2007-09-05

Snurrig borgerlighet

Om Odell eller om regeringen vet jag inte om det finns så mycket att säga. Jag gillar Batra så det blir kanske bra till slut.

Men jösses vad det tjafsas inom moderaterna. Centerstämman är klar, mitt enda intryck är att de har många medlemmar ute på landet som ter sig som fp:s interna socialliberaler. Apropå fp åker jag ut till landsmötet på fredag! Leijonborg ska avgå, och Björklund tar över. Så det blir väl någon krönika om fp till lördag. Det kan bli roligt att träffa lite folk man känner, såsom gamla lufare som nu har smält in i partiapparaten. Kd verkar göra bättre ifrån sig när de inte syns i medierna.

Vårdnadsbidrag, avgående minister, svag statsminister, etc etc. Det enda som verkar gå vägen för regeringen, såhär snart ett år efter valframgången, är att även oppositionen är usel.

Inte ens i Stockholm behåller man väljarstödet. Hur lyckas de?

5 kommentarer:

Grue sa...

Moderaterna är ett för brett parti. Det är inte logiskt att härbärgera både konservativa och nyliberaler. När man nu dessutom ska ha massa halvt-om-halvt-sossar med i laget blir det för mycket.

Jag hoppas att konservativa väljare slutar att rösta på vad som blivit ett liberalt, nästan socialliberalt parti.

Noterbart är också att Mona varit riktigt nedtonad och inte särskilt känslosam (jmf med hur hon brukar va) dom senaste månaderna men att känslorna väcks när hon är nere i Palestina. Det är Palmevarning på henne - hon kommer inte att lägga ner sin själ på skattepolitik el dyl. Politik går för henne liksom för Palme ut på att uttrycka sin personlighet, att visa för alla vilken "god" mänska hon är och det gör hon bäst vid Arafats grav eller på Prideparaden - där man kan föra en sån fraspolitik, en "gesternas politik" som är den hon är ute efter.

Måtte denna vidriga kvinna bli avslöjad före 2010!

sakine sa...

Grue, jag tror att det ligger något i att nya moderaterna saknar en idégrund. Socialdemokraterna är duktiga på att ge en _känsla_ av gemensam 'bas'/äkthet.

M har blivit ett extremt pragmatiskt parti.

Jag tror inte att Sahlin ska underskattas! Duktig och verbal. Hon personifierar "de nya socialdemokraterna", och något har de som attraherar många människor.

Anonym sa...

Det Socialdemokraterna har som attraherar folk är löften om att folk inte behöver arbeta om de inte vill, utan staten tar hand om de som inte orkar och vill leva som parasiter.

Statens uppgift är inte att ta hand om alla som inte vill jobba, statens uppgift är att ta hand om de som av en eller annan anledning inte kan jobba.

Och detta säger jag som gammal "röding" (dock inte röd i dagsläget...)... :-)

Lennart Nilsson sa...

Jag tycker att Grue har en lysande analys av både moderaterna och Mona. Jag har träffat Mona vid ett par tillfällen, även om det var ett tag sen nu, och mitt intryck är att hon är en underbart varm person som är för allt som är gott och PK, och mot motsatsen. Det finns ingen ansats att ta tag i den gråzon däremmellan som ändå utgör 98% av politiken, de 98% där man faktiskt måste göra svåra och konfliktfyllda avvägningar.

Anonym sa...

Med majoren vid FP rodret blir det nog allt drag under galoscherna. Hoppas att FP genom JB vinner tillbaka nga av sina väljare vilka i fjol röstade på SD, jag vet själv minst fyra stycken.