2008-07-07

Rasism är rasism

kvittar det vem som skrev det först. Jag är väl mest förvånad över att partiledningen ändå lyckats ha ganska bra kontroll över alla troll i partiet. 

68 kommentarer:

Anonym sa...

Den stora frågan är vad sker i Sverige? Faktum är att vu byter ut sk etniska svenskar mot invandrare/flyktingar. Vad det innebär är en annan sak. Jag vill det bestämdaste säga att det mångkulturella samhället är en omöjlighet. Se på vilken enorm segregering som Sverige har. Getton där folk inte får utbildning eller arbete. Nej detta experiment är misslyckat och bör genast avbrytas. Jag tror inte de som redan har kommit till Sverige vill sitta och inte göra något. Det är det Sverige vi skapat för invandrare ett bidragsträsk. Det finns inte ett land i världen där mångkultur fungerar. Snart kommer det bli som i Frankrike med vilda upplopp som följd av den katastrofala invandringspoltik som förts sen 1975.
Roberth Ström

Anonym sa...

Det bör kanske påpekas att Samuel Älgemalm tidigare hette Mohammed Ebrahim Gharachorloo och kommer ifrån Iran. Han talar, och skriver tydligen, mycket dålig svenska. Oavsett detta är det inte mer än rätt att han utesluts ur partiet eftersom detta inte är första gången han agerar på ett mycket olämpligt sätt. Sverigedemokraterna har inga åsikter om "rasblandning" och har inget som helst med NSF att göra. Sd är ett demokratiskt, icke-nazistiskt, icke-rasistiskt och Israelvänligt parti som inte ställer upp på deras värdegrund och tar mycket tydligt avstånd från dem, och NSF hatar sd. Dessutom ljuger Älgemalm ju för DN-reportern, vilket är oacceptabelt.

Anonym sa...

Sverigedemokraterna behövs i den svenska politiken. SD är det enda parti i svensk politik som vågar diskutera flykting/invandrarpolitiken utan inslag av hyckleri. Hur man diskuterar är en annan femma. Trollen finns och tyvärr gör dom partiet till en lätt måltavla många gånger.

SD kommer att ta sig in i riksdagen i nästa val!

Anonym sa...

Jag ser att "Tobias Lindgren" har lärt sig funktionen klippa och klistra...

Anonym sa...

Ser inte riktigt hur det kan vara rasism att vara emot moskebyggen eller islam som tro. Det torde väl då snarare benämnas islamofobi. Islam är en trosutövning och en politisk ideologi inte en "ras" eller etnisk grupp. Ponera istället att han och SD skulle vilja för k-domen genom att vilja förbjuda kyrkor. Vore detta ochså rasism? Eller skulle ni då istället kalla det kristofobi? Islam liksom k-domen mfl andra religioner hämtar sina anhängare från alla kulörer av människor. Självklart kan det ligga en annan filosofi bakom argumentationen, dvs att somliga eftersträvar att flytta sina rasteorier över på religionsområdet för att där enklare föra ut dem och dessutom verka mindre kontroversiell/radikal. De flesta muslimer ju som bekant inte långa, blonda och blåögda. Men jag tycker ändå det verkar långsökt att en flykting från Iran skulle resonera i dessa banor. Han vill väl helt enkelt inte uppleva det han tidigare upplevt helt enkelt. Nu vet jag inte om det finns något som talar att det skulle bli så men yttrandefriheten har han naturligtvis rätt att utnyttja.

/Johan K

sakine sa...

Är ni läskunniga eller?

"...hotas det svenska folket att utrotas till följd av rasblandning..."

Jävla dravel.

Tobias Lindgren, ja sd:s Israelvänlighet är lurig. En förklaring är dock stark: min fiendes (arabernas) fiende. I övrigt har jag inte sett att ni är för hotade nationer i Mellanöstern.

Anonym sa...

Han kanske var berusad när han skrev/kopierade texten och missade därför att ta bort vissa stycken.

Här verkar den vara i original i varje fall:

http://209.85.135.104/search?q=cache:sn9CzlDdLxsJ:www.sverigedemokraterna.se/vaxjo/+Samuel+%C3%84lgemalm+%C3%96ver+v%C3%A5ra+huvuden+har+politikerna&hl=sv&ct=clnk&cd=1&gl=se

Jag vet att denne SD man tidigare har drivit den här frågan, bla på förra riksårsmötet (07). Det var Mathias Karlsson (SD) som sade åt honom att ett förbud mot utövande av islam stred mot religionsfriheten och därmed/därefter var han tyst under ett år. Men 07 betonade han just religionsaspekten starkt och nämde inget om "rasblandning"

/Johan K

Anonym sa...

SD borde lägga ner sitt korståg mot Islam och muslimer och satsa på att upplysa folk om vad den svenska flyktingpolitiken kostar Sverige, vad invandrarnas kriminalitet kostar och invandrarnas roll inom den organiserade kriminaliteten.Nu målar dom upp Islam som ett stort hot och tankarna går till antisemtism och nazism. Helt onödigt!

