2006-12-21

Rankka om regeringen och kollektivavtal

Så bra. Det behövs fler röster i den så vänstervridna debatten.

"Nu går Vaxholmskonflikten in i sitt slutskede. Den 9 januari hålls muntliga förhör i EU-domstolen som blivit ombedd av den svenska arbetsdomstolen att yttra sig i fallet. Frågan rör om lex Britannia, som ger fackföreningar här rätt att kräva kollektivavtal av utländska bolag oavsett om de har kollektivavtal i hemlandet eller ej, är förenlig med EG-rätten. Om den skulle visa sig vara det är det alltså okej att diskriminera utländska kollektivavtal."

Även Boris Benulic hade en krönika i gårdagens Metro om kollektivavtal.

9 kommentarer:

Anonym sa...

De där utlädnska arbetarna hade knappast något kollektivavtal med sig när de kom. De har fortfarande inget värt namnet och jag hoppas alla liknande fuskbyggare går i konken fortast möjligast.

hrm sa...

De hade visst kollektivavtal.

Anonym sa...

Bör kanske påpekas att Expressens artikel som Sakine dreglar över och länkar till är skriven av Maria Rankka på Timbro (dryghögerns ringrostiga propagandamaskin).
Men oj är Maria Rankka kanske själv från Lettland eller där omkring? Men oj hade kanske inte letterna något kollektivavtal? Men oj måste vi följa svenska lagar i Sverige? Men typiskt jag som trodde globalisering var något possitivt, det låter ju så bra när Johan Norberg pratar om fri rörlighet... typiskt! snyft snyft

sakine sa...

Eh, ja jag vet vem Maria är och jag vet vad Timbro är...

Så stollarna som hängde på Esbatis blogg har lite tråkigt i bloggosfären.

*gäsp*

Anonym sa...

Bra skrivet som vanligt, blattevän. En intressant iakttagelse är också att samtliga dina antagonister är CP, anonyma eller som i dessa två fall; både och.

sakine sa...

Tim, svenne, jag vet. Snygg din hemsida har blivit btw. Kul att det går så bra på jobbet!

Men du vet väl att din gamla sida går till porrsajt? Haha...ganska många bloggar som inte uppdaterat sin länklista. Jag upptäckte det på Slätts blogg :)

Anonym sa...

Ja att bemöta argument har alltid varit högersidans största svaghet. Då är det mycket roligare att som Tim gå till personangrepp eller som blatte-sakie gäspa.

Jonas N sa...

Bemöta argumnet?

Har leksaksvänstern argument?

Vart skulle dom fått dem ifrån? Att skapa något själv har dom väl aldrig klarat!

Jorden & Arbetaren sa...

Kan det vara så att den fascistiska arketypen sällan känner av distinktioner och nyanser? Bara han själv besitter fakta och argument. Därför behöver fascisten aldrig reflektera, bara konstatera, och våga fatta obekväma beslut. Mot den, ständigt oförstående, hotfulla populasen.

Tidigare sekels marxister, menade att konflikter förde historien & dialogen till nya stadium. (dialektiskmaterialism). Tidigare sekels liberaler, att alla sidors fakta och intressen måste vägas in. Något som främjades innan mediebolagen nådde oligopolställning.

Dagens nyliberaler vandrar på den bildska "enda vägens politik".
Detta i sin tur återspeglar geopolitikens unipolära bas.
Där marknadsekonomin är inskriven i romfördraget. Ur 40 talets aska reser sig Neuropa som en fågel Fenix. I nya krigshärdars eldsken, antar nya liberaler gamla groteska anletsdrag. Ånyo skall de slaviska och asiatiska folken kolonialiseras. Om oljan kan säkras i ett drang-am-osten, kan euroamerikansk kultur säkras. 1,2 miljoner arabiska människoliv betyder inget. Det europeiska kulturarvet allt!
Från en alltför vit himmel ler en rikskansler.
/ Hälsningar från Jorden & Arbetaren, som undrar om CPn och anonyma, får finnas, i den nya liberala världen, eller om det ensamt, är ett skäl till exklusion?