2013-03-30

Kom igen nu feminister

Bättre kan vi/ni.

Intoleransen slår vidare inte bara emot underklassen eller mot invandrarkvinnor - det perspektiv som Lidija Praizovic så föredömligt har tagit upp i sina texter. Fråga till exempel feministen Petra Östergren, hon som för några år sedan ifrågasatte sexköpslagen, varför hon drog sig undan. Ledtråd: En kvävande samtalston och osakliga påhopp.

3 kommentarer:

Hans Odeberg sa...

Ja, varför är det så trångt i feminismens korridorer? Orsakar feminism trångsynthet och sekterism med nödvändighet?

Nej. Jag misstänker att en anledning till feminismens nuvarande problem är att den ärvt in fel personer. När marxismen skrattades ut från universiteten efter murens fall så skolade kommunisterna om sig till feminister istället, och tog med sig sitt sekteriska beteende och sin bristande respekt för oliktänkande även inom rörelsen. Tänk Gudrun Schyman...

Ofta när jag läser ett hemma hos-reportage om en svensk feminist (Nina Björk, Liv Strömquist osv) så råkar intervjuobjektet slippa ur sig att något (miljön, jämlikheten, freden, ekonomin...) skulle bli bra mycket bättre om vi bara införde diktatur i Sverige. Rätt kul i och för sig att de aldrig får några följdfrågor, hade Ulf Brunnberg hävt ur sig att landet nog behövde en Pinochet så hade det blivit ett j-a liv. Men poängen är: är man en övervintrad marxist som vill avskaffa demokratin, så är man nog inte särskilt intresserad av att lyhört lyssna på vad en liberal skribent har att säga.

Låt mig till sist hoppas att du fortsätter föra ut dina åsikter, högt och ljudligt. Som gammal konservativ gubbe har andra åsikter än dig i mycket som gäller feminism. Men det är ju det vi skall ha den öppna debatten till att nysta i.

Clam sa...

Stöter inte feministerna på samma uppenbara problem i media som alla andra? Konflikter som börjar med påhopp - gärna personliga - är tacksamma att jobba med, och det som på en gång kan göras enkelt och spektakulärt har företräde.

Men det kanske inte är fullt så illa att den som får stort utrymme i kvällspress och på vissa hetsiga kultursidor för den skull är "mainstream". Här ute i den grå verkligheten tycker jag nog att både kvinnor och män uppträder betydligt mer sansat och eftertänksamt.

Anonym sa...

Hej Sakine,
Du har säkert inte missat REFORM rapporten från Nordiska ministerrådet med bl a Maria Sveland och Mattias Gardell som författare. En hel del att bita i faktiskt.

http://www.nrk.no/contentfile/file/1.10947191!reform.pdf


Marika Formgren kommenterar rätt bra i Gotlands Allehanda om saken:

http://www.helagotland.se/ledare/artikel.aspx?articleid=8452498