2013-04-01

God morgon,världens panel

...från i söndags. Diskussion om vinstförbud för skolor och Jasenko Selimovic omdebatterade text i DN Kultur.

5 kommentarer:

Hellström sa...

Är det vanligt att de bjuder in två vänsterdebattörer samt dig till såna här evenemang? Inte för att jag tycker att du gjort dåligt ifrån dig men visst hade det kunnat bli lite mer diskussion om inte de båda andra haft exakt samma sak att säga?

sakine sa...

Hellström, bra fråga - det brukar faktiskt variera. Jag brukar vara på redaktioner om att alla inte ska tycka lika i alla frågor, blir olidligt tråkigt att lyssna då. Nu var vi åtminstone inte överens om texten av Selimovic.

sven sa...

Programledaren uttalade ditt namn med som jag förmodar kurdiskt uttal.Sakinn Madånn.
Ja mycken debatt har vi haft om invandrare men hur exakt "vi"skall uttala invandrares namn har inte förekommit.

Jan E sa...

Du kunde ha tryckt till Lindberg lite hårdare. Hans avfärdande av Selimovic pga att denna råkar befinna sig i en maktposition var eländigt att höra.

Råkade snubbla över en denne bloggare som jag tycker beskriver debatten om och kring Selimovics brev till Hassen Khemiri på ett bra sätt. Du nämns f ö i hans text.

”Ett mer tillåtande debattklimat” är något som Aftonbladets Anders Lindberg m fl borde fundera över.

http://martinfunderar.blogspot.se/2013/03/om-khemiri-selimovic-strukturell-rasism.html

Anonym sa...

På samma sätt som vänstern fastnat i improduktiv identitetspolitik kan inte högern släppa sin dogmatiska syn på marknadens välsignelser på områden där internationell erfarenhet av detta saknas. Att vänsterpartiet trots klart ställningstagande i frågan ändå inte lyfter opinionsmässigt beror kanske på att S ännu inte bestämt sig eller på att vänsterpartiet har annat i bagaget. Även om jag tycker Jasenko Selimovics artikel som helhet var bra tycker jag att det är både löjligt och oacceptabelt när en statssekreterare påstår sig uttala sig som "privatperson". Till saken hör dock att Beatrice Asks svar på ministerbrevet angående egna erfarenheter från det hårt segregerade USA avfärdades av samma kritiker med motiveringen att hon hade "fel hudfärg" (att hennes uppväxt varit betydligt påvrare än både Hassen Khemiris och Selimovics var dock inte relevant i sammanhanget).
Erik S