2008-03-24

Pontus The Man

"Omvänd klassresa".

”Många kompisar har drivit med mig och sagt att det handlar om en tidig 40-årskris, och det kan nog ligga en del i det. Jag kan inte bara ge mig av och åka jorden runt för att få annorlunda upplevelser", säger Pontus Herin.

I jakt på "annourlunda upplevelser" åker alltså denne post Gringo-Pontus till en annan stadsdel. Wow. WOW. Verkligen.

Äh, förlåt. Men det är så generande töntigt.

8 kommentarer:

Tobias Struck sa...

Sakine. Jag växte upp som ensam svartskalle bland idel lintottar a´la svensk arbetarklass åttiotalsstajlen (skinnmöbler, truckerkepsar, chips och moviebox på fredagarna och porrfilm i samlingslokalen de stora högtiderna). Jag kan tänka mig att den där journalistens barn känner sig rätt ensamma. Jag tycker att farsan kunde ha integrerat sig själv i Tensta och lämnat barnen i Djursholm. Nu kommer de att bli kluvna i sina framtida yrkesval: Skall de arbeta på Expressen, bli gangstrar, bli poliser eller köpa en kiosk?

Hade de varit halvsmarta invandrare, så hade valet varit lätt: Invandrar-alibi på Expressen som du eller rap-kung, som Adam Tensta.

Själv funderar jag på att börja bryta på jiddisch och söka jobb som chefsläkare på en gigantisk cancerklinik i Schweiz.

Men enligt Blondinbella kan det bara gå utför efter 30, så förmodligen blir det Expressen... Suck.

Anonym sa...

Det här är ju så korkat att jag saknar ord. Det är som Alexandra Pascalidous "återvändande" till Knutbyskolan i Rinkeby...
Man får känslan av att boken innehåller en passage där Pontus nästan blir överraskad över att inga av hans grannar har getter eller potatisodlingar hemma i lägenheten.

Tobias Struck sa...

Martin. Finns det en Knutbyskola i Rinkeby? Mission impossible.

Tobias Struck sa...

Om The Painted Bird av Jerzy Kosinski:

"The boy finds himself in the company of a professional bird catcher. When the man is particularly upset or bored, he takes one of his captured birds and paints it several colors. Then he watches the bird fly through the air in search of a flock of its kin. When it comes upon them, they see it as an intruder and tear at the bird until it dies, falling from the sky."

Kan det vara detta som lockar med att skicka barnen till ett dagis i Tensta?

Anonym sa...

Tobias Struck=Johnny Rebell?

/Mats Sjögren

Tobias Struck sa...

Mats Sjögren. Jag förespråkar inte rassegregation. Jag förespråkar etisk assimilation och spridning av flyktingar a´la Mona Sahlins förslag. Det är inte bra att invandrare skapar egna kulturenklaver. Det om något ökar ju segregationen.

Anonym sa...

Vilket trams! Invandrarna väljer ju själva att bosätta sig i sina överfulla ghetton. Lika söker lika (som du själv sa förut). På detta sätt så tar bara dom radikala muslimerna över hela Sverige! Jämlikhet och individens frid och frihet är alldeles för abstrakt för dem. Då är det bättre att hålla sig till imamer och en bok som talar om precis vad dom ska göra i varje situation som kan uppstå i livet!

För att inte tala om att vi måste bevara den indoeuropeiska rasen!

Anonym sa...

Precis viseman!

Hur kan vi annars förklara det numera definitiva assyriska Södertlälje eller det muhammedanska Malmö?

/Johan K