2007-07-08

Fikat med MUF-ordförande

"En ultraliberal som du..."
Inte så höger som väntat. Han sa sig vara subjektivist och yttrandefrihetsvän. Men i invandringsfrågor lät han i det stora hela som en sosse. Här är hans blogg. Förbundssekreteraren Gustav var också med, han delade Lars Ohlys analys om TV-mediet (!) i en viss aspekt.

I övrigt har jag hunnit med en del lyssnande och minglande hos Företagarna.

Någon sa när miljöministern höll sitt tal att "Almedalen behöver klimatförändring". Mycket riktigt, vädret är hemskt. Regn och rusk. Men det hindrar inte från mingel/party strax vid hamnen.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Sakine!

Du verkar trivas som firren i havet?

Här i Sthlm har vi ochså regn och rusk, hehe, du kunde tagit med vårat ochså.

Bra ledare senast, kritiken var mer eller mindre obefogad, rent av pinsam, men man måste väl alltid hitta ngn eller ngt att bli upprörd över.

Ha en fortsatt bra kväll och ny vecka!

sakine sa...

Johan K, tackar!
Jodå, det är trevligt här. Skönt att höra att vädret suger i Sthlm också.

Anonym sa...

Tjena Saki och alla andra tokmotiverade sommarfirare!

Jag letade (goglade) igår efter info om en gammal kurskamrat från min tid vid Mdh, tänkte ta kontakten med nga stycken.

Då jag sökte på personens efternamn, vilket är Hassanpour hittade jag följande mkt spännande blogg:

http://eastkurd.blog.co.uk/2007/01/

Den har möjligtvis inte uppdaterats "igår", men är ändå värd ett besök för alla som är intresserade av MR, mellanöstern och "kurdfrågan".

PS. Vem/vilka talar ikväll?

Tobias Struck sa...

Saki. Lonsdale är från början ett engelskt boxnings-klädmärke, men det har blivit närmast som en signatur för högerextrema åsikter och bärs av den som vill utmärka sig som "nationell" - alltså en högerextrem nationalist med dragning mot fascism och nazism. Vet den rakade MUF-ledaren Niklas Wykman detta? Varför hyllar han klädmärket i headern till sin blogg?

Anonym sa...

TS!

Jag har "alltid" misstänkt att plagget har koppling och/eller är relaterat till "raspatriotism", bar att äntligen fått det svrt på vitt. Såg plagget senast på Folkets marsch den 6 juni.

PS. Fascism och Nazism är inte synonymer. Den senare bygger på ras samt blodsband medan den första enbart hävdar den starkes rätt och expansion. B Mussolini och Idi Amin såg till skillnad från Hitler nationen som en organism som expanderar bäst genom att hålla ihop den inbördes, dvs att dra hela folket mot ett gemensamt mål, mkt likt kommunismen. Det de emellertid har gemensamt är en mkt stark förkärlek till all form av elitism.

Tobias Struck sa...

Jag bör nog tillägga att jag skojade.