2006-05-26

Men Resumé då...

Hittar inte all text på nätet, men de har ju tagit upp det här med den senaste veckans bloggkarusellen. Dessutom har de på sidan tio skrivit upp en lista på bloggar som har "makt att sprida bloggkvallret och avgöra val". En skum samling bloggar. Några bra bloggar, men många totalt ointressanta. Vem fan läser Elias Wästberg?, tex. Och ja, jag diggar förvisso liberalen Bergh, men han är för närvarande på plats 39 på den politiska bloggtoppen (ingen höjdarplats, direkt). Samtidigt har de "glömt" Esbati & Federley.

Usch vad jag är trött på bloggokunniga journalister.

Uppdatering: Här är namnen:
Lisa Falk, Stig-Björn Ljunggren, Urban Lindstedt, Åsa Hagelstedt, Henrik Nerlund, Jonas Södertröm, Enn Kokk, Roger Mogert, Magnus Ljungkvist, Henrik Alexandersson, Robert Holender, Andreas Ekström, Dag Larsson, Jonas Morian, Elias Wästberg, Erik Hultgren, Olle LindbomThomas, Frostberg, Niklas Svensson, Andreas Bergh, Eric Sundström, Sandro Wennberg, Johan Hammarqvist, Peter Eriksson, Margot Wallström, Annika Billström, Johan Forsell, Fredrik Malm

Amatörer!!!

24 kommentarer:

Wille sa...

Låter mer som en samling av journalistens personliga bokmärken än något annat, med tanke på att ett par obskyra bloggar är med, men inte Federley och Esbati..

sakine sa...

Ja, verkligen. Namn med häftiga PR- och medieuppdrag med sina aptråkiga bloggar.

Det vore ju roligt om fler "vettiga människor" fick uppleva intressanta bloggar. Då är inte det bästa sättet listor skrivna av folk som inte riktigt fattat grejen. Det är ungefär som när snofsiga sportkommentatorer "expertanalyserar" fotboll. Snälla. Snälla gå och lägg er.

Vissa saker ska man ha skit under naglarna för att haja. Och hajar man inte gör man bäst i att låta bli.

Anonym sa...

Vissa saker ska man ha skit under naglarna för att haja. Och hajar man inte gör man bäst i att låta bli.

Japp, under förutsättning att man tillåts att 'låta bli', vissa kvinns tvingar ju sina killar att diska trots att dom inte hajar :o)

sakine sa...

Åhå, jaja. Och man kan ju aldrig lära sig? Killar är som socialister: skyller på uppfostran och miljö, hellre än att ta lite eget ansvar.

Min lösning brukar vara att SKITA i att diska och stända själv. Till slut hostar de och snorar av dammet - och tvingas städa. Eller så hittar de inga rena glas och måste diska (utan att ta sönder det som diskas).

Så: vi tvingar ingen. Inte direkt.
Och vi blir inte tvingade. Inte direkt. = problem löst.

Anonym sa...

Till slut hostar de och snorar av dammet - och tvingas städa. Eller så hittar de inga rena glas och måste diska (utan att ta sönder det som diskas).

Hrm, det brukar iofs vara andra som hostar och snorar först, och sen tvingar killen att städa ...för att sen skälla på honom när det inte blir 'ordentligt' gjort, dvs gjort på tjejvis :o)

Vadå rena glas?! ...man kan ju dricka direkt ur burken :-)

Niklas Frykman sa...

De där listorna blir väl alltid snarare 'redan viktiga personer med bloggar' än 'viktiga bloggare'. F.ö. stämmer inte mina preferenser överens med någon annans. Bloggsmak verkar vara högst individuell.

Wille sa...

Min lösning brukar vara att SKITA i att diska och stända själv. Till slut hostar de och snorar av dammet - och tvingas städa. Eller så hittar de inga rena glas och måste diska (utan att ta sönder det som diskas).

Min lösning är att företrädesvis dejta unga au pair tjejer, för de är redan så vana att städa på sitt "jobb", så de börjar städa och diska nästan rent reflexmässigt. Och så blir man av med dem enkelt och naturligt när det är dags för dem att åka tillbaka till sitt hemland.

sakine sa...

Wille, äfyfaaaaaaan! Usch.

Niklas, jamen visst. Och ja, det är individuellt, men samtidigt säger ju poulariteten av en blogg en del. Om man då gör en lista över bloggar som kan sprida skvaller och avgöra val är det en ganska bra sak att titta efter.

RL, dagens killar är mer bortskämda än så...jag har sagt åt en att "använd samma vattenglas då?" när han irrat runt och letat. "Vaaa, näää?"

Suck.

sakine sa...

