2006-05-30

Svennigaste svensken

Agneta Fältskog, Anna Book, Babben Larsson, Björn Borg, Blossom Tainton, Kung Carl Gustav, Prins Carl Philip, Carola, Carolina Klüft, Dogge Dogelito, Fredrik Reinfeldt, Göran Persson, Henrik Larsson, Håkan Hellström, Ingemar Stenmark, Ingmar Bergman, Ingvar Kamprad, Jonas Gardell, Katarina Sandström, Laleh, Prinsessan Madeleine, Mark Levengood, Marit Paulsen, Maud Olofsson, Nalin Pekgul, Drottning Silvia, Thore Skogman, Ulf Lundell, Kronprinsessan Victoria, Zlatan Ibrahimovic.

Jag röstade på Blossom.

12 kommentarer:

sakine sa...

Hopps...glömde länken:

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,833114,00.html

Wille sa...

Vad är det för skämtomröstning oc hi vilket syfte? Förolämpa vinnaren?

Själv skulle jag gärna bli osvennigaste svensken.

sakine sa...

Wille, att du inte kan hålla dig så här en vecka innan Nationaldagen. Du finns inte ens i krokarna så att vi kan be dig dra från Sverige heller.

Hmm...apropå själva grjeen, borde väl finnas ett test på hur svensk man är?

Jag skulle nog bli ganska medelsvennig.

Den svenskaste som finns fanns inte med på Aftonbladets lista, men det måste ju vara någon folkpartist i stil med Johan Perhrsson i justitieutskottet. Någon som alltid har bilbälte typ.

Wille sa...

Wille, att du inte kan hålla dig så här en vecka innan Nationaldagen. Du finns inte ens i krokarna så att vi kan be dig dra från Sverige heller.
Folk hinner nog be mig att dra från Sverige alldeles tillräckligt i sommar. :)


Hmm...apropå själva grjeen, borde väl finnas ett test på hur svensk man är?
Jag skulle nog bli ganska medelsvennig.

Det finns säkert massor med tester. Jag är nog rätt osvennig, bortsett från att jag likt alla andra svennar saknar rytm och kroppsspråk.
(det är därför svenska politiker är i särklass i världen på att föra folk bakom ljuset: 80% av kommunikationen är kroppsspråk, vilket avslöjar politiker i de flesta länder, framförallt i sydeuropa, men eftersom svenskar saknar kroppsspråk så blir det så mycket svårare att avslöja dem).

sakine sa...

...ja, dessutom passar du på att komma hit när det är som varmast, medan vi andra minsann sliter för landet även under vintern. Smitare där...

Det där med kroppsspåk stämmer nog. Bra teori om svenska politiker. Det förklarar ju också varför politiker med invandrarbakgrund inte lyckas så bra heller.

Hmm...kroppsspråksmässigt är jag nog också ganska svensk, men jag flaxar nog lite mer. Och så har jag ju tanktkänsla förstås.

Wille sa...

Ja, visst är jag ooooosolidaaarisk? :)
Fast jag får se lite hur det blir efter sommaren, har folk som rycker i mig om projekt i Stockholm. Var jag bor spelar inte så stor roll för min del, så länge som jag har intressanta projekt att jobba med.
Jag är från gång till gång lite nyfiken på hur det vore att "testa" Sverige en kortare period igen efter fyra år utomlands. Fast Persson, Ohly eller någon annan åsna får mig alltid att nyktra till när tankarna går för långt..

Hmm...kroppsspråksmässigt är jag nog också ganska svensk, men jag flaxar nog lite mer.
Ha ha, miljön har större betydelse än arvet. Har en kompis som är adopterad från kolombia. Han är den svennigaste snubben jag känner, på nästan alla sätt. Och hans rytm och takt är rent av sämre än min. Vare sig speciellt mycket latino-rytm eller "latino-lover" charmör över honom. :)

sakine sa...

...ja, hemskt osolidarisk.

Persson och Ohly är inte ensamma. Ofta får de stöd eller til och med IDÉER från borgerliga. Man har blivit så pass avtrubbad att man knappt orkar bry sig. Tvång att bära cykelhjälm för vuxna? Super Nannys i varje kommun? Förbud av stora chipspåsar?

Orkar inte ens tänka på allt. Å andra sidan skulle jag sakna Sverige (eller rättare sagt Sthlm) efter ett tag.

Det där med latino-vänner, jag har en adopterad vän med ursprung i Colombia. Uppväxt i en läskig håla och allt. Han har världens rytm. Så min erfarenhet är snarare att arv spelar in. Lite i alla fall :-)

Hmm...om det bara skulle vara miljö vet jag inte hur jag förklarar mig själv. Och Guuud, jag är så stirrig och nickande också, det är väl osvenskt om något...

Anonym sa...

Har ni inte hört Henrik Schyffert vad Henrik Schyffert sa? Det roligaste med Sverige är den praktiske kaki-mannen med mobilen i bälthölster. Fantastiskt fult och fascinerande.

Wille sa...

Man har blivit så pass avtrubbad att man knappt orkar bry sig.
Ända tills de kommer och analsonderar en för icke-välfärdskompatibelt beteende och klädsel..

Å andra sidan skulle jag sakna Sverige (eller rättare sagt Sthlm) efter ett tag.
Jag kan sakna Stockholm sommartid, men inte så mycket vintertid. Sen kan jag säga att varje gång jag kommer till Sverige så slås jag av hur nedgånget Stockholm känns, och det blir inte bättre med åren.

Så min erfarenhet är snarare att arv spelar in. Lite i alla fall :-)
Viss betydelse har det nog. Jag delar vissa personlighetsdrag, till exempel sarkasm och humor med min far, trots att han spelade en rätt perifer roll i min uppväxt (vi sågs några gånger per år).

sakine sa...

anonymous, nä?

Wille, Ja det kan jag tänka mig. Vinterstockholm är inte så mycket att sakna.

Det måste vara skönt att komma hit korta perioder. Men saknar du aldrig människor här?

Ah, det där med att ta till sig drag av frånvarande föräldrar känner jag igen.

(En av mina föräldrar är ilsken feminist...ehrm)

Wille sa...

Det måste vara skönt att komma hit korta perioder. Men saknar du aldrig människor här?
Ögongodiset, ja. Attityderna hos folk, nej.
Jag är inte så överdrivet förtjust i den svenska mentaliteten: offerattityder, konsensuskultur till idiotinsgräns, brist på hyfs, artighet och serviceanda osv osv.

Självklart saknar jag en del vänner som bor i Sverige osv, men samtidigt har jag nästan lika många vänner i Helsingfors och London som i Stockholm efter åren utomlands.. Därav att det spelar mindre roll var någonstans jag bor.

sakine sa...

Wille, okej. Åh...offer- och konsensuskulturen skulle jag göra nästan allt för att få slippa.

Kohnman har för övrigt rätt: det var det svennigaste jag läst i den här tråden.