2013-03-08

Trevlig kvinnodag!

Är glad att jag tidigt kom i kontakt med en feminism som gick ut på att tolereras för den man är. Dagens ledare om feministdebatt på glid. Obs! Garanterat fri från hyllningar till Maria Sveland.

Uppdatering: Läs Altstadt i Flamman: "Sveland kräver rättning i ledet". Bästa texten jag läst på länge. 

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det verkar som många ledande feminister som Maria Sveland inte vill att feminismen ifrågasätts eller diskuteras. Det senare iallafall inte av andra än renläriga feminister.

Anonym sa...

Jag är för total jämnställdhet alla årets dagar därför är jag antifeminst. Feminismen är ungefär som SD och organiserad nazism dom anklagar alla män kollektivt för vad några få dårar gör sig skyldiga till. Sd vill kicka ut alla "invandrare" och Schyman vill skjuta upp alla karlar i yttre rymden.

Hälsningar från Joseph Gebreius


PS. Lästips!

http://motpol.blogspot.se/

Anonym sa...

Jag tror Maria Sveland nu har passerat gränsen och gjort sig själv politiskt irrelevant. Här är en annan relativt saklig recension av samma bok i Arbetarbladet. Är det för resten en slump att de mest kritiska recensionerna kommer från vänsterpress?
Erik S

http://arbetarbladet.se/kultur/litteratur/1.5659785-det-ar-dumt-att-rycka-ur-mikrofonsladden

Maja sa...

Tack för en mycket bra artikel som jag orkar med=))kring feminism i vår tidning Norran-

Sveland orkar jag inte NÅN dag.

trevlig helg!

sakine sa...

Tack snälla Maja, vad roligt med Norranläsare här på bloggen!

Erik, det är en intressant iakttagelse. Bang, Flamman och Arbetarbladet. Det hedrar vänstern!


Trevlig helg allihop:)

Anonym sa...

Min egen gissning är att de har en annan syn på vad "vänsterfeminsim" borde handla om samt att de ligger längre bort från åsiktskonformismen än medelklassgettot i Stockholms innerstad.
Erik S

PeterK sa...

Jag anser att Du, Sakine, är den mest läsbara av samtliga som skriver om feminist. Jag delar inte alltid dina åsikter men du har en förmåga att skriva på ett mer balanserat sätt än andra.

Tack och fortsätt med detta.