Krohnman, jag skriver ner listish:

Lisa Falk
Stig-Björn Ljunggren
Urban Lindstedt
Åsa Hagelstedt
Henrik Nerlund
Jonas Södertröm
Enn Kokk
Roger Mogert
Magnus Ljungkvist
Hax (och det var ju tur det)
Robert Holender
Andreas Ekström
Dag Larsson
Jonas Morian
Elias Wästberg
Erik Hultgren
Olle Lindbom
Thomas Frostberg
Niklas Svensson
Andreas Bergh
Eric Sundström
Sandro Wennberg
Johan Hammarqvist
Peter Eriksson (!!!!!??)
Margot Wallström
Annika Billström
Johan Forsell
Fredrik Malm

Anonym sa...

Saki:

RL, dagens killar är mer bortskämda än så...jag har sagt åt en att "använd samma vattenglas då?

Vattenglas!? Vad är det för kärr...killar du känner som dricker vatten? :o)

När det gäller bloglistan så ska det erkännas att jag knappt känner till 10%, men vilken människa vid sina sinnens fulla bruk läser vad Annika Billström skriver?

Willie:

Min lösning är att företrädesvis dejta unga au pair tjejer, för de är redan så vana att städa på sitt "jobb", så de börjar städa och diska nästan rent reflexmässigt.

Japp, det är mer praktiskt än diskmaskin eller papptallrikar :-)

Wille sa...

Wille, äfyfaaaaaaan! Usch.
Jag tycker det är rätt skönt att jag har en så sund kvinnosyn, trots att jag blev bortdaltad som enda barn av min mor, och hade en notorisk kvinnokarl till far. ;)

sakine sa...

Kohnman, eller hur!

RL, ja, men då slipper man i a f HÖRA Billström...vilket är värre än allt. Och hallå, man måste ju variera det man häller i sig. Är man tillsammans med någon händer det ju att man umgås även dagtid ;)

Wille, huuuuh....då hoppas jag att du blir dödligt kär i en läskig radikalfeminist som tyglar dig. Det är ju den enda lösningen.

Wille sa...

Wille, huuuuh....då hoppas jag att du blir dödligt kär i en läskig radikalfeminist som tyglar dig. Det är ju den enda lösningen.
Nåja, de lärde tvistar huruvida jag är chauvinist eller bara gillar att driva med folk. Juryn är förvirrad och ute på överläggningar om den saken.

Men en sak är säker: ingen kommer någonsin att "tygla mig".

sakine sa...

Wille, meh. Så illa alltså...

Killar som spelar hårda utåt är alltid de riktiga mjukisarna och de blivande tofflorna.

Men det är klart inte så bra heller, jag hade en kille som var så snäll att det blivit jobbigt.

De flesta killar verkar vara antingen eller. Undrar varför.

Wille sa...

Vad jag menar med "inte tygla" är inte att vara "hård och tuff", utan att vara sin egen människa.

Man behöver vare sig vara hård eller toffel, men man bör inte kompromissa på vem och vad man är, det är att förneka sin egen natur och en garanterad väg ned i olycka.
Förhållanden som får kraftig slagsida i endera personens riktning tror i alla fall inte jag är speciellt hälsosamma.

sakine sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
sakine sa...

Jamen dåså, det är ju givet att det är viktigt. I alla sammanhang och i alla relationer. Det värsta som finns är instabila 'grundpersonligheter'.

Men det som är lite synd är ju att så många personligheter är ojämställda (både tjejers och killars), vilket blir extra tydligt i (hetro)förhållanden. Det som verkar pluttigulligt och traditionellt är ju i själva verket till fördel för män. Till stor del iaf.

Suck...jag får lyssna på söta miljöpartistiska pojkar som kämpar för jämställdhetskurser för alla lärare i Sverige ett tag...(som har kongressahndlingar nu).

Wille sa...

Men det som är lite synd är ju att så många personligheter är ojämställda (både tjejers och killars)
Vad är problemet om båda är nöjda, och vad har andra med det att göra?

Det väsentliga är väl att båda parter är nöjda och lyckliga, sen hur de sköter sitt samliv har inte andra så mycket med att göra.
Bara för att vissa tjejer är underdåniga och villigt går in i en traditionell roll innebär ju knappast att du behöver göra det.

Du vet, det där med fri vilja och valfrihet..

Om en kille har en "ojämställd" personlighet är väl det bara ett tecken på att han vare sig kommer att fungera speciellt bra med en självständig stark kvinna, och antagligen inte heller kommer att ha någon större framgång i att attrahera en heller..

sakine sa...

"Vad är problemet om båda är nöjda, och vad har andra med det att göra?"

Det blir jobbigt för oss jämställdister fattar du väl ;-)

Skämt å sido: klart det finns ett värde i jämlik-, och jämställdhet. Ditt resonerande påminner lite om den lyckliga negern som ändå får det sämre på egen hand.

Här skiljer väl feministen (jag) mig från dig: jag ser sambandet mellan könsroller och ofrihet.

Wille sa...

