2006-05-03

Men Ulf då...

...hans senaste text.

"...det gäller naturligtvis oavsett ras och lika mycket för lesbiska och homosexuella."

ras = slutade man väl skriva för mer än tio år sedan?
lesbiska = homosexuella.

Sen har jag lite svårt att ta hans muslimtexter på allvar efter hans snyfterier om att en muslim inte tog hans fru i hand. Vem bryr sig!? Det är ju som att uppröras över att en barn inte vill bli kramad eller pussad.

Ska reaktionerna bli på samma bebisnivå har vi inte bara ett problem, utan genast två.

14 kommentarer:

Anonym sa...

ras = slutade man väl skriva för mer än tio år sedan?

Jasså, har ni 'dissat' det ordet i Stockholm? ...här på landsorten kan det användas fortfarande :o)

lesbiska = homosexuella.

Nja, till Ulfs försvar är det nog så att han, som man, är barn av sin tid.

På 60 o 70-talet nämndes nästan inte lesbiska kvinnor öht, 'homosexuell' blev bland män helt enkelt synonymt med 'bög', dvs en manlig homusexuell.

Anonym sa...

Att inte ta någon i hand är på ett sätt ganska upprörande eftersom det kan tolkas som en klar markering för de flesta. Hur och om man hälsar på någon visar ju också på vilken relation man har i olika sammanhang.Att hälsa är ren artighet och visar på godwill mot en annan människa oavsett om man gillar vederbörande eller inte. Att inte ens ta någon i handen brukar inte ses nådigt och som ett "kulturbrott".....jag hade blivit förolämpad i alla fall.....

Wille sa...

Jag tror som RL att Ulf är mest ett barn av sin tid.

Han påminner lite om min hädangångne farfar:
En riktigt klok gammal man, som ibland kan förvåna med sin fördomsfullhet och smygrasism (min farfar såg en svart man för första gången i 65-årsåldern. Reaktionen var densamma som för en tre-åring i samma situation: peka och undra.
Sen ansåg han att "alla ryssjävlar" borde dö en långsam och smärtfylld död, möjligtvis en rest från 5 års krig mot Sovjet i vinterkriget och fortsättningskrigen).

sakine sa...

Rl, sluta att vara så anti Pk ;-)

Inte ens lantisar säger väl "ras", det är ju ungefär som att säga n****.

Anna, hmm...det är väl en subjektiv bedömning det där. Jag skulle ha jättesvårt att uppröras över att någon inte vill ta i hand på grund av sin (förvisso underliga) tro.

Tänk dig själv att man som jag nte gillar allt för nära fysisk kontakt med okända människor. Inte behöver folk ta illa upp för att jag inte har lust att stå obehagligt nära folk på ett överfullt tåg? Jag tror inte att skillnaden är så stor mot vad en ortodox muslim känner inför handslag med persner av det andra könet. Ibland underlättar det kanske förståelsen om man försöker förstå andra människors värderingar och beteenden? Så länge inge tvingar mig at skaka hand med någon får det vara deras problem.

sakine sa...

Wille...jo, det finns gott om äldre farbröder av den sorten :) (Min farmors toleransnivå mot araber och mörkhyade är ungefär på samma nivå, om inte värre).

En sak som är lite klurig är varför äldre människor som ändå borde förstå olikheter (de har ju erfarenheter) blir så nationalistiska och fördomsfulla. Konstigt.

Wille sa...

En sak som är lite klurig är varför äldre människor som ändå borde förstå olikheter (de har ju erfarenheter) blir så nationalistiska och fördomsfulla. Konstigt.
Därför att de inte har erfarenhet av olikheter. Betänk att de flesta äldre, särskilt de som är över 75 växt upp relativt fattigt och i en värld där flygresor och annat inte var vare sig vanligt eller överkomligt.
Min farfar hade en äldre kvinnlig kusin när jag var liten som under hela sitt liv, över 90 år, bara varit i sin egen by och grannbyn några kilometer bort (sammanlagt ca 2000 invånare i de båda byarna). Hon hade aldrig rest någonstans.

sakine sa...

Wille, ja det förstås. Men de borde ju ha träffat så pass många kostiga främligar att de ändå kan dra slutsatsen att man får lära känna en människa inna man pekar och skriker apa?

I allt annat är de ofta visa och har mycket att komma med. Men när det gäller vanliga människor blir allt plötsligt fel.

Anonym sa...

...det är ju ungefär som att säga n****

Ja, just det! ;o)

Wille sa...


I allt annat är de ofta visa och har mycket att komma med. Men när det gäller vanliga människor blir allt plötsligt fel.


Jag förstår inte varför min 16-åriga lillebror envisas med att ha för stora byxor som hänger på halva rumpan, så jag pekar och skrattar åt honom de få gånger jag träffar honom.
Jag tror det kallas "generationsklyfta" (alltså inte det som ibland syns ur lillebrors byxor, utan fenomenet att inte förstå över generationer).

Fredrik Lindholm sa...

Viktigt: Att förhindra att sosseanstrukna muslimer inför ett milletsystem.

Oviktigt: Allt annat.

sakine sa...

RL, eh....låt mig "granska" alla Uffes texter så ska det nog bli bra ;)

Wille, generationskrockar är naturligt. Men med åren borde man ha begripit så pass mycket att man inte pekar på folk bara för att de ser exotiska ut. (Småbröder är däremot till för att mobbas...heh, de gillar ju Hulk & co..)

Lindholm, jaha. Då har du hittat årets kamp? Starta en blogg om det.

Fredrik Lindholm sa...

Så du ser inte att det är ett problem att man i Stockholmsmoskén uppmanar folk att rösta på sossarna?

P.S. Förlåt att jag glömde bort att det bara räknas när teoretiskt bisexuella kvinnor med SLIPS är samhällsengagerade. Det skall inte upprepas mera.

sakine sa...

Lindholm, klart det är ubbat. Sm att många grupper har ett 'ömsesidigt beroende' till sossana. Inget unikt.

Har du inte kommit över slipsen än?? Nästan humor.

Fredrik Lindholm sa...

Blekansikte talar med kluven tunga. Blekansikte måste bestämma sig för vilken filt hon skall sitta på. Eller så har blekansikte en väldigt bred bak. För hur kan annars blekansikte sitta samtidigt på två filtar som är på varsin sida av lägerelden?