Johan K:

Hur blev Islam en ideologi?

Anonym sa...

Osman:

Jag har hört "många" hävda att islam delvis kan betraktas som en politisk ideologi, dvs politisk islam. I bla Reidar Larssons bok: "Politiska ideologier i vår tid" från 1997 beskrivs detta relativt utförligt. Även katolicismen beskrivs kunna vara detta. Jag antar att det syftar på traditioner, riter, värderingar och levnadssätt mm. Ta de tio guds bud tex. Dessa anses ju av många vara värda att följa även som "ateist". Man tycker att människan snarare än "gud" givit oss adekvata verktyg för att vägleda oss genom våra liv. Jag tror det kan vara samma sak med islam. Man vill ha en viss kost, traditioner och samhällsordning till följd av att man funnit den mer praktisk, etisk eller hälsosam,inte pågrund av att "gud" skulle givit "oss" den.

Svar nog, annars återkom.

/Johan K

Anonym sa...

Jag är Sverigedemokrat och jag står absolut på judarnas sida! Dessutom anser jag att Bush har gjort rätt angående Irak. Vilka nationer hotas i MÖ? Den enda demokratin nämligen Israel.
Roberth Ström

Anonym sa...

Johan K:

Ja, men då hajar jag vad du menar. Islam som ideologi växte fram i framförallt Egypten under 1900-talet. En följd av kolonisationen av mellanöstern. Nationalism och socialism på ena sidan och på den andra Islam som ideologi. Se på palestinerna som ett exempel. Under 70-talet var det socialism och nationalism som var på tapeten i kampen mot sionismen. Sen växte Hamas fram. Men politisk islam växte fram redan under 50-talet.

Robert Ström:

Tror du att Israelvännerna vill ha SD vid sin sida? Jag tror det inte.

Jag tror att SD gömmer sig bakom ett Israel- skynke för få utlopp för sitt islamförakt.

Ström:

Vårt ekonomiska system tillåter inte att damerna föder så få ungar i Europa. Vilka ska försörja andelen växande åldringar och hålla systemet i gång?

Mitt svar blir en hord av invandrande muslimer.

Hur i helvete ska vi undvika hundratusentals Muhammedaner från tex Turkiet i framtiden?

Anonym sa...

Osman:

Precis, det var ungefär så författaren skrev ochså. Jag har boken framför mig. Ganska intressant detta ochså:

http://www.debatthuset.com/forums/showthread.php?t=3456

Men Osman. Jag undrar lite när du skriver. Är du egentligen för eller emot invandring? Det känns lite diffust ibland. Tex detta med muslimer, å ena sidan tolkar jag det som att du kritiserar SD för deras syn på dem men å andra vill du inte heller öppna upp mer.

/Johan K

Anonym sa...

Jag har många Israelvänner vid min sida. Alla är inte inskränkta och dömer folk. Antisemitismen är vidrig. Sen det här med befolkningsfrågan. Nu är det så att invandrargrupperna blir äldre med. Det har skett en förskjutning. de som räknas som äldre har ökat med 13% de sista 10 åren.
Roberth Ström

Anonym sa...

Johan K:

Jag är för fri arbetskraftsinvandring. Den svenska flyktingpolitiken håller inte längre.Vi har allvarliga integrationsproblem pga av de etablerade partiernas hyckleri sedan årtionden tillbaka.

Svensson är inte sur över att "invandrarna" kostar staten massa pengar, utan för att dom får alltfler bekanta som känner någon som har blivit slagen eller bestulen av en invandrare. Det är aningen jobbigt att svälja för gemene Svensson. Folk känner sig inte trygga på hemvägen efter fredagsbion vid 23 tiden.

Det är dags att finna andra vägar för att hjälpa flyktingar runt om i världen än att öppna sina gränser och förvara flyktingar i förorter.

Ta exemplet Irak. Varför öppnade man upp sina gränser egentligen efter 2003? Sverige hade kunnat slå upp ett stort läger för våra skattepengar i Syrien istället. Sedan när läget lugnat ner sig hade dom kunnat åka hem till sina hemstäder. Nu förvaras dom i Rosengård och har ungar som nått pubertetsåldern och mår dåligtochkänner sig totalt utanför samhället.

Jag är själv muslim om än icke praktiserande. Muslimerna får inte utsättas för någon hetsjakt vilket jag anser att dom har varit i Danmark på riksdagsnivå. Däremot ska samhället i övrigt ställa krav på deras representanter så att dom blir medvetna om vad som gäller för gruppen i det nya hemlandet. Alla förväntar sig att staten ska integrera nyanlända flyktingar, men ingen ställer krav på dom ska integreras.

Ställ kraven på flyktingarna för deras eget bästa.

Ett förslag är att Migrationsverket bestämmer vart flyktingfamiljer ska bo de första 3-5 åren efter att permanent uppehållstillstånd givits.

Skicka dom till en håla i Småland så ska du se att dom lär sig både svenska, vår svensson kultur,att deras ungar lär sig vad midsommar är och att dom får arbete.

