2007-09-12

Uppdrag granskning - freak show

Det var nog bland det mest utflippade jag sett. Kolla in "paneldebatten".

Farbrorn från Rosengård bär på samma mentalitet som vänsterpartisten: VAD SKA JAG FÅ?! Vad är planen för oss?? Vad gör integrationsministern för OSS!?

12 kommentarer:

Lennart Nilsson sa...

Vissa TV-journalister lever tyvärr kvar i Big Brother-eran, trots att publiken numera efterfrågar myspys och romantik i dokusåporna, typ "Statsminister söker kompisar..."

Anonym sa...

Det var nog bland det mest utflippade jag sett. Kolla in "paneldebatten".

Jo visst var det utflippat, ffa kommunisten. ...fast jag begrep allvarligt talat inte riktigt vad vissa av dessa fd SFI-läsande sa i programmet, borde dom inte texta sånt här? ;)

sakine sa...

Ja, herre G...

Jag borde väl inte förvånas längre, men blir ändå förvånad över att vi inte har kommit längre.

Ingen pratar om det egna ansvaret. Nej, nej: självklart ska politiker "trolla" allt till rätta. Jobb, bostäder, bidrag - you name it.

Anonym sa...

När Janne Josefsson började yra om att den borgerliga regeringen ökade klyftorna i samhället stängde jag av..

Jag pallar inte av statstelevisionens "objektivitet".

sakine sa...

Gunnar ii, jag förstår dig. Önskar nästan att jag hade gjort detsamma, för det blev bara värre och värre :)

"Okej. Nu packar jag väskorna och drar från Sverige", var min spontana tanke efter programmet.

Anonym sa...

Håller detta sk "Uppdrag granskning" fortfarande på?

Nåväl, det mesta flippar ur med tiden. Detta gäller givetvis även (tidigare) seriös journalistik.

Seymour Hersh håller dock fortfarande måttet, men det är ju i förenta staterna det.

Anonym sa...

Jag instämmer med Gunnar ii, reagerade också på JJ´s utlägg om regerings skapande av klyftor som liksom aldrig mynnade ut i en fråga, man undrar ju hur han ser på sin roll egentligen....

Grue sa...

Tycker det var ett hyfsat program. Josefsson är rätt vild av sig och inte direkt nyansrik men han är om inte annat iaf inte feg. Han avslöjade en hel del av det enorma hyckleri som omger integrationsfrågan i Sverige. Klippen med Westerberg som körde värsta sortens guilt-by-association mot Bert var intressanta. Även om debattsituationen är usel idag var den ännu värre när Vet Bästerberg satt i regeringen. Bert var f ö programmets bästa inslag.

Vi har skrivit två artiklar på bloggen:

http://robsten.blogspot.com/

Bl a om den självkritik alla säger sig idka. Det är ingen verklig självkritik eftersom man fortsätter med väsentligen samma politik år ut och år in (gäller i synnerhet Sahlin men i varierande grad alla partier). När ska nån dra den enda rimliga slutsatsen av det monumentala misslyckande integrationspolitiken utgör: integrationen kan inte trollas fram på några år (det borde inte minst borgerliga politiker med dess skepsis mot social ingenjörskonst inse), och nu är det dags att Sverige får vila och ta hand om dom som redan är här; dvs att kraftigt minska (helst stoppa) invandringen från underutvecklade länder. Det är den enda rimliga slutsatsen. Får Sd en rejäl valframgång 2010 ökar chansen något för att borgarna drar den (vänstern är i denna och i många andra frågor förlorade).

Fabrikören sa...

Sakine, om du inte har lagt märke till det är en viss Herr Semus på krigsstigen och ger bland annat dig en känga.

Jonas V sa...

Jag måste ge Reinfeldt beröm när han igår i något nyhetsprogram på frågan om förändringarna av sjukersättningen. Han svarade helt lugnt att skillnaden mellan att arbeta och inte arbeta komemr att öka. Det skall helt enkelt löna sig bättre att arbeta. Inte mig emot, tvärtom.

Anonym sa...

Det förstår väl alla att fler dyra bostadsrätter i city gör det enklare för barnfamiljer att betala ett par miljoner och flytta in till city. Leve Sabuni! Eller som Marie Antoinette skulle uttryckt det "Om folket inte har bröd, varför äter de inte kakor?"
/Jorden & Arbetaren, hjälper gärna Sakine att packa väskorna.

sakine sa...

Jorden & arbetaren, jag har inte så mycket att packa men tack ändå ;)

Fabrikören, jag såg det! Kul att han läser här (hej hej!).