2007-09-15

Uppdatering: dagens text

Stöd Vilks och Nerikes Allehanda.

Kom igen nu Reinfeldt, "no comments" räcker inte - sätt ner foten och visa var Sverige står.

27 kommentarer:

Kurdistan and Hayastan sa...

man kan fråga sig när de här galenskaperna ska upphöra.
Vilken soppa!

Anonym sa...

Jahapp, då börjar alltså arab/muhammedanerna (som vanligt) med nya publikfriande PR-grejer ...vem fan är f ö denna Lars Vilks?

Förresten, varför ska jag pröjsa skatt till en massa muslimska 'semi-flyktingars' lyxuppehälle?

Anonym sa...

Muslimerna har på ett effektivt sätt sagt upp "kontraktet" med männskligheten.

Lennart Nilsson sa...

"Al-Qaida" i Irak är ju inte direkt representanter för några andra muslimer än sig själva, vare sig här eller i Irak. Däremot är de synnerligen mordiska, det är oftast de som står för de riktigt blodiga attentaten, med ibland hundratals döda. Man kan ju undra vad som händer den dan USA sticker, som vänstern vill. Antingen kommer Shiiterna effektivt att göra sig av med dem, eller så får de en perfekt bas att t.ex. rikta attacker mot oss och vår yttrandefrihet...

Lennart Nilsson sa...

Sakine,
absolut, det är helt obegripligt att inte Reinfeldt och Bildt uttrycker sig tydligt om vad som gäller. Det verkar nästan som om de tagit fru Freivalds...

Anonym sa...

Jag anser att det viktigaste i reaktionsväg som behöver komma nu är att Sveriges muslimer samfällt och enat fördömer Al Qaidas dödsdomar på Lars Wilks och chefredaktören.

Det är det enda som kan förändra någonting över huvud taget.

Så kom igen nu, alla muslimer! Gör något extra gott under Ramadan. Protestera och fördöm dessa fatwas riktade emot västvärlden. Då har ni min fulla respekt.

Anonym sa...

"Den som mördar Johansson belönas med 50.000 dollar.
Vi efterlyser mord på skämttecknaren Lars Vilks som vågade förolämpa vår Profet, fred vare med honom, och vi tillkännager en belöning under denna generösa Ramadanmånad på 100.000 dollar till den man som dödar denna kriminelle", står det i utskriften på hemsidan."

Det låter onekligen väldigt lönsamt att anställas som torped i Allahs namn. De kan väl kontakta HA eller Bandidos. Baltic inkasso bör de dock undvika då dessa (traditionellt sett) brukar lämna grishuvuden som karakteristiskt visitkort.

sakine sa...

Yes, huvudledare i morgon på temat.

Anonym sa...

För 400 år sedan började väst plundra Afrika och framstälde sedan afrikaner som apor.
Väst plundrar Afganistan och Irak.
Sakine och Vilks framställer ledande företrädare för arabisk kultur som hundar.

Mer behöver man inte säga om konflikten. Senare kom Maui-maui upproret med flera.
Undrar vad som kommer att hända i mellersta östern?
/Jorden & Arbetaren sänder Sakine lyckönskningar och en kolonial hjälm.

Anonym sa...

Jorden & lusen!

Vad finns det att plundra i Afghanistan? Deras sedan länge utslitna turbaner och burkor?

Irak och många länder i afrika var/är dock ett bättre byte.

"Sakine och Vilks framställer ledande företrädare för arabisk kultur som hundar."

"Ja", och Fredda R framställer "renrasiga arier" som barbarer. JK ämnar att inköpa och placera ut otaliga mängder med sylvassa råttfällor i syfte att göra världen i bästa fall blå, och i sämsta brun/svart.

Johan Hedin sa...

Från år 650 til 1900 importerades omkring 7,5 miljoner slavar till nordafrika enbart från Afrika över Sahara, oräknat alla de som samtidigt skeppades in via Röda havet eller Indiska oceanen. Dvs totalt ungefär samma siffror som det antal slavas som skeppades över Atlanten under samma period. Detta med Islamska lagars goda minne.

Om man nu sysslar med skuldbeläggning långt långt i efterhand - vem skall lastas för detta?
Jag antar att allt som vanligt är USAs fel eller?

I själva verket är det ju bara nonsens att rapa upp skuldbeläggnin 400 år i efterhand baserat på väderstreck. Liksom det är nonsens att försöka utmåla en världsdel (elelr var det ett väderstreck?) som "värre" än alla andra genom historien.

sakine sa...