Sen är det skillnad på flyktinggrupp och flyktinggrupp Johan. Men eftersom vi lever i ett land där sådana diskussioner inte får föras så kommer partier som består av tidigfödda troll till slut att inta sin plats i riksdagen.

Anonym sa...

Robert Ström:

Islamofobi och hets mot muslimer bara för att dom råkar vara födda till muslimer är också vidrigt!

Jag är ingen praktiserande muslim men står för min tro lika mycket som en konfirmerad kristen gör. Har ni mallar för vilka muslimer som är farliga eller?

Vilka föder flest barn i Europa?

Svar: Muslimerna. Muslimernas största vapen mot den europeiska kulturen är ta mig fan deras säd.

Anonym sa...

Osman:

Ja, det ligger nog mycket i det du säger. Främlingsfientlighet grundar sig nog inte enbart på okunskap om verkligheten, utan ochså på betydande brister i samhället. Någon eller några blir alltid syndabock/ar när det kärvar. När det gäller arbetskraftsinvandring så är detta något vi mer eller mindre alltid haft i Sverige, till och från så att säga, främst då det funnits ett behov. En minskad anhöriginvandring skulle garanterat leda till att fler flyktingar kom i arbete. Och visst, kan man hjälpa människor på plats så varför inte. Antagligen så skulle det såväl vara humanare som ekonomiskt sett mer lönsamt. Med en invandring bestående till största delen av "verkliga" flyktingar och arbetskraftsinvandrare så skulle vi såväl ta vårt humanitära ansvar som att skapa mervärde för såväl dem som kommer som för oss själva.

Idag gör vi inget av dessa. Och visst, det är skillnad på grupp och grupp. Jag har påbrå från såväl öst- som centraleuropa och mina släktingar har arbetat sedan första dagen. Detta kan man verkliga inte säga om samtliga övriga. Detta är ochså varför jag börjat ifrågasätta detta med strukturell diskriminering något. Varför klarar sig tex flertalet asiater och många andra europeer sig bättre än infödda svenskar? Och varför gör inte romer, samer, svarta söder om Sahara och araber mfl detsamma?

/Johan K

Anonym sa...

Johan K

Jag håller med dig!

Titta bara på flyktinggrupperna från Irak. Det är inte direkt mellanklassen eller överklassen i Irak som valde att komma till Sverige. Dessa grupper åkte till Syrien och Jordanien och bosatte sig vilket tom ledde till prisökning på fastigheter. Syrierna blev sura över att dom rika irakierna fick priset på hus att stegrailandet.

De irakier som har kommit till Sverige är underklassen. Inga akademiker direkt och från ett land som faktiskt invaderats av väst. Detta spelar nog också roll när det kommer till integrationen. Många kanskeföraktar det samhälle som omfamnat dom. Att då förvänta sig att en grupp med många obildade ska se värdet i att integreras, lära sig språket och arbeta sig uppåt i det nya hemlandet är nog inte speciellt realistiskt.

Ett annat exempel är albanerna. Se på deras kultur så får du svaret på varför Finland endast tog emot ynka 40 st under konflikten på 90-talet.

Anonym sa...

Osman:

Jo, så blev resultatet i Jordanien och Syrien. Nu har de väl vad jag känner till mer eller mindre stängt gränsena till följd av vad du beskriver. Folket sade ifrån helt enkelt. Självklart behöver inte alla flyktingar eller arbetskrafsinvandrare vara akademikiker men naturligtvis underlättar det mycket om så är fallet. Det är just ghettoiseringen jag ser som den främsta boven i dramat. För många kommer hit på för kort tid, vilket leder till bostads- och arbetsbrist, som i sin tur leder till utanförskap vilket bidrar till ökat våld, missbruk och sjukvårdskostnader mm.

Med en effektiv och kombinerad flykting- och arbetskrafsinvandring skulle dessa problem kunna reduceras markant. Vi har ju historiska facit på detta.

Tex här:http://expo.se/2005/48_1272.html

För de ekonomiska medel vilka frigörs och uppbringas genom arbetskraftsinvandrarnas och de verkliga flyktingarnas arbete kan vi hjälpa många fler på plats, vilket är mer eller mindre omöjligt idag.

Jag kan inte mycket om Albanien och dess kultur osv, men jag vet att Finland av främst historisk erfarenhet har valt att hålla antalet nyfinnar lågt. Det har främst med Stalin och det kalla kriget att göra. Man vet ju fortfarande inte om eller när den stora björnen i öst vaknar igen.

/Johan K

Anonym sa...

Naaawwww du är så söt när du är kränkt Sakine :)

Anonym sa...

Skitsnack det är inte underklasssen som kommit hit! Underklassen har knappast råd med att betala resan till Sverige. Islamofobi det finns inget som heter det. När ska folk lära sig att Fobi är en sjukdom. Islam är en religion fylld med krigshets och kvinnoförakt. Kom nu inte med att det är kristendomen med för kristendomen har förändrats det har inte Islam. Främlingsfientligheten pratar ni om Svenskar är ett av de mest tålmodiga och toleranta folken i världen men alla har en gräns och den nåddes för över 15 år sedan.
Till sist så är det så att Islamister har utför över 11 000 terroristattacker sen 2001. Det om något är ett bevis på vad Islam kan innehålla.
Roberth Ström

Tobias Struck sa...

