2008-03-06

Yttrandefrihet

...som den viktigaste frihetsfrågan. Fantastiskt trevligt. Men det var inte lätt att rösta mellan Norberg och Demirbag.

9 kommentarer:

Tobias Struck sa...

Sakine. Nu är ju inte jag invandringskritisk längre, så jag kan anses tala helt i yttrandefrihetens sak och inte i min egen:

Varför publicerar Expressen inte invandringskritiska debattartiklar? Om jag har fel, har du då något exempel på motsatsen?

Anser du att personer som ger uttryck för rasistiska åsikter skall kunna sättas i fängelse för detta, så som det sker i Sverige idag? Själv är jag antirasist och humanist, men just därför anser jag att det borde vara tillåtet att tycka sin egen grej. Du skriver sällan till försvar för rasister när du försvarar yttrandefriheten. Varför?

sakine sa...

Tobias, du vet mycket väl var jag står i frågan. Spamma någon annans blogg är du snäll.

Samt en varning: håll er till ämnet, mejla fjarde.sidan@expressen.se vid frågor som rör debattsidan - annars ryker inlägg.

Tobias Struck sa...

Sakine. En påminnelse: Jag arbetar inte för Expressen. Det är inte mitt ansvar att utelämna ditt uppdrag för dem här. Men fair enough om du inte vill svara. Dock är det intressant vad många legitima ursäkter för censur som det finns att tillgå för yttrandefrihetsvännen: Dålig smak, dålig etikett, spammande, off topic, har inte lust, har inte tid...

Ännu mer "off topic" (som i en perfekt värld skulle kallas väckande av med ämnet associerade frågor): Axel Bringéus sparkades nyligen från P&B för sina privata smaklösa skämt på sin blogg: Det hela hade sin upprinnelse i att den "samvetsgranna" tidningen Resumé tycke att det var viktigt att inför offentlighetens blick förhöra sig med P&B om vad de ansåg om Axels humor. Ur ett liberalt perspektiv har inget fel skett. Ändå kan vi undra vad som hände md yttrandefriheten?

Jag tror att liberaler borde fundera litet på detta och inte vara så nöjda. Har inte detta med Dilsa Demirbags seger att göra? Bör vi inte i denna tråd kunna diskutera på vilket sätt vi liberaler kan göra ÄNNU MER för yttrandefriheten än att bara tro på den? Visserligen är det klokt av dig att göra som dina uppdragsgivare vill och klokt att använda makten över debattsidan till att föra fram din politiska dagordning. Men helt förenligt med yttrandefrihetens fromma är det ju inte. Därför föreslår jag att det är litet högre tak i just denna tråd, för att du skall kunna ära yttrandefriheten NÅGONSTANS.

Så vad tycker du om George W Bush som president? Var han ideolog eller de rikastes betjänt? Expressens offentliga linje är att han var ideolog. Vad tycker du?

Anonym sa...

Fantastiskt trevligt. Men det var inte lätt att rösta mellan Norberg och Demirbag.

En kvalificerad gissning: Det fanns väl knappast några sossar eller kommunister med på den där tillställningen? ...för såna brukar ju inte dras till teman om frihet :o)

...men varför röstade du inte på Louise istället? :)

sakine sa...

RL, ja jag vet...Louise var strålande. Men Dilsa hade "talat om" - i vanlig kurdisk anda - vad jag skulle rösta på så jag hade egentligen inget val. Som tur är är yttrandefrihet min favorit.

Publiken kändes väldigt randiansk, ja. Boris var nog den ende socialisten på plats.

Anonym sa...

...Men Dilsa hade "talat om" - i vanlig kurdisk anda - vad jag skulle rösta på så jag hade egentligen inget val.

Jaha ok, så snacket om att det var 'svårt att välja' mellan Dilsa och Norberg var alltså bara ett spel för galleriet?

Men vafan skit i det, jag väljer ju själv nationalistiskt när jag får chansen :oD

sakine sa...

RL, vi fick mentometerknappar. Så jag hade kunnat komma undan...

Hah! Jag väljer sällan nationalistiskt. Men det här är ett undantag.

Som tur är finns det en hel del kurdiska tjejer som tjafsar om yttrandefrihet.

Anonym sa...

RL, vi fick mentometerknappar. Så jag hade kunnat komma undan...

Jaja, men du valde att ställa in dig i ledet och vara lydig :D

...Jag ska iaf skvallra för Louise :)

sakine sa...

DÖDENS!