2008-03-27

Vänstern deppig?

Det här är ingen nyhet, men nog kan det ligga något i det. Jag undrar om inte deppigheten, i Sverige, inte delas av nyliberaler. Lyckligast borde alltså sossar och folkpartister vara.

8 kommentarer:

Henrik Malmqvist sa...

Att vänstermänniskor är mindre lyckliga är helt naturligt. Har man en låg "locus-of-control", dvs att man man känner att man är utsatt för omständigheter och inte i kontroll över sitt eget liv, är man mer benägen att bli deprimerad och nedstämt. Om tittar man på de forumlär som används för att avgöra om man har en låg "locus-of-control" så är det rätt tydligt att det är rätt samstämmigt med vänster-åsikter.

Anonym sa...

Ja vad ska man säga, de bevisar ju bara att vänstermänniskor är smartare. Vill man vara lycklig ska man vara egotrippad nyliberal, men det är ingen nyhet direkt.

Anonym sa...

Varför inte uppmärksamma om hur ditt folk torteras mitt på öppengata, hur en polis bryter armen på en 15-åring? Det har nämligen blivit populär bland kurder att blogga, varför inte skriva, uppmärksamma om kurdernas situation i terrorstaten!
Undrar verkligen om det känns lite i era hjärtan när ni ser dessa bilder!
SPRID DESSA BILDER SÅ ATT HELA VÄRLDEN FÅR SE HUR EN VARDAG FÖR KURDERNA SER UT!!!

http://www.youtube.com/watch?v=4ENIwySnfNM

Tobias Struck sa...

Gule. Jag tolkar det som att pojken fick armen bruten, för det såg ut som att leden böjdes i 90 grader. Att han inte hördes skrika, kan förklaras av munkavlen.

Mycket hemsk film. Men nu kommer en intressant fråga här:

Är detta en fråga om att Sakine skall uppmärksamma "sitt folks" lidande? Sakine är något slags högerliberal och definitivt antirasist. Varför skall hon ta något särskilt folks perspektiv? Hon anser inte att det finns något värde i lagen om hets mot folkgrupp - och jag håller med henne. Och om en blond flicka i en svensk förort blir mobbad av en grupp kurdiska killar, så tror jag att Sakine skulle tycka att det inte handlar om kurder mot svenskar, utan orättvisa människor mot en oskyldig.

Jag är medveten om att det finns många nationalistiska turkar och att många turkar föraktar kurder. Men är det inte särskilt viktigt då att människor går samman i kamp mot kränkningar av individens frid och frihet, oavsett vad de kränkta har för etnicitet?

Folk som slåss för sin överlevnad, folk mot folk - sådant är underutvecklat nonsens. Jag gick djupt in i denna tumör - och ibland var jag rädd att jag skulle fastna - men nu är jag renad från både marxismens och rasismens sjukdom.

Jag står för jämlikhet inför den liberala lagen alltmer globalt, frihet för individen under ansvar för andras frid och solidaritet mellan människor för utvecklingens skull. Du verkar vara kurd, helt enkelt. Det är varken mer eller mindre hemskt när en kurd får sin arm bruten. Det är lika hemskt som när en jude eller en arab får sin arm bruten.

Anonym sa...

Kurderna är inte alltid heller så överdrivet ödmjuka mot sina medmänniskor:

http://www.sdkuriren.se/blog/index.php/inrikes/2008/03/26/kurder_haktade_for_hasselbyvaldtakt

/Turboturken

Anonym sa...

Matte:

Ja vad ska man säga, de bevisar ju bara att vänstermänniskor är smartare. Vill man vara lycklig ska man vara egotrippad nyliberal, men det är ingen nyhet direkt.

Bara tanken på att vara vänster eller korkad nyliberal hade iaf gjort mig olycklig.

Och på tal om egotrippade nyliberaler, det är väl ingen människa vid sina sinnens fulla bruk som på fullt allvar tror att vänsterfolk inte också är sig själva närmast?

Anonym sa...

När rasfrämlingar mördar, våldtar, rånar och lemlästar vårt folk, så står Tobias Struck på torget med en stor megafon och pratar om jämlikhet och individens frihet. Trots rasfrämlingarnas begränsade intelligens och svårigheter med det svenska språket så vet Struck att han har GUD på sin sida. Plötsligt står tiden helt stilla. Alla männsikor står helt stilla och lyssnar till vad deras stormästare Tobias Struck har att säga...

Anonym sa...

Härligt viseman!

Jag ser framför mig hur TS ytterst förvirrat hoppar runt barfota med en bongotrumma hängande på kaggen samtidigt som han predikar för försoning, raslig mångfald och total tolerans gentemot diverse bovar och banditer.

/Johan K