Sakine. När Jimmie Åkesson nu har tvingats att göra avbön från varje form av etniskt nationalistiskt perspektiv, så återstår det i Sverige numera bara nazister och min rörelse Frihetsguiden för etniska nationalister, som motsätter sig elitens tillväxthysteriska demografiomvandlig: Flyktingar stängs ute från barnfattiga länder i EU - MEN... storfamiljer med segregerande kultur välkomnas att bli den marginal av arbetssökande på lågavlönade jobb, som eliten behöver för att hålla arbetare i maktlöshet.

Varken SD eller nazisterna har fattat hur det egentligen ligger till. Nazister gormar på om judar och förespråkar grymhet som politisk metod (oacceptabelt). SD mjäkar och fegar mer och mer. Läs min och Robert Almgrens (f.d. ordförande i NDU) nya bok på frihetsguiden.blogspot.com (du är ju alltid nyfiken på nya tankar, Sakine). Och se min video där jag talar om boken på:

http://tobiasstruck.blogspot.com/2008/07/frihetsguidenvideo.html

Om du är sur idag, Sakine, så tar du bort denna kommentar. Men då har jag i alla fall tipsat dig - och det betyder mycket för mig vad du tycker, du som är kunnig och rak.

Anonym sa...

Robert Ström:

Det lever runt 1,4 miljarder muslimer på vår jord. Du tror att alla muslimer har samma syn på Islam. Det gör dig till en islamofob. Ja du kanske är sjuk eftersom du tror att världens alla muslimer har samma sjuka syn på denna religion?

Anonym sa...

Bäste Ström:

Jag skulle inledningsvis vilja rekommendera dig att läsa annan litteratur och övrigt material rörande arabisk kultur och islam än de du vanligtvis förmodligen använder, tex Tobias Strucks och SD:s bloggar osv. Såväl jag som Osman kan rekommendera mycket läs- och tänkvärt. Ett annat tips är att besöka länder där dessa människor kommer ifrån. Då kommer du att märka det är betydande skillnader vad gäller levnadssätt, traditioner och värderingar. I tex Turkiet är det lagligt med alkohol, kvinnor få köra bil, mosker, kyrkor och synagoger står bredvid varandra, dödstraffet är avskaffat och yttrandefriheten förbättras mer och mer. I Saudi Arabien gäller raka motsatsen liksom i Algeriet. När det gäller kristendomen så kan vi ta Sabra och Shatila massakern 1982 i Libanon som ett tydligt exempel på hur goda judar och kristna kan vara.

http://www.noorislam.net/v3/index.php?option=com_content&task=view&id=436
&Itemid=136

Kristen milis mördade palestiner medan israeliska militären höll vakt. Ariel Sharon fick avgå som försvarminister därför att ansågs vara ytterst ansvarig. Och hur behandlas palestinierna idag? Visst, båda sidor har ett lika stort ansvar för att reda upp situationen men den ena parten är dock starkare. Visst, det är mycket bra att SD idag tar avstånd från biologisk grundad rasism och antisemitism men då behöver man väl inte direkt utse en ny syndabock i kompensationssyfte?

Sen förstår jag inte heller hur du kan stödja Irakkriget om du inte vill samla upp spillrorna från detsamma. Skall grannländerna få ta hela smällen, och är det inte Bush (den kristne) som är boven idramat? Mycket av fanatismen skapas genom förtryck. Extremister rekryteras lätt från de marginaliserade och eftersatta massorna, det gäller både i palestina som i Rwanda osv.

Självklart kan man kritisera den förda invandringspolitiken. Det har såväl jag som Osman gjort länge. Men vi ser ochså faktorer och strukturer bakom misslyckandena. Och när man ser detta/dessa kan man ochså presentera adekvata lösningar vilka kan komma att fungera i praktiken.

/Johan K

Anonym sa...

Hur jag ka stödja Irakkriget? Jo för att jag vill att de ska införad demokrati där. Frågan är hur det går i detta klantänkande land? Du får ge mig hur mycket titlar och litteratur som helst. Du pratar om nåot som hände 1982 men nu är det så att Islam har stått för över 11 000 attacker sen 2001. Så försök inte ens få mig på andra tankar. Islam är ingen fredens och kärlekens religion. Du kan få ett lästips av mig http://imittsverige.blogspot.com/
sen kan du återkomma och krama ditt Islam bäst du vill.
ROberth Ström

Anonym sa...

Robert Ström:

EN bra muslim i dina ögon är en muslim som avsäger sig sin tro samt avfärdar den som odemokratisk. Hon måste alltså först ta avstånd från Islam för att överhuvudtaget kunna kalla sig för demokrat.

Samtidigt så är du för kriget i Irak eftersom du vill se demokrati där.

