2007-09-18

Missade Vilks-debatten

Skit också. Jobbdatorn kraschade! Och jag var tvungen att skriva ihop en text om snorvänstern (se inlägg nedan) innan jag kunde smita iväg till debatten som Vilks mfl deltog i, i kväll.

Men jag hamnade utanför med ett gäng (ca 15 personer) muslimska ungdomar och huttrade. De kom från Sveriges muslimska förbund om jag minns rätt, och någon av dem har jag sett på TV. Flerst killar, men också några tjejer i burqa. Först klagade de på poliserna utanför "vi får inte komma in för att vi är muslimer!". Men nej, de var ju sena som jag och en rund farbror från norsk TV. Och så sa någon efter ett tag till den ena polisen: "förlåt oss för att vi tjatar, det är bara det att vi inte har käkat på hela dagen!". Sedan gick solen ner och de bjöd på dadlar. Som vanligt är ungdomar från religiösa familjer väluppfostrade (åtminstone min erfarenhet av alla år som fritidsledare i Botkyrka).

Vi pratade kort om yttrandefrihet, men inte så mycket som jag hade önskat. En reporter kom ut från seminariet och intervjuade den mest högljudde killen som naturligtvis sa att seminariet är uselt, yttrandefrihet som "kränker" likaså. I en ring stod vi andra omkring honom.

Då gick jag snart. Men det lär komma fler tillfällen.

7 kommentarer:

Anonym sa...

"Och så sa någon efter ett tag till den ena polisen: "förlåt oss för att vi tjatar, det är bara det att vi inte har käkat på hela dagen!"."

Inte visste jag att man blev tjatig eller tjattrig av att inte äta på hela dagen. Orkar man verkligen vara detta då?

"Som vanligt är ungdomar från religiösa familjer väluppfostrade (åtminstone min erfarenhet av alla år som fritidsledare i Botkyrka)."

Sakine, tack för upplysningen! Nu vet jag exakt varför jag alltid varit en riktig buse. Mina föräldrar (och hela släkten för delen) är rena rama Christer Sturmark klonerna.

sakine sa...

Du ser ;)

Skämt å sido: jag är väluppfostrad trots ateistiska päron, klart det inte är en avgörande faktor. Men delvis förklarande.

Min erfarenhet, som sagt.

Lennart Nilsson sa...

Johan K,
vilken fruktansvärd uppväxt! Hur länge dröjde det innan de sociala myndigheterna i din hemkommun tog tag i saken och gav dig ett varmt och kärleksfullt fosterhem?

Anonym sa...

L Nilsson.

Hehe, typ aldrig. Jag har dock bott hos andra än mina biologiska päron (sk "fosterhem") delar av min tidiga uppväxt. Detta berodde dock inte på bus eller "ateism". Det andra hemmet var emellertid även det "gudslöst". Taskigt fall.

Sakine.

Jag antar att man generellt sett (de flesta av oss) anpassar sig till/efter den miljö i vilken man växer upp, oberoende av hur denna ser ut. Om päronen är troende, ja, då ökar sannolikheten att även du blir det. Och om de är bankrånare så tenderar du att dras mot/åt denna pol osv. Men när du väl byter miljö så är du fortfarande formbar, dock inte i samma utsträckning som ett litet barn.

Fredrik Lindholm sa...

Burqa som i "burka"? Allvarligt?

sakine sa...

Lindholm, jag känner till den svenska stavningen men skiter i den.

Men okej då, ja: burqa som i "burka".

Anonym sa...

Sakine!

"Skämt å sido: jag är väluppfostrad trots ateistiska päron, klart det inte är en avgörande faktor. Men delvis förklarande."

Men du svär ju som en borstbindare!

Nåväl, jag vet även "troende" som gör en "Jan O Karlsson" emellanåt.