2006-05-28

Självständiga miljöpartister?

...de röstade i alla fall nej till partiledningens skrivelse om att samarbete endast kan ske med socialister. Peter Eriksson & Maria Wetterstrand såg ganska roliga ut när rösterna hade räknats.

Några av kongressombuden lät faktiskt riktigt vettiga då och då i talarstolen. Bland annat en ung kille från Gröna studenter som kritiserade nivån för fribeloppet. Han sa något i stil med att;

"Vi miljöpartister jobbar ofta ideellt, och det har vi inga invändningar mot. Men så fort man jobbar och tjänar pengar ska vi tycka att det ska hindras?"

Tänk ett miljöparti med en marknadsliberal inriktning.

Aj då, Centern finns ju redan.

9 kommentarer:

Tomas Melin sa...

Haha, tack för att du citerar mig. Men det där med "ung kille"? Jag är väl inte mer än nåt år yngre än dig? Hrmpf. Eller jag kanske ska ta det som en komplimang...

Vidare ska påpekas att både och Mp och Gröna Studenter tycker att fribeloppsgränsens ska höjas, som det visade sig utmynnade den förväntade debatten enbart i en diskussion om strategi. Gröna Studenter ansåg att vi skulle trycka enbart på höjt studiemedel, men kongressen ansåg att vi skulle kräva både höjt studiemedel och höjt fribelopp :)

sakine sa...

Tomas, hade ingen aning om att det var du! Ha-ha...

Jo, men du är ju ung i jämförelse med Lasslo & många kongressombud. I politiska sammanhang är man väl ung under femtio :-)

En sak som skiljer Mp dock är ju att ni har samma principprogram & kongresser. Det skulle INTE fungera i så många andra partier.

Anonym sa...

det är lugnt, moderaterna kommer aldrig vilja samarbete med mp som de som inte gillade förslaget har nog inte så mycket att oroa sig för.

sakine sa...

Daniel, jomenvisst. Det var nog mest bra för Mp att verka 'friare', i sätllet för att slåss om redan frälsta socialister.

Anonym sa...

"Tänk ett miljöparti med en marknadsliberal inriktning" hahaha snacka om att "äta upp kakan och ha den kvar". marknadsliberalism motverkar miljöpolitik och greppar du inte det borde du undersöka dig :)

sakine sa...

Hehe...jo, jag borde undersökas och behandlas med örter och sånt ni är experter på ;)

Om din ekvation är så simpel (marknadsliberal = mindre miljövän), varför blir alla miljöpartister inte kommunister direkt?

sakine sa...

Sen hamnar ju Mp rätt i fildelningsfrågan. Men det skönaste med Mp är nog ändå partikulturen. Där ligger nog KD, M och S värst till?

V är nog ganska trevligt - så länge du är lojal kamrat.

Anders Wallner sa...

Marknadsliberalism, pssch... Jag förstår inte när ni liberaler ska sluta dissa och haka på trängselavgifterna, en av de mest marknadsliberala politiska händelserna på 00-talet.

sakine sa...

Anders, pschh! Visserligen har jag inte varit mot (eller för)trängselavgifter, men ni börjar bli lite väl skrytsamma ;)

Pendeln fungerade inte alls under försökets första månader.

& när Billström är med i spelet är något garanterat skumt och fel utfört. Men jag gillar henne ändå på något sätt. Hon låter så desperat i rösten.