2013-03-02

Rasismen mot killarna

Det blir mycket skrivande nu, både på Norran och lite här och var. I dag har jag en spalt ute i Expressen, hoppas ni läser!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Även vi vita hetero-svenska män granskas hårt och fördomsfullt i diverse miljöer, bl.a. på humanistiska fakulteteter vid svenska universitet. Misandrin florerar där fritt.

Anonym sa...

Hej Sakine!


Det är väl inte så konstigt att "invandrarkillar" genererellt möter mer problem i krogdörrar och vid anställningsintervjuer osv än övriga. Det handlar ju om hur dem för sig, många men långtifrån alla förstås är skrikiga, mycket frågvisa och stöddiga etc. Nej, dem är inte mer busiga än övriga om man tar hänsyn till statistik osv men helt klart annorlunda vad gäller kroppspråk, tal och sätt att fysiskt titta på andra individer, och det räcker. Visst, svenskar oavsett kön och sådana som dig börjar efterlikna dem ochså.

Tack för ordet och ha ett gott fortsatt liv!

Med vänlig hälsning!

Semira Herch (invandrarkvinna)

Anonym sa...

Men vad kom först, hönan eller ägget? Om ett land som enligt statistiken (trots protester från vänsterhåll) är ett av världens mest jämställda, får en omfattande invandring från gammaldags auktoritära patriarkat där kvinnorna är undergivna och försynta medan männen är konfrontativa och buffliga och tror att de är kungar av universum för att de har betingats att uppträda så, kan väl en vägglus räkna ut vad som kommer att hända:

Kvinnorna kommer att absorberas ljud- och friktionslöst medan männen kommer att skapa frustration, irritation, tappade hakor, motstånd och misstänksamhet i varje steg. Det är lätt och tacksamt att tala om generaliseringar och fördomar och bli ryggdunkad för det, men det är desto svårare att bita ihop och slå fördomar ur tankarna när de bekräftas i nio fall av tio. Om det hade varit en eller två av tio hade förbittringen kanske uteblivit.

Mats

Anonym sa...

Jättebra krönika om ett viktigt ämne. De flesta är vanliga, hyggliga killar som förtjänar bättre bemötande och högre förväntan, och sådant här sätter ju sina spår. Det här med flygplatskontroller är dock ett särskilt olustigt elände som även andra drabbas av, trots att jag är blond & blåögd kan jag inte räkna hur många gånger jag blivit genomsökt.
Erik S