2006-05-18

Skattebetalarna...

...var på årsstämman i går. Länk till föreningens hemsida finns i länklistan till höger eller här. Sammanfattning av gårdagens stämma:

Innehållsmässigt: Inga konstigheter, den nya styrelsen såg trevlig ut.

Medlemmarna: Få med annan hårfärg än vit.

Åsiktsmässigt: Inga motioner gick ju igenom. Några guldkorn av skojigheter som ändå engagerat motionsskrivarna:

"att frågan om minipension till frilans kulturarbetare diskuteras och helst åtgärdas! Min pension är 5588 kr/månaden, vilket måste betraktas som ojämlikt och odemokratiskt."

"För övrigt har jag betalt hiskligt mycket skatt, 25 procent på allt byggt i Flen eftersom konstnärerna blev utkastade från München. Jag hade kollegor som dog av svält."

"...uppseendeväckande, att i nummer 4/2005 av Sunt Förnuft återfinna 9 foton av Robert Gidehag, föreningens VD och tillika ansvarig utgivare av vår tidskrift. Det måste vara ett absolut rekord i svensk utgivning av tidningar och tidskrifter avseende bilder på publikationernas ansvariga utgivare."

"Ang. Skattebetalarnas Förening - ett forum för Moderata Samlingspartiet och Timbro?"

Hehe...på den var jag nära att gå upp och yrka på åtgärder för fler folkpartister. Sen fanns en charmig stilig farbror som jag får se till att ta en kopp te med vid tillfälle, och prata flykting-, coh invandringspolitik med. Vi har åtminstone läst samma bok (Mångkultur eller Välfärd?).

Skattesänkaridéerna är bra, och Robert Gidehag är väldigt bra. Nu gäller det bara att reproduceras och förökas, som någon sa i talarstolen.

14 kommentarer:

Fredrik Lindholm sa...

Det är en loserförening:

1) De har slutat kämpa för lägre skatter. Nu vill de ha rättvisa skatter.

2) "Sunt Förnuft", namnet på deras tidning, förutsätter att alla redan vill ha lägre skatter och att det bara är en ren upplysningsfråga. Göran Hägg gisslar denna retorikens absoluta nollpunkt i sina böcker.

3) De fick mest press någonsin när de hotades infiltreras av ett gäng tomtar. Det var alltså några andra, inte de själva, som skapade uppmärksamhet.

Mera vassheter, se punkt 03.

Anonym sa...

Grattis Sakine! Du har tagits ut till Sveriges sexigaste hejarklack: http://www.halvera.se/blog/?p=21

Hahahaha, hoppas du gillar det.

Siavosh Zarrasvand

sakine sa...

Jonas, jaaa! Next time. :-)

Det vore kul och behövligt med fler yngre. Samtidigt är det ju kul som ung att få träffa många äldre och lyssna och diskutera.

Har faktiskt sällan lyssnat på debatter med så högt i tak /förutom på skumma forum på nätet) på årsstämmor. Klart plus.

sakine sa...

hahahahahhaha! Sia, det var fanimej bland det roligaste jag sett. Tack. Eller nåt.

Men fan vilka nötter ni beblandat mig med :p

sakine sa...

Lindholm, men ta och gosa med dina nationalistiska rörelser då. Ingen hindrar dig.

*vink-vink*

Anonym sa...

"Skattebetalarna är en skitbra förening. Kanske jag borde varit med på stämman för att minska gråhårigheten något."

Skattebetalare är losers.

Fredrik Lindholm sa...

Jag gosar inte med någon. Jag säger bara att de inte är några demoner man kan skylla saker och ting på. Din argumentationsnivå är som en homofob på 50-talet som säger att alla som antyder lika rättigheter för homosexuella är pedofiler. Sieg Heil, bruden!

Vad gäller nationalism så borde du vara nöjd och belåten över att du har lyckats topprida LUF till att bli kurdnationalisternas stora plattform i Sverige. Vet ni vad? Varför inte ha ett nytt litet Kurdistan uppe i svenska fjällen? Det bor ju ändå så lite folk i de ödsliga bergen.

sakine sa...

notorisk fuskare, utveckla lite?

Lindholm, du är inte helt dum du.

Why not? Ungefär samma klimat, stor plätt som inte är till nytta i dag.

Sen att jag haft en så stor inverkan på Lufs engagemang för kurder är nog att ta i. Malmen har skött det bra på egen hand.

Vi är även för ett fritt Kosovo, det är en naturlig liberal princip att vägra erkänna gränser. I synnerhet då gränser finns för att förtrycka människor.

Varför är du så besatt av just kurder? Hittat livets mening?

Fredrik Lindholm sa...

Jag har inget mot kurder. Jag skulle bli lika förbannad om LUF blev en lekplats för serbiska, baskiska eller korsikanska nationalister.

Men så anser ju Malm att t.o.m. Hayek är för magstark. Måste väl vara ett krav för att emulera de värsta anlända-i-fallskärm-och-tro-alla-om-gott delarna av amerikansk utrikespolitik...

Vad gäller Kosovo (eller hur det nu skall stavas) så är det återigen ett praktexempel på ställa-allt-till-rätta-utspel. Om tribalisterna på balkan fortfarande inte står ut med varandra så är det inte vår sak. Visst, du kan säga att de är människor. Jag har inte förnekat det. Jag säger bara att de är inte vår huvudvärk. Dessutom så borde århundraden av tribalistiska strider göra dom mästare på att vara menlösa som duvor och kloka som ormar.

Sedan så är ju du inte heller speciellt dum, Mandon. En nationalist som anklagar en antinationalist för att vara nationalist genom att använda "fel" sorts nationalister som avledande manöver och slagträ.

Sedan så är nationalism som är yngre än mjölkseparatorn, kullagret och dynamiten väldigt underhållande...

sakine sa...

Ja, jag är riktigt smart jag. Jag tycker att du gott och väl kan vara nationalist - stör mig inte alls. Det stör mig bara att folk försöker dölja det.

Så fram ur garderoben, snälla. På så vis kanske sin besatthet över kurder minskar något.

Det vore välkommet.

Fredrik Lindholm sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Fredrik Lindholm sa...

Jag är fortfarande inte nationalist. Och din skrämseltaktik är fortfarande lika fräsch som de där hillbillybonnlurkstribalisterna med sina kalashnikovs.

Jag anser helt enkelt att det är ett hyckleri att hylla albansk och kurdisk nationalism samtidigt som man anser att svensk nationalism är jätte-jättehemsk.

Det hela påminner om hur man anser att män som är pedofiler skall brännas på bål medans kvinnor som är pedofiler ses som ganska häftiga.

sakine sa...

Lindholm, din paranoida stackare: sedan när har jag ojat mig över svensk nationalism?

Snarare tvärtom. Inte ens du är så blind, ovetande eller korkad som du gör gällande.

Gå och fastna för något annat.

Fredrik Lindholm sa...

Hela tiden. Varje gång du använder dig av skrämseltaktiken och försöker koppla ihop mig med SD/ND/BGF(daemonerna fråh helvetets sjunde krets) gör du det.