Min fråga till dig är om kurderna och araberna som är muslimer kan skapa en demokratisk stat i Irak samtidigt som du påstår att Islam inte är fredens och kärlekens religion?

Hur många % av världens 1,4 miljarder muslimer förespråkar terror? Du verkar ha ett svar på det.

Anonym sa...

Finns det många länder där Islam styr med demokrati? Du har din uppfattning jag har min. Jag ändrar mig inte. Däremot tvivlar jag inte på att många muslimer vill reformera Islam.
Roberth Ström

Anonym sa...

Robert Ström:

Tror du att en muslim kan leva i en demokrati?

Anonym sa...

Självklart kan en muslim leva i en demokrati. Om vi nu räknar Sverige som en demokrati. Dock måste man komma in i det svenska samhället. Som det är nu sitter 500 000 invandrare fast i utanförskapet! Tyvärr är det inte kloka muslimer som styr de muslimska länderna i världen.
Roberth Ström

Anonym sa...

Ström:

Tack för länk och svar.

Inledningsvis. Irak var innan kriget inte en stat grundad på islam utan snarare på en diffus form av socialism. Husses främsta förebild var Josef Stalin och Baath partiet hade betydande socialistiskt tankegods i sitt parti- och princip program, tex vad gällde skolan och vårdsektiorn mm. Idag är risken betydligt större att just extrema islamister kommer till makten. Detta rapporterades i SR på femårsdagen av invasionen. Kolla där.

Nu till det centrala i tråden. moskebyggen. Varför är ni kritiska till moskebyggen i Sverige? Betänk så här. I början var såväl kristen-som judendomen något främmande som många ansåg hade invaderat oss och påtvingat oss något vi inte ville ha. Idag många år senare så är dessa företelser en naturlig del av vårt kulturarv. Dessa har precis som du säger reformerats och blivit något som känns naturligt för de flesta. De har anpassats till vårt liv och kynne för att använda ert lite natinella språkbruk. Tror du inte att vi kommer att kunna säga samma sak om islam och moskeer om några hundra år?

Och blir det inte något av dubbelmoral att tillåta byggande av kyrkor och synagoger men inte moskeer? De har ju sitt ursprung i samma öken. Vi har ju dessutom religionsfrihet. Skall buddister eller hinduer få uppföra sina gudstjänstlokaler? Självklart, skall man alltid granska vem som finanserar dessa verksamheter men själva byggandet är en grundlagsskyddad rättighet. Självklart får du ha din uppfattning men är det inte bra att diskutera och argumentera, vi kan väl lära av varandra.

/Johan

Anonym sa...

Johan K:

Bra skrivet!

Robert Ström:

Svara gärna på Johans kommentar! Samtidigt kan du passa på att svara på frågan om en muslim kan vara demokrat?

Kan man vara muslim och demokrat på en och samma gång?

Anonym sa...

Hur många gånger ska jag behöva förklara? Kristendomen har separerats från staten. Kristendomen har reformerats. Har Islam gjort det? Judendomen likaså. jag har redan svarat på frågan om demokrati. Självklart kan en muslim vara demokrat. Om ni två inte ser skillnaden på Islam kontra kristendomen, Buddhismen osv då tycker jag nästan synd om er. När du länkar till SR blir jag orolig med tanke på att det går inte att lita på svensk media när det gäller Irakfrågan. Ni kanske inte vet att Preem och mååååååånga andra företag ägs av Saudiska intressen? Maila mig istället onödigt vi chattar på Sakines blogg. trolix@hotmail.com
Roberth Ström

Anonym sa...

Osman:

Tack ska du ha!

Du frågade tidigare Ström om hur många som stödjer terroraktioner. Jag har kikat runt lite men inte hittat några säkra källor. Jag har för mig att Aftonbladet hade någon uppgift för ett tag sedan men är inte helt säker. Det är inte många i varje fall. Och sedan måste man ochså ha i beaktande hur frågan formuleras och ställs. Precis som detta med invandring.

Jag skulle vilja svara på din fråga men jag vill inte leda Ström. Jag förutsätter att han är en intellektuell och reflektiv person.

/Johan K

Anonym sa...

Jag är en mycket öppen människa men man måste se sanningen i vitögat. se tex på detta.
http://www.thereligionofpeace.com/
Roberth Ström

Anonym sa...

Robert Ström:

Saudierna äger runt 3-4 % av den amerikanska ekonomin.

Hur kommer det sig?

Anonym sa...

Här hittade jag något intressant:

http://se.danielpipes.org/article/4443

Och ja, man kan vara muslim och dmokrat. Precis som man kan vara jude, asatroende, kristen eller ateist och vara detta. Ytterst är det avhängigt på om man kan avgöra skillnaden mellan sig och sitt perspektiv och omgivningens. Den som med våld och/eller hot tvingar på någon annan sin uppfattning är naturligtvis inte demokrat, lika lite som den som vill stoppa andra från att avgöra sitt eget liv och tro.

Ström: Ska det få byggas några moskeer i Sverige?

