2007-09-21

Dagens minitext/Stick

Här (Svar till Baksi).

För övrigt fortsätter tydligen vänsterpartisten med sina obegripliga resonemang på Ung vänsters blogg.

15 kommentarer:

Jonathan Leman sa...

haha! kommentarerna under är riktigt kul.

bra replik, för övrigt

sakine sa...

Jonathan, eller hur!

Folk är roliga.

Anonym sa...

Vänsternissens resonemang var märkliga på usel svenska:

"En tid när muslimer är under skottluggen."

Skottluggen, en ny sorts frisyr...?

Det är mycket märkligt att vänstern blivit nån sorts islamistkramare på senaste tiden. "Mina fienders fiende är min vän" är tydligen resonemanget. Ett dokumenterat farligt resonemang...

Anonym sa...

Äsh vänstermänniskor är nog de minnst religiösa människorna i landet. Att dömma ut dem som islamistkramare är naivt. Förvisso har de under långtid stått på palestinas sida men den konflikten har inget med islam att göra.
Islamister och vänstern verkar dela en rad slutsatser om hur samhället underutvecklas till följd av allt mer egoistiskt tänkande och ser oftare kollektiv som en styrka. Men fundamentalism är ren ondska och den mest fundamentala och våldsammaste religionen i modern tid är islam, ingen tvekan. Sen att folk fintar bort debatten genom att skrika islamofob eller rasist påvisar bara deras okunskap och ovilja att se verkligheten som den är.

Anonym sa...

Kul att två kurder som kommer från samma land inte kommer överens. Jag trodde så naivt att ni hade bra sammanhållning...men icke när intressen kolliderar...

Jonathan Leman sa...

ur Ung vänsters antirasistiska program:
"Muslimer, politisk islam, islamister och terrorister har använts som en diffus hotbild mot västerländska samhällen och värderingar. Våld och terrorism är några teman som är mest dominerande i samband med skildringar av islam och muslimer. I kölvattnet av USA: s jakt på misstänkta så kallade islamister, har muslimer i Europa misstänkliggjorts."

Ung Vänster har väl precis som oss andra hört islamisternas egna ord då de berättar om sina politiska mål. ändå kallar de hotet för diffust. de skriver också "så kallade islamister" ungefär som att islamistiska rörelser och åsikter är påhitt som inte har något stöd i verkligehetn.

Jag tycker tyvärr att det är rimligt att tala om islamistkramare. för vänstern klarar uppenbarligen inte att vara emot USA och Israel utan att stödja islamismen. däri består kramandet.

Anonym sa...

Well, läs om italienska kommunisterns flirt med islamister:

http://www.jamestown.org/terrorism/news/article.php?articleid=2373642

"Moreover, La Voce openly expresses its support for various Islamist groups, breaking the ideological barrier that separates a Marxist group and a religiously-inspired movement...Further, La Voce describes Hamas and Hezbollah, together with the "Islamic resistance in Afghanistan and Somalia," as the main exponents of the "democratic and anti-imperialist revolution taking place in Arab and Muslim countries." The "imperialist bourgeoisie" is threatened by "the positive and progressive role of these organizations, their democratic and anti-imperialist spirit." Similarly, La Voce states that "Muslim revolutionary priests" are being arrested in Europe on the pretext of the war on terrorism only because the "imperialist bourgeoisie" wants to silence Islam, which is the religion of the new proletariat."

Anonym sa...

Ja, det var ganska mycket rundgång hos de där vänsternissarna ...men det hedrar dem faktiskt att kritiska kommentarer får stå kvar (iaf so far), sånt är man inte van vid när det gäller kommunistbloggar o kommunistforum.

Lennart Nilsson sa...

Jag måste säga att Ung Vänster verkar ha hamnat i en intellektuell kollaps i klass med de allra galnaste konspirationsteoretikerna på internet. Menar de på fullt allvar att:
- Al Qaida utgör ett försvar för feminismen
- Förtrycket i Iran beror på USA och väst
Snälla nån... medicin..?

Jonas V sa...

lennart nilsson,

det är inget nytt vänstern är ett intellektuell moras. Efter Molotov-Ribbentrop-pakten 1939 försvarade kommunister Nazi-Tyskland.
At välja sin fiendes fiende som vän är inte det smartaste.
Vad gäller USA har jag inte så mycket problem med vilka som är USA:s fiender. Det är värre med en del av dess vänner så som Saudi och Egypten.
Förresten, snygg tröja. På måndag kör vi!

sakine sa...

Anki, om du tror att 30-40 miljoner människor har identiska åsikter är du bra korkad.

RL, ja man blir lite förvånad! Annars brukar de vara snabba med att redigera kommentarer.

Anonym sa...

Lennart Nilsson: Vart har du läst det där? Låter ju lagom galet.

Anonym sa...

Sakine Madon= Vikarien eller "Expressenbruden"? Avgörandet? Det ligger hos er/oss!

Hursomhelst. Baksi är nog bara avis på dig för att han själv aldrig fått ngt fått vick på Exp(o)ressen. Han får väl försöka sig på en karriär inom AFA (dessvärre numera förmodligen alltför otränad)eller som returburkssamlare.

Lennart Nilsson sa...

jonas v:
tack, jag kan inte koncentrera mig på nånting annat än måndag kväll just nu...

Dead as Dodo:
läs UV:s bloggilägg som Saki länkar till...

Weine Berg sa...

Baksi är ju ett enda stort skämt som konsekvent gör klavertramp efter klavertramp. Vill minnas att han protesterade mot att en finskättling fick en migrations/integrationsrelaterad post med invändningen att hon var alldeles för vit...