Skämt å sido: klart det finns ett värde i jämlik-, och jämställdhet.
Aah, "ändamålen helgar medlen" och allt det där? Det är vad det i slutändan handlar om, för vad ska man göra med dem som inte vill vara jämställda enligt den gängse mallen?
Det det i slutändan handlar om är att försöka syssla med socialingenjörskonst enligt bästa socialistiska modell, och det enda som skiljer socialisten från feministen är målet de eftersträvar, inte medlen de använder.

Det enda du i slutändan kan göra är att upplysa, informera och argumentera. Försöker du ge dig på att "förändra" människors personligheter är du ute och fiskar i rätt grumliga vatten.

Det finns ett värde i att vara jämlika och jämställda, inför lagen och staten. Men det finns inget som helst egenvärde i att inte tillåta människor av sin egen fria vilja iklädda sig ojämställda roller om de så vill. Ska vi motverka det kan vi lika gärna förbjuda varenda religion när vi ändå är på gång, eftersom religiösa människor klär sig i lustiga roller.

Här skiljer väl feministen (jag) mig från dig: jag ser sambandet mellan könsroller och ofrihet.
Inte då. Jag ser sambanden även jag. Men jag är konsekvent i att säga att det inte finns några ändamål som helgar medlen, när det gäller att tvinga människor att förändras mot deras vilja, eller använda människor som verktyg för att uppnå mål.

Enda sättet att på ett konsekvent liberalt sätt uppnå jämställdhet är att arbeta för frihet, samt att när det gäller könsroller övertyga en individ i taget, med början i den egna familjen och hemmet.

sakine sa...

Wille, jag har inte pratat om några stalinistiska medel.

Folk får leva precis som de vill (herre G, jag respekterar t o m kommunister och deras leverne ;).

"upplysa, informera och argumentera."

jadå, det är jag medveten om - precis som när det gäller allt annat. Däremot problematiserar jag (det sociala - inte det politiska).

Jag väljer att vidga begreppet ofrihet: människor är inte svävande små atomer. Jämställdhet ger ökade möjligheter att ta sig an det som passar - oavsett om det i dag ses som manligt eller kvinnligt. Så: mitt mål är inga androgyna robotar, utan friare män och kvinnor.

Du skriver att man ska börja hos sig själv och sin omgivning - men det är ju det ni slavpellar till killar inte gör.

deeped sa...

Det är ju en kopia av Expressens "viktiga politikbloggar".

Wille sa...

Wille, jag har inte pratat om några stalinistiska medel.
Nej, och bra är väl det. Men det gäller att vara medveten att endast "Stalinistiska medel" fungerar om man ska få folk att leva efter en viss modell mot deras vilja.

Du skriver att man ska börja hos sig själv och sin omgivning - men det är ju det ni slavpellar till killar inte gör.
Du verkar själv ha lite uppenbara problem med det där med könsroller: du tillskriver ständigt män som kollektiv diverse könsattribut med vilda generaliseringar som du ibland tycks tro gäller alla män (jag tror inte jag är den första som nämner det).. Det sker i vart och vartannat blogginlägg och ofta på allvar (de på skämt kan jag svälja, och med nöje, eftersom stereotyp-skämt är en av mina favoritsorter).
Vill du motverka könsroller, stereotyper och fördomar så gör du ibland inget vidare jobb själv tyvärr.
Man måste börja med att se sig själv i spegeln och försöka gräva fram sina underliggande, outtalade fördomar som man inte är medveten om, och som man tar som givna "sanningar".

Så: mitt mål är inga androgyna robotar, utan friare män och kvinnor.
Bra, då är vi övverens om medlen och målet i princip. Biologin medför att män och kvinnor aldrig kan vara exakt lika (vi män kommer nog även fortsättningsvis vara bättre på att öppna korkar som fastnat och stå upp medan vi urinerar, och kvinnor bättre på att amma och föda barn).
Däremot kan man sträva efter lika rättigheter, likhet inför lagen och ett avskaffande av hinder som snedvrider konkurrensen mellan könen på arbetsmarknaden (LAS etc).
Kommer man runt de sakerna, och har en någorlunda civiliserad och förnuftig befolkning kommer skillnaderna att försvinna med tiden, av den enkla anledningen att det t ex är effektivare att anställa en smart tjej än en medioker kille.

sakine sa...

Deep|ed, Okej. Expressen alltså? Värdelöst...

Wille, jo då, det är på skämt. Ta det mesta jag skriver med en nypa salt så fort du undrar om jag skojar eller är dödsseriös. Det enda jag lyckas bli riktigt arg på är när folk "missuppfattar" och prackar på en konstiga åsiter pga yttrandefrihetsfrågan. Om ens det.

Det här med könsroller är ganska kul på många sätt (på samma sätt som olika nationella kulturer), det är ju därför jag (skämtsamt) generaliserar.

Men visst skulle jag vilja se ett mer jämställt samhälle, inte med mindre roller, men med friare roller.

I sak verkar vi vara överens.

Ps. Feminismens problem är just politikens paradox: att prata om kollektiv är ett måste, samtidigt som man befäster det man vill motverka. Ds.