/Johan K

Anonym sa...

Finurligt att försöka framställa mig som antidemokrat. Den köper vi inte och som sagt maila om vi ska diskutera vidare.
Roberth

Anonym sa...

Ström:

Vem har försökt utmåla dig som antidemokrat? Vi ställde väl bara några frågor?

"Om ni två inte ser skillnaden på Islam kontra kristendomen, Buddhismen osv då tycker jag nästan synd om er."

Här hänger jag inte med riktigt, kanske utveckla något?

/Johan K

Anonym sa...

Vakna nu! Buddhismen är fredens religion har du sett en Buddhistmunk spränga skolbarn i luften? Läs länkarna jag postat och maila mig istället! För mig är debatten på Sakines blogg avslutad vill ni diskutera vidare har ni min mail.
Roberth Ström

Anonym sa...

Johan K: Tycker det är lite läskigt hur du med flera okritiskt sväljer allt Sakine spottar ur sig. Den så kallade "liberalismen" ter sig mer och mer som en sekt för varje blogginlägg. Gällande Sakines relativism är den lika förstålig som felaktig och en svensk är inte en arab hur gärna ni än vill det. Det finns nationer och det finns folkslag på jorden och den som förnekar det förnekar även sin egen historia.

Anonym sa...

Bäste Ali: Jag hänger tyvärr inte med här heller. Vad menar du med att jag sväljer allt som Sakine säger? Jag brukar ju såväl få som mothugg och ge mothugg densamme. Läs tidigare inlägg. Jag och även Osman framstår nog för de flesta som mer invandringskritisk än Sakine och de flesta övriga liberaler. Men vi är ochså optimister som tror på människans kapacitet och möjligheter. Vidare har jag aldrig förnekat att det finns olika folkslag. Själva poängen är att man kan (och ska få) bli svensk om man så själv önskar och vill bli detta. Men självklart måste valet ligga hos den egna individen. Jag tror att såväl mångkulturella som homogena stater kan fungera relativt friktionsfritt om man bjuder till från alla håll. Titta tex på Japan, Finland, Sydkorea och Botswana. Dessa är relativt homogena och ändå högt utvecklade i kulturellt och ekonomiskt hänseende. Sedan har vi Kanada, Australien och USA som är smältdeglar men ändå bland rikaste staterna i världen. Så det går om man vill.

Ström: Jo, buddhister har ochså tillgripit våld i varje fall tidigare i historien liksom hinduer, i frihetskamp mm. Återkommer med källor.

/Johan K

Anonym sa...

Johan K: Det är just detta postmodernistiska tankevirus jag mår illa av. Sluta tro att ni kan äta upp kakan och ha den kvar.
Beträffande smältdegarna är det en vit elit som styr länderna i progressiv riktning tro inget annat.

Anonym sa...

Robert Ström:

Hur många promille av den muslimska befolkningen i världen har gjort sig skyldig till terrordåd?

Anonym sa...

OSMAN: Din fråga är avsiktligt missledande & felaktig därför bjuder jag på den retoriska motfrågan: Hur stor andel av världens terrorister är muslimer punkt punkt punkt

Anonym sa...

habibi:

Robert Ström påstår att Islam skapar terrorister. Då måste jag få lov att fråga hur många av världens 1,4 miljarder muslimer som är terrorister. Jag tror inte att vi kan snacka om % här, utan det får bli promille om ens det.

Anonym sa...

Osman: Koranens genomgående kvinnoförakt och våldsglorifieringar kan väl knappast skapa några änglar iallafall.

Anonym sa...

Sarah:

Om Isam nu inte skapar några änglar så borde du ha svar på hur många av världens 1,4 miljarder muslimer som är terrorister.

Du kan även passa på att svara på varför Islam har flest konvertiter i väst.

Jag tror inte att folk blir terrorister bara för att dom läser Koranen.

Anonym sa...

Osman: Det vi ser nu världen över är islamismens sista dödsryckningar. Den slutgiltiga uppgörelsen med de mörka krafterna i detta bakåtsträvande och inhumana regelverk. Islam kommer leva vidare dock utan reel makt (en så kallad reformation). Gällande ditt tjat om procentsatser kan man med lätthet konstatera att majoriteten av världens terrorister är islamister.

Anonym sa...

Sarah:

Islamismen har aldrig haft någon höjdpunkt. När skulle den ha haft det?

De enda muslimska teokratierna i världen är Iran och Saudiarbien. Iran är en shiitisk teokrati och dödsfiende till den sunnitiska/whabbitiska i Saudi Arabien. Samma Saudi Arabien som är allierad med USA såväl militärt som ekonomiskt. Samma Saudiarabien som har drabbats av islamistisk terror.

Du skrev ju nyss att Islam inte direkt skapar några änglar.Hur många terrorister har då Islam skapat?
Varsågod och svara på frågan.

Islam skapade inte talibanerna. Det gjorde ju CIA.

Anonym sa...

Betänk ochså alla passager i Bibeln vilka är kvinnofientliga liksom våldsglorifierande mm. Endast i GT finns det mer våld, död och förintelse än i hela Koranen sammantaget. Homosexuella skall stenas osv. Men ändå förekommer i mycket av detta i "kristna" stater. Jag tror man kan säga ungefär samma sak om islam.

Sarah: I din sista kommentar fångar du nog upp ungefär det som Osman ochså tycker, dvs han vill ha en reformerad, sekulariserad och demokratisk islam som är förenlig med de mänskliga fri- rättigheterna. De flesta önskar nog att Iran och Saudi Arabien demokratiserades.

När det gäller antalet terrorister så vet nog ingen detta med någon större säkerhet men inte handlar det om några större kvantiteter i varje fall. Och det finns ju många andra grupper ochså, tex ETA, LRA, IRA, JDL och KKK mfl.

/Johan K

PS. Kolla in detta:

http://www.youtube.com/watch?v=VIKAmIGQp-4&feature=related

Anonym sa...

är ni två helt dumma i huvet rent ut sagt? Sitter ni hemma och onanerar med koranen? Hört talas om reformation? Nya och gamla testamentet? Dumjävlar
Per

Anonym sa...

Per:

Det har hänt att jag har onanerat till Slitz och FHM, men aldrig till Koranen eller Bibeln.

Brände man inte häxer i Sverige efter reformationen?

Kristendomens bidrag till utvecklingen av demokratin har varit enorma. Om kristendomen har kunnat bidra till utvecklingen av demokrati, så undrar jag varför inte muslimska länder skulle kunna bli demokratiska där befolkningen anammar demokrati. Att muslimer kan leva sida vid sida med kristna är Syrien ett gott exempel på. Ett land som INTE är en demokrati, men som mycket väl skulle kunna bli det.

Ett annat exempel är Turkiet. 5% av befolkningen vill ha sharialagar i landet medan hela 75% av den kvinnliga befolkningen bär slöja. Intressant nog är den konservativa delen av befolkningen dom största EU anhängarna och beskrivs som marknadsfundamentalister av kemalisterna (som förespråkar en seke-fascism). Men även där finns det islamister som gärna tar till vapen och tror att dom ska bilda ett kalifat.

Anonym sa...

Härligt Osman, mitt i prick!

Det är ju som sagt något glest med bilder på snygga brudar i såväl Bibeln som Koranen (i varje fall i de versioner jag plöjt mig igenom) så vi får väl därutöver ta till oss av något annat som komplement för våra lustar.

Till Ström och Per mfl kan jag rekommendera följande länkar:

http://www.aftonbladet.se/sofismode/article2606728.ab

http://www.metro.se/se/article/2008/03/13/22/2539-45/index.xml

http://www.expressen.se/1.1186644

Detta passar garanterat er och ni kommer att göra succe på beachen sensommaren 2008!

/johan K

Anonym sa...

Till Osman och Johan kan jag rekomendera
http://tellchildrenthetruth.com/
http://www.thereligionofpeace.com/
http://jihadimalmo.blogspot.com/
http://robsten.blogspot.com/
http://tt-kritik.blogspot.com/
http://integrationsbloggen.blogspot.com/
http://exitsverige.blogspot.com/

Det bjuder jag på ha en bra sommar!
Roberth Ström

Anonym sa...

http://www.fomi.nu//
Roberth Ström

Anonym sa...

Roberth Ström: Låt dig inte provoceras av "Osman" och "Johan K", deras värderingar är av den äldre modellen (likt inventarierna på ett museum).
Johan/Osman:
*Knock*, *Knock*
- Whos there?
The 21 Century FFS!

Anonym sa...

Jävligt lågt att jämställa Sd med Nazistkräkena.
Roberth

Anonym sa...

Robert Ström:

Vad tycker du om manlig omskärelse som muslimerna ägnar sig åt?

Anonym sa...

Upp till var och en men det finns nackdelar. Infektionsrisk, mindre känslighet i ollon, ökad risk för njurskador. vad mer vill du ha svar på?
Roberth Ström

Anonym sa...

Robert Ström:

Det var ett test! Jag trodde att du skulle spy galla över alla muslimer som "könsstympar" sina pågar! Sen skulle jag påpeka att även judarna omskär sina pojkar! Du gick inte på det!

Infektionsriks? Jag har för mig att det tom är svårare att drabbas av könssjukdomar om man är omskuren. Njurskador har jag inte ens hört talas om. Att ollat blir mindre känsligt stämmer till punkt och pricka. Dock har varken jag eller mina damer genom årens lopp klagat på det, tvärtom!

Min frågar lyder enligt följande:

Vad skulle du säga om muslimerna i Sverige bildade ett parti, tex Islamdemokraterna?

Anonym sa...

Osman: Riktigt pinsamt att partier som kristdemokraterna får finnas då religion plus politik är lika med teokrati/antidemokrati. Varje sekulärt samhälle borde ha en grundlag som hindrar religiösa grupperingar att blanda sig i politiken. Men jag antar att priset av ett folkstyre är att skämtpartier som KD kan röstas fram.

Anonym sa...

Jag är inte emot partier som SD som lyckas med bedriften att framställa mig som ett stort hot bara för att jag är född muslim. En muslim som inte är praktiserande, krökar när tillfälle ges, jagar det motsatta könet och bara haft svenska flickvänner vars föräldrar alltid gillat honom, även om dom var misstänksamma till en början. ;) Självfallet ska partier som SD få finnas även om dom har en tvivelaktig syn på demokrati och alla medborgares lika värde. Om sådana här partier sedan växer och får ökat stöd bland befolkningen så bör vi stanna upp och fråga oss vad det beror på. Jag avfärdar inte Robert Ström som stollar, utan tar gärna debatten.

Den demokratiska ramen är fastställd och så länge partierna agerar inom denna så får dom kalla sig för vad dom vill. Jag är inte ens emot partier som NSF eftersom jag är övertygad om att det svenska folket har en tillräcklig demokratisk mognad för att inte rösta på dom.

Sen måste jag ju medge att Kristdemokraterna har en hel del fuffens för sig.

En intressant fråga är vad vi skulle säga om Kristdemokraterna kom till makten och planerade en kostsam och gedigen handlingsplan för att motverka tonårsaaborter.

Påven: Vad skulle du säga om staten agerade aktivt för att övertyga tonåringar på 15-17 år att inte göra abort?

Anonym sa...

Osman: Då skulle jag flytta till en demokrati. Människor måste få bestämma över sina egna kroppar.
Det är därför jag är emot religiösa ritualer så som könsstympning (manlig såväl som kvinnlig) tills dess att vederbörande blivit myndig och är mogen nog att fatta egna beslut.
Ingen människa föds till muslim, jude eller kristen. Det är något vi blir introducerade till, ofta innan vi har möjlighet att själv välja.

Anonym sa...

Påven:

Jag förstår ditt resonemang. Samma resonemang kan föras kring föräldrars uppfostran av sina barn. Föräldrar formar sina barn och ger värderingar.

Manlig omskärelse är inget farligt. En unge kan ju fostras till muslim tills han är 18 och sedan bestämma själv. Jag har aldrig hört talas om någon som blivit "vuxen" och klagat över frånvaron av förhud. Personligen är jag väldigt nöjd över att inte ha någon förhud. Den är snyggare enligt mig. Så jag är tacksam över den där sprutan som jag fick i mitt underliv som 6 åring även om det gjorde jävligt ont.

Det finns många människor som får en muslimsk eller kristen uppfostran och sedan väljer en helt annan väg. Dessa vägar ska hållas öppna.

Anonym sa...

osman om du undersöker saken så är det jag sa angående omskärelse.
Se på netdoctor, wikipedia. google osv Jag säger inget om inte stämmer! Gör jag det erkänner jag det också. Nu försår jag varför du är så besatt att försvara Islam i vilket fall. Påven har rätt om valet! Du får ge dig på någon annan ha det bra.
Roberth Ström

Anonym sa...

Glömde svara på din andra fråga. Om muslimer vill starta ett pati så får de göra det. Jag respekterar alla partier även om jag inte håller med dem. Till skillnad från våra sju riksdagspartier så hånar och trackasserar vi inte våra motståndare. Roberth Ström

Anonym sa...

Robert Ström:

Hur vanligt är det med manlig omskärelse bland kristna i världens största demokrati på andra sidan Atlanten?

Robert Ström:

Ingen har hånat dig. Men en sak står klart och det är att Sverigedemokraterna inte är ett Sverige parti, dvs ett parti för alla svenskar.

Muslimer hålls utanför. Spelar ingen som helst roll om det är fråga om en muslim som är praktiserande, moderat, fundamentalist eller bara står för sin religion.

Hur vanligt är det med omskärelse i USA?

Sen måste du förstå vid det här laget att vi inte har diskuterat Islam, men visst är står jag för min muslimska bakgrund. Varför skulle jag förneka den?

Tro mig, damerna uppskattar när "tomteluvan" är borta. :)

Anonym sa...

Osman det finns muslimer som ger sin röst till Sd surprise surprise. Muslimer hålls utanför? kan det bero på att de inte anspassar sig? jag behöver inte bry mig om nån tomteluva jag raggar inte med förhuden! Det är mycket vanligt med omskärelse eftersom många i Usa är både judar och muslimer mest judar av förklarliga skäl. Hade du sett BUllshit med penn& teller så hade du kanske funderat med på din förhudslösa "vän"
Roberth Ström

Anonym sa...

Robert Ström:

Jag är skåning så jag har både muslimska vänner som har röstat på SD och svenska kamrater som har gjort det. Skåningar är ett öppet släkte och dom förklarade för mig varför dom gav sn röst till SD. Missnöje och att dom stör sig på att invandrargäng springer runt på gatorna och har sig.

I USA är det väldigt vanligt med omskärelse bland kristna vita människor också. Den allmänna uppfattningen i det landet är att en omskuren dolme motverkar sjukdomar och fräschare.