet. Hur det nu var med den saken, så se saken så här:

Jag har insett sedan lång tid att allt detta handlar om att jag var näsvis på din hädangångna blogg. Men det har du ju fått revanschera dig för under ett halvår eller mer. Avstängningen kan du helt enkelt ta som ett uttryck för min frihet att välja vilka som jag vill publicera hos mig, om du nu inte godtar att du har brutit ett avtal som skäl.

Jag råder över min blogg. Som sagt så kan du ju starta en egen, där du skriver om mig.

Anonym sa...

JK:

Jag såg nu att vi skrev kommentarer här nästan samtidigt. Hoppas att du därför inte missade min senaste kommentar.

Vidare har jag ett förslag till både dig och Tobias; nämligen att vi kan diskutera vidare på bloggen som blev skapad för detta syftet när Tobias ville tysta mig. Ni är mer än välkomna att kommentera där.
Adress: http://svarptal.blogspot.com/2007/07/what-goes-around.html

Tobias: Jag anade att du skulle svara något i stil med "jag har råkat radera..." Det var just därför du fick en länk till CoComment.
Vi vet alltså exakt hur det var med den saken.

Sakine:

Jag ber om ursäkt för min del i allt detta Off-Topic-snack. Förhoppningsvis lyssnar herrarna Johan och Tobias på min uppmaning att flytta diskussionen till där den lämpligast hör hemma.

Anonym sa...

Jag har börjat kommentera på den nya sidan nu, ok?

Men vet inte riktigt var kommentaren hamnade.

Anonym sa...

Bra Johan,

Din kommentar står där, längst ner i kommentarsfältet och jag har nyss svarat på den. ;-)