Jorden och arbetaren, tror att du överskattar min förmåga att rita hundar...

För övrigt:
Jag nedvärderar ingen nationell kultur. Men jag reagerar mot antidemokratiska idéer om att religioner inte får kritiseras.

Den skillnaden borde även den mest korkade kommunisten se.

Olaus Petri sa...

Kolonialismen är i många avseenden ett svart kapitel i historieböckerna. Men att som "lusen" tro att slaveriet var en imperialistiska innovation, är så världsfrånvänt att man ryser. Med samma utmärkta logik kan man bevisa att arbernas tusenåriga slavhandelsverksamhet i Afrika, med tillhörande avhumanisering av ursprungsbefolkningen, gör araber till fullfjädrade och obotliga rasister.

Vänsterns använder alltså dubbla måttstockar, vilket, som alltid, är förtvivlat kontraproduktivt. Allt den säger kan av den anledningen vändas till sin motsats och slå undan benen för dess argumentation. Detta leder som sagt även till att de "verktyg" de använder kan användas till att fastställa att araber är rasister, en knappast gångbar eller välkommen förbrödningsteknik.

Vänstern måste förstå att den håller på med kulturfrenologi, den mäter och värderar kulturer i bra och dåligt. Problemet är att när vi "vetenskapligt" faställer ont och gott, oftast förvärrar problemtatiken. Allt enligt vänsterns egen logik.

Men vänstern kapitaliserar på andras humanitära kapital. Den tar medmänsklighet från "andra" för att sedan ge den till sig själv. Utsugning är ett bra namn på vad vänstern håller på med. Den är en överbyggnad som tar av basens mervärde UTAN att kunna fördela det rättvist och solidariskt.

Sanna Rayman sa...

Tjingeling! Bra ledare idag! noterade nyss att Henrik von Sydows hemsida hackats med anledning av vilks teckning. Kanske kan det få fart på våra tysta ministrar...

sakine sa...

Sanna, tack och bra bloggat!

Det är turkiska flaggan på hans sida...

Sanna Rayman sa...

Jo, jag noterade också det. Filar på ledarstick till imorgon just nu. Måväl!

Lennart Nilsson sa...

Just nu känns den här delen av historien som rätt så mycket gnägg och lite ponny. Vilken seriös mördare skulle lita Irakiska al-Qaidas betalningsförmåga. Jag menar sa de någonting om hur degen skulle utbetalas och vem man skulle kontakta...

Anonym sa...

Till samtliga!

Den absolut troligaste anledningen till att FR med övriga ministrar inte agerar "kraftfullare" än vad de gör beror förmodligen följande:

"Al-Qaida" i Irak är ju inte direkt representanter för några andra muslimer än sig själva, vare sig här eller i Irak."

Precis. De vill inte förstora upp situationen ännu mer. Och därmed riskera en (ännu) starkare ogrundad stigmatisering av ett helt kollektiv. Dessa sk "Al-Qaida i Irak" är ungefär lika representativa för muslimer överlag som SD är för svenskar överlag. Detta är en ytterst progressiv och långsiktigt bärande hållning. Sila mygg och svälja kameler eller hur var det nu igen?

Trevlig helg på allesammans förresten!

Anonym sa...

Usama Bin Ladin har varit en av Saudiarabiens största byggherrar. Har hans aktivister inte råd att betala 100 000$?
Att det bara finns turbaner att plundra i Afganistan, är tveksamt. Hört talas om naturgas? Även om ett sånt påstående i sig är talande för högerns syn på araber.

Framgår av kontexten vad väst syftar på. Inte heller står det i texten att slavhandel är bra om den kommer från andra länder än västvärlden.
Däremot anklagas självklart Vilks och Sakine, något latent, i texten, för att föra rasismens talan i det nykoloniala utrotningskriget mot afganistanier, irakier och palestinier. Debattörerna har angripit några av premisserna i en huvudsakligen retorisk text.(Klandrar de m a o inte för att misslyckats)
Ingen har dock ifrågasatt det bärande argumentet. Vilks och Sakine är rasister och oförmögna att betrakta araber som annat än hundar.
/Jorden & Arbetaren, som endast finner ett exempel på bra borglig rättvisa. Nurnberg.

Anonym sa...

Jorden & Råttpitten!

"Usama Bin Ladin har varit en av Saudiarabiens största byggherrar. Har hans aktivister inte råd att betala 100 000$?"

Tja, möjligen hans "familj", men knappast utan stöd från USA.

