2008-03-03

Snällhet

...diskuteras på Axess. Sigge Eklund nämner fenomenet "politiskt korrekta och 'snälla' skribenter". Jag tror att han försöker sätta fingret på något jag ofta grubblar på. Man öppnar tidningen och journalisten/skribenten i fråga har "vågat" ta ställning för "hbt-rättigheter", "för integration" eller "mot gatuvåldet".

Så snällt, så bekvämt. Ett slags rosa band.

8 kommentarer:

Eklindh sa...

Dessa jävla band. Det finns inte något värre politiskt korrekt skitmärke i världen.

Gröna, röda, rosa, gula, vita eller svarta. De skall sitta där på kavajen så vi kan känna oss nöjda. Äckliga saker de där banden.

Anonym sa...

Ja, ibland undrar jag varför jag kämpar för yttrandefriheten när "alla" ändå bara tycker samma sak?

Jag gillar skribenter som väcker känslor och som vågar vara allt annat än pk också.

Inga människor är enbart "goda" eller "onda". Jag är då banne mig både och flera gånger om dagen. Varför ska så många skribenter låtsas som de är moraliskt överlägsna? De tyder snarare på osäkerhet som jag ser det. Gäsp.

Och Rosa band och fenomen typ Anton-med-ljusen får mig att må illa. Varje gång.

Jag vill ha högre i tak för de vassa pennorna. Texter ska aldrig vara kloner av varandra. Hur kul är det? Egentligen? Hur individualistiskt? Hur egoistiskt? Hur nytänkande?

Alla männsikor har åsikter. Bring'em'out.

Amer sa...

Jag läser aldrig sådana krönikor. Man vill bara spy.

Tobias Struck sa...

Sakine. Du visade inget större intresse av att föra ut invandringskritik, på den tiden då jag experimenterade med argumentation mot invandring.

Men det är helt OK: Det är bara klokt att utnyttja sin makt för att favorisera en viss politisk smak. Att det sedan råkar vara så att svenska skribenter i allmänhet är litet såsiga i huvudet och mest rapar stereotyper, det är inte heller något att beklaga: Enkelt folk behöver lättbegripliga krokar att hänga upp sitt engagemang på. Det finns mer skärpta tidskrifter och sajter för den som vill ha mer tuggmotstånd.

Slutsats: Allt är som det bör vara.

Anonym sa...

Tobias har du läst Axess någon gång?

Och varför startar och stänger du ner dina bloggar hela tiden?

/Jessica

Tobias Struck sa...

Jessica. Jag läser Axess ibland, ja. Och jag tror att jag har fattat poängen, det var inte så svårt. Jag tycker också att svenska krönikörer är politiskt korrekta mähän. Men jag inser att det är vad redaktionerna vill att de skall vara och att det håller vanligt folk på godast humör - och jag tycker inte att det är fel. Men varför tycker Sakine att detta är ett problem, när hon själv är 100 % politiskt selektiv som ansvarig för Expressens debattisda? Hon bidrar själv till ett slags "fräsch" liberal slätstrukenhet. Det är klokt av henne, jag gillar det. Men varför döma andra?

Ang. mina bloggar, så förklarar jag mig i högermarginalen på den enda blogg som jag har nu. Den kommer att uppdateras mer frekvent om ett tag: 100 % socialliberal humanism.

En ännu roligare grej med det svenska kulturklimatet är att så fort en oidentifierad ensam särling säger något med en kaxig ton, så börjar personangreppen hagla: "Håll dig på mattan, kaxa inte mot vår farsa och morsa!" typ. Det spelar abslout ingen roll vad det är för åsikt han har. Det är riktigt kul.

Anonym sa...

Du är rolig du Tobias. Hoppas att du blir kvar inom bloggsfären i framtiden. Skall nu läsa högermarginalen. Men är du fortfarande emot pressstöd? Jag har för mig att du var det tidigare.

/Jessica

Tobias Struck sa...

Jessica. Jag är bara för statligt stöd när det kommer sjuka, arbetslösa individer och fattiga familjer till materiell del, så att folk orkar hålla sig på benen och barns förutsättningar jämnas ut. Jag är mot all form av statligt kulturstöd.

Tack för uppmuntran. Jag lovar att bita mig fast i elitens svans ett tag till. När jag likt en god parasit har nått odjurets huvud, så skall jag ställa om där så att det blir hårdare tag mot våldtäktsmän.