2008-07-29

Muslimska studenter

Det här är intressant. 

14 kommentarer:

Anonym sa...

Myter, myter, myter.

Det måste vara Masoud Kamali eller Paul Lappalainen som har "forskat" fram den där "undersökningen".

Bara en massa lögner. Jag har visserligen ingen vetenskap bakom mig som kan visa att allt är lögn, men jag är övertygad om det i alla fall. Därför skriver jag det här och nu så att hela världen kan läsa hur jävla smart jag är.

Kasta "undersökningen" i soptunnan och låt oss diskutera något annat i stället. Kamelen Kamali ska inte få svärta ner vår yttrandefrihet med sin falska "forskning".

/ Liberalen

Anonym sa...

Liberalen,

du är verkligen tråkig. Dessutom landar ditt försök till skämt helt fel eftersom Kamali eller Lappalinen knappast hade gjort en rapport som denna.

När började vänstern inbilla sig att den har humor?

Anonym sa...

Finn:

Det är lustigt...

Jag använde exakt samma formuleringar som flera liberala debattörer har använt om personer som forskar om diskriminering. En debattör på denna blogg kallade till exempel Masoud Kamali för "kamelen Kamali".

Och nyligen har flera nyliberala debattörer gått ut och sagt att den etniska diskrimineringen i Sverige är en myt (exempelvis Paulina Neuding och Nima Sanandaji).

Om jag är tråkig när jag härmar liberaler... ja... vad säger då det om våra liberaler?

Men i övrigt måste jag hålla med dig om att högern har bättre humor än vänstern. FRA-lagen var stor humor, riktigt kul. A-kassereformen var också jävligt skoj. Liksom utförsäljningen av allmännyttan och vården.

Att överföra makt och resurser från arbetarklassen till de redan besuttna är helt enkelt stor humor. Majoriteten av svenska folket sitter hemma i sina stugor och skrattar och gläds med den nya regeringen.

*kräks*

sakine sa...

Antiliberalen, du låter som en humorbefriad fjortonåring. Inte för att jag klagar, gnällvänstern får mig alltid på bra humör.

Men nu gillar varken jag eller alla mina läsare regeringen (den du verkar ha fått för dig är så liberal), så du kanske ska söka dig till ett annat forum med dina åsikter?

Anonym sa...

Tycker att undersökningen låer jävligt tveksam, men man kan också tillägga - vilket Telegraph så klart inte gör - att i många muslimksa traditioner så är "religion" och "nation/samhälle" delvis överlappande: båda handlar om gemensam tillhörighet. Att säga "jag är muslim" är ofta inte samma slags påstående som "I am a born again Christian" vilket syftar på en het personlig tro. Att säga att det kan vara rätt att döda för att skydda religionen är alltså - med den bakgrunden - delvis samma fråga som "äre det rätt att gå ut i krig för att skydda ditt land när det är under attack?", en fråga som du med säkerhete skulle få ett bedövande ja till i både Sverige, USA och England.

Anonym sa...

Intressant kommentar av Mattias!

Har jag försått Islam rätt så tar religionen ansvar för delar av samhället som Kristendomen inte gör. Däribland delvis försvaret av befolkningen. Medan Kristendomen hycklande kan lägga ansvaret på någonan annan (som tex Katolska kyrkans stöd för den brutala fascismen) så sköter Islam den delen själv fast med betydligt striktare/humanare krigslagar.

Tänk på det nästa gång Påven står och yrar "inget våld i religionens namn".

Skulle vara intressant att ngn gång se en undersökning om hur yahudim (judar) ser på våld i religionens namn...

Anonym sa...

Saki:

Ja, detta var faktiskt intressant:

A third of Muslim university students believe killing in the name of religion can be justified, a survey has revealed...

...Over half, 53 per cent, said killing in the name of religion was never justifiable but among non-Muslim students that figure was 94 per cent...


Tja, vi borde kanske inte ha så frikostig utbildning för alla i framtiden, för det kan ju visa sig skadligt för samhällets framtida stabilitet ;)


dr. f:

Skulle vara intressant att ngn gång se en undersökning om hur yahudim (judar) ser på våld i religionens namn

Ja det skulle verkligen vara intressant, ...dvs om någon öht vågade göra en sådan undersökning.

Anonym sa...

En intressant mening i rapporten är "A third of those surveyed supported the creation of a worldwide Muslim caliphate but 25 per cent opposed it and 42 per cent said they were not sure." Något att tänka på när muslimer tillsammans men vänstern gnäller om den amerikanska "imperialismen".

Anonym sa...

Tyckte faktiskt om din blogg, då du skrev på den dvs./David

Anonym sa...

Det ar val ganska enkelt att forsta om man laser lite i BOKEN och inser att de faktiskt tror pa det/den, nar Guden star over allt annat sa finns det heller inga hinder. /Nero

Anonym sa...

Pajas undersökning som lagts ut av en pajas bloggare vid namn Sakine.

Sakine:

Tycker du att det är ok att döda i demokratins namn?

Anonym sa...

Gammal skåpmat. Jag har sett flera liknande undersökningar. Tyskarna har tex gjort liknande undersökningar och fått ännu mer skrämmande siffror bland tex turkar boendes i Tyskland.

Muslimer blir extremare då de bostätter sig utomlands. Västerlänningar är i första hand medborgare i ett land och blir mer patriotiska utomlands, muslimer är i första hand muslimer och blir extremare i annat land.

Framtidens terrorister kommer inte från mellanöstern, de genereras i våra egna förorter av skattestödda islamister.

Inbördeskriget borde vara här vid nästa lågkonjuktur.

Kafir

Anonym sa...

Pajas undersökning som lagts ut av en pajas bloggare vid namn Sakine.

Sorry, men jag tycker nog att Du (som inte ens har germanskt vett att skriva ett nick) är pajasen i sammanhanget.

Anonym sa...

Här är en till undersökning men med muslimer boende i USA.

"One in four young American Muslims believe suicide bombings against innocent civilians is fine if Islam has to be defended."

http://www.liveleak.com/view?i=0f9_1179970090

- Allah über alles -

Kafir