2007-09-27

Carina Häggs kamp mot sd

Carina Hägg (s) har på senare tid drivit en kampanj mot en dansbandsbana - för att ägaren är sd:are.

Lyssnade på en debatