2008-03-13

Botkyrka...som vanligt långt från lagom

Läs hos Merit.

Vita män och rasism
Rasismen ska avskaffas. Hur kan vita medelålders medelklassmän göra om de inte vill spela ut rasistiska mönster längre? Vad gör rasismen med dem? Vad behöver de ändra? I möten med sig själva och andra hittar deltagarna redskap att avskaffa rasismen.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Föga förfånande

Ännu ett skattefinansierat skämt, som vi vita medelålders medelklassmän ger fullständigt fan i.

Men jag undrar, precis som Merit: Vem kommer att anmäla sig till denna fars?

sakine sa...

Jag kanske kan ta bussen dit och spionera ;-)

Anonym sa...

Inte för att vara den som är petig, men vore det inte bättre att bearbeta racismen med att skippa snacket om "vita män"? Är inte det en av de större stöttepelarna inom området, skillnaden på hudfärgen?

Anonym sa...

Hudfärg är så 1900-tal, idag handlar det om kultur. ;)

Själv tycker jag hela grejen är helt barockt. Utöver det faktum att det betalas av allas våra skattepengar så är det verkligen som att spä på de fördomarna som cirkulerar i de områdena att just vita män är rasister. Vore det inte bättre att ha en neutral kurs i rasism, om man nu behöver någon, där både sidor kunde komma och lära sig att folk i stor utsträckning faktiskt inte är så rasistiska som "alla" verkar tro.

Anonym sa...

Och så gick det ännu en dag på detta kyrkliga samfund och bortsett från att översteprästen fick en takpanna mitt i facet idag så verkar allt vara normalt bortsett frånn denna översteprästs egendomliga skippa rasisten mötet efter att ha blivit träffad av denna takpanna,hmmmm ....

Pelle

Anonym sa...

Jag tror faktiskt att sk rasism förekommer även bland överklass, underklass och i diverse övriga åldersgrupper än just medelåldern. Och förresten, kan inte kvinnor/tjer ochså vara rasister?

/Randor

Olle sa...

Sakine, du och alla andra är välkomna till Hallunda för att prata om hur vi kan bekämpa rasistiskt beteende. Du behöver inte ens vara försedd med mörka spioglasögon ;-))

/Olle

sakine sa...

Hej Olle! Om du är den Olle jag tänker på och som jag faktiskt tänkte på när jag läste om kursen så är det jätteskoj att du hittat hit :)

Ja, vem vet! Jag kanske hinner komma förbi. Saknar faktiskt Botkyrka lite...

sakine sa...

Randor mfl, ja, klurigt det där med "målgrupp" och generaliseringar.

På ett sätt är väl tanken ändå inte helt fel: för en gång skull riktar sig arrangörer inte till invandrare så fort ämnet är rasism/integration och liknande. Men som sagt, jag är sugen på att åka dit och spio....heja på deltagarna ;)

Anonym sa...

Det finns massor av dessa jag-är-ädlare-än-Du-verksamheter var enda verkliga syfte är att bekanta till politiker skall få en slant för att göra ingenting särskilt.

Anonym sa...

Sakine:

Jag kanske kan ta bussen dit och spionera ;-)

Ja gör det, och skriv o berätta ....detta pk-gyckel kan ju vara ännu mer komiskt i verkligheten. :D


AA:

Det finns massor av dessa jag-är-ädlare-än-Du-verksamheter var enda verkliga syfte är att bekanta till politiker skall få en slant för att göra ingenting särskilt.

Javisst är det så, men detta kan lugnt fortgå sålänge majoriteten valboskap fattar noll (som vanligt).

Tobias Struck sa...

Vita är inte mer rasistiska än andra. Det finns rasister av alla färger: Kurder överskattar turkar, somalier tror att alla vita bögar är bra älskare, judar känner sig underlägsna negrer etc.

Den enda boten mot rasism är misantropi: Alla suger, inklusive jag, typ...

Anonym sa...

Men vad är detta? Seriöst? Påminner mig nästan om när en viss borerlig partiförening från området Östermalm skulle åka på "studieresa" till Fittja, liksom.

Jag tattar nada. Men spionyrket är alltid kul och röda linjen MOT Norsborg är min favvis. Bör fixa en sådan där dold kameraväska först och lära mig skratta diskret (att helt knipa käft är dock mission impossilble) ;-)

Herre min halta gås! Vilket spektakel.