"Att det bara finns turbaner att plundra i Afganistan, är tveksamt. Hört talas om naturgas?"

Har hört begreppet/namnet men förstår ändå inte vad Bush och co skulle med det till.

"Framgår av kontexten vad väst syftar på. Inte heller står det i texten att slavhandel är bra om den kommer från andra länder än västvärlden."

All form av slaveri är ytterst tvivelaktig.

"Ingen har dock ifrågasatt det bärande argumentet. Vilks och Sakine är rasister och oförmögna att betrakta araber som annat än hundar."

Och FR:s utspel om "arier" som barbarer? Jämlikhet fur alles eller?

/JK, som endast finner ett sätt för röda råttor att hjälpa mänskligheten på. Ställ er framför första bästa X 2000. Verställ order omedelbart!!

Anonym sa...

Jorden & råtthjärnan!

"Jorden & Arbetaren, som endast finner ett exempel på bra borglig rättvisa. Nurnberg."

Var detta verkligen "borgerlig rättvisa"? Det verkar snarare varit ett kommunistskt lynchparty.

/JK= Sveriges och 2000-talets svar på Winston Churchill.

sakine sa...

Jorden & A,
Håll dig gärna till en civiliserad nivå, annars blir det omöjligt att följa trådarna.

Som självutnämnd expert visar du i själva verket fientlighet mot araber ("de kan inte hantera yttrandefrihet") och mot alla andra folk i M-östern som lever under förtryck. Med din logik är du rasist mot exempelvis kurder. Men det kanske är OK, åtminstone de kurder som inte hatar USA?

Inse att världen inte är svart eller vit.

Johan Hedin sa...

Det den muslimska världen gjorde med stora delar av Afrika under ca 1000 år fram till 1900 kan ju mycket väl beskrivas i termer av "kolonialism". Det var slaveri, religiös omvändning, krig och imperiebyggande.
Europas kolonisering av Afrika startade ju inte på allvar förrän i slutet av 1800-talet, men gick väldigt fort. Intressant nog motiverades en del av den ffa Brittiska expansionen i Afrika med att man ville avskaffa slaveriet.

Anonym sa...

Äh Saki och co!

Jorden & arbetaren är säkert en hyvens prick! Det är bara kul och berikande med lite fränhet i diskussionerna. Det är det som kallas fri och konstruktion debatt. Ngtn vi behöver mer av i detta avlånga land.

Anonym sa...

Europeiska slavhandlare plundrade och förstörde stora delar av Afrika med sina härjningar. Det hela hände i en större industriell skala.

Islam spreds i Africa genom sjömän och handel, precis som i sydöstra Asien.

Medan ni nämner araberna ska ni nog inte glömma att de muslimska riken som existerade söder om Sahara var inhemska. Hört talas om "Mali Empire" och Mansa Musa?

Att jämföra arabernas slavhandel med den europeiska är ett stort skämt. Vi snackar om 9-10 miljoner människor fångade som slav som europeerna sysslade med. Den europeiska slavhandeln var i mycket större skala än vad araberna någonsin lyckades med och förstörde mycket, mycket mer.

Johan Hedin sa...

Anonym:
kom ut ur garderoben om du skall kommentera!

Jag skrev om detta ovan - läs på bättre tack!

Men min grundpoäng kvarstår: Vad i hela friden har det för betydelse idag vad onda människor/stater gjorde i öst eller väst för 400 år sedan?
Det har inte ett smack att göra med min "skuld".
Det borde inte ah ett dugg att göra med vår vilja/förmåga att inte begå onda handlingar idag.

Så lägg ned detta historiska skuldkletande tack

Anonym sa...

Är nöjd med svaren från ovanstående.
För mig är alla utsugare värda lika mycket. De kurder som går USAs ärenden är lika mycket värda som de muslimer/sydstatare/svenska statsråd/kristna/1.

Ledsen om jag skriver ocivilicerat. Men.
Endast du och Vilks(+diverse fascistiska sekter) hävdar att frågan rör yttrandefriheten.
Varför inte fokusera på publicistiskt ansvar(tveksamt, i bästa fall)? Bedömma bildens nyhetsvärde(mycket ringa)?
Underligt att se en individualist- egoistisk-rättighets etiker, propagera för att de genererande agenterna saknar ansvar?
/Jorden & Arbetaren

1. Ja, även ett Irakiskt Kommunist parti. Som jag hoppas ställer sig framför det där X2000 tåget, som någon i tråden hallucinerade om.