2006-05-11

Bästa statsministern vore...Maud. Hon fick just frågan i SVT:s utfrågning i morgonsoffan. Synd bara att Centern är ett så litet parti.

I går blev jag avtackad av mina gamla kollegor från kommunalhuset i Botkyrka (från kd, m, s, v, fp) där c inte ens finns. Det var för övrigt jättetrevligt. Kia, politisk sekreterare för moderaterna, låg nog i vanlig ordning bakom mycket av planerandet, blommorna och presentkortet (t-a-c-k). Petteri, en härligt tokig vänsterpartist, diskuterade intima saker och Willy (fp) till sent på kvällen. Stefan (kd) berättade om sin första tid i Sverige, när han kom från Marocko. Han sålde en dammsugare för 15.000 (för typ 20 år sedan) när han inte ens kunde svenska! Inte dåligt. Thérese (s) visade sig komma från en borgerlig familj och Botkyrkapartiets Else Marie höll stenkoll på att folk inte pratade dåligt om Hammarby.

Nu hör jag Maud igen, få en fråga om plusjobb och ungdomsavtalet. Det är lite kul med politik trots allt, när folk är ärliga och engagerade.

15 kommentarer:

Anonym sa...

TACK för en trevlig kväll!!!
De var mycket kul att få reda på andras erfarenheter.. jag blev också imponerad av Stefans försäljarkonster.. och något avundsjuk på Kias lyxliv i Indien =)
Det här måste vi göra om.. men man kan ju inte gå runt och önska att folk ska sluta :/

/E-M..som får ta igen 5!!! missade mål någon annan gång ;)

Anonym sa...

Galnast var nog Sakine själv...inte vänsterpartisten Petteri.. ;P

/ Willy

sakine sa...

E.M, absolut! Det tycker jag också. En tråkig korridor med tråkiga kommunala handlingar att avhandla behöver lite omväxling...

Willy, förädare! Jag är inte alls galen för övrigt. Det är ju du och Petteri som får bråka om den beteckningen ;)

Fredrik Lindholm sa...

Är du allvarlig? Hon har ju ännu värre utrikespolitiska reflexer än vad Göran Persson har!

Anledningen till att hon var tvungen att ursäkta sig med "Hitler gjorde ju tokiga saker" var för att hon hade bjudit in Janet Bush, som ju kallat Joska Fischer för "terrorist".

En gång är ingen gång, men alla dessa stolpskott visar klart och tydligt att hon är en komplett "babe in the woods."

(källor)

sakine sa...

Lindholm, jag är ju realist i utrikesfrågor. Inte dogmatiker alls.

Både C och Fp är lite för EU-fjäskiga, M för ensidigt USA-positiv.

I det stora hela har jag som du känner till svårt för nyliberala svävande atomer utan kontext runt om i den konfliktsfyllda världen.

Så...Maud är relativt vettig även i de frågorna.

Niklas Frykman sa...

Jag har gjort upptäckten att alla liberaler som svärmar för centern kommer från Stockholm, där centern är utrotad. Liberaler med erfarenheter av livs levande centerpartister från den kommunala verkligheten har en betydligt mer dämpad entusiasm.

Fredagens ledare i Eskilstuna-Kuriren pryddes ex av en bild på en centerpartist med bildbylinen "halvsosse".

Fredrik Lindholm sa...

Men Gode Gud! Du är dum i huvet på riktigt!

Har du den minsta insikt om krigets och efterkrigstidens historia? (Dött rabblande av datum, platser och händelser räknas inte.) Förstår inte du att anledningen till andra världskriget och senare kalla kriget ägde rum var att en viss A. Hitler och en viss J. Stalin först delade upp Europa mellan sig och så vidare...

En person som först säger att Hitler gjorde "tokiga" saker och sedan inte verkar visa minsta tecken på att fatta att hon gjorde bort sig rejält med detta förringande av en av 1900-talets värsta personer (som om han var missledd och bara ville väl.) Tycker du att en sådan person är en bra representant för Sverige? Tycker du att en sådan flåshurtig byfåna skall skämma ut Sverige genom att vistas i samma rum som representanter för länder som drabbades av Nazityskland?

Ta du din uttjatade atomrutin och stoppa upp någonstans där solen inte lyser! Uppenbarligen så inser du inte att denna flåshurtiga fjällko som statsminister skulle skämma ut oss alla i Sverige fortare än du hinner säga "päronsplitt". Antar att du skulle fälla ut din lilla teflonsköld och säga "Jag är en individ, jag är en individ, jag är en individ..." då.

sakine sa...

Lindholm, lugn och fin. Att du hetsar upp dig över Maud säger nog mer om dig än någon annan. Svårt för kvinnor eller vad?

Niklas, ja det där stämmer. Själv har jag inte mycket till övers för statligt glesbygdskrameri eller protektionism. Kanske finns det mer av det ute i landet. De få centerpartister jag känner har visat sig vettiga och liberala. På senare tid är det just cufare som står på sig när det gäller arbetsmarknad osv. Folk säger alltid att man inte vet var man har centern. Jag tycker att man mycket väl vet var man har dem när de väl tagit ställning. På senare år har de också gått i helt rätt riktning.

Men som sagt, centern ute i landet är väl mer trögförändrad.

Fredrik Lindholm sa...

Åh! Varje gång jag tror att din retorik har nått sin absoluta botten så kommer du med en spade. Jag behöver inte ursäkta mig för någon, allra minst dig.

Sov du under matematiklektionerna, eller fattar du inte att antalet statsministerkandidater är så oerhört begränsat att man inte kan dra några slutsatser utifrån deras kön? (Om man nu vill det...)

Om du vill vrida klockan tillbaka så skall du definitivt pusha för denna kompletta katastrof.

sakine sa...

Lindholm, låt mig komma med lugnande besked: jag, med min lilla spade, är tämligen makt- och harmlös. Det som skrivs på denna blog är INTE dödsallvarligt. Det är mina åsikter för stunden (med betoning på stunden).

Ja, matte är definitivt det ämne jag tyckte var tråkigast (även om jag inte var så dålig på det).

louisep sa...

Nu tror jag Lindholm skjuter över en aningens över målet, men inte fasiken är väl Maud något att önska sig, av just den anledningen? Det är ju helt irrelevant med ungdomsjobben, en droppe i havet. Eller att hon är kvinna (!).

Asså, verkligen? Det behöver man väl inte matematik för, snarare bara en objektiv antidote.;)

sakine sa...

Louise, nej men det är inte för att hon är kvinna eller superbright. Hon verkar ärlig, och det är något jag värdesätter.

Jäkla sällsynt, inte så konstigt att jag kärar ner mig i Maud :-)

Fredrik Lindholm sa...

Uppenbarligen är hon för ärlig för sitt eget bästa. Om du vill göra politisk karriär på nationell nivå så måste du lära dig majoritetsspråket. För majoriteten i Sverige är ordet "tokig" ett förringande och urskuldande ord.

Jag föredrar hellre en riktigt smooth jävel som Chirac framför "VM i folklighet."

sakine sa...

Jonas, du har rätt - förutom att jag gärna delar statsministerposten med dej. Du får stå för folkligheten (lever som en miljöpartist-kommunist) så tar jag och sköter det viktiga. Deal?

Lindholm, men snälla...och du skulle vilja ha ett lögnaktigt kräk i stället för Maud?

Fredrik Lindholm sa...

Ja, för om denne skulle skämma ut communityt Sverige med sina 9 miljoner medlemmar, så skulle denne göra det på ett snyggt sätt och förmodligen ha goda skäl till det. Olofsson bara slafsade på i sin bottenlösa okunnighet och ickefiness. Tur att hon bara var partiledare för ett litet landsbygdsparti. Tur att det bara handlade om en folkomröstning om huruvuda man skulle skjuta upp eurointrädet eller ej. Vi får hoppas att hon inte blir en mer viktig person än vad hon är nu.

Det sägs ju att kunskap gör en till en bättre människa. Kanske det. Men vet även att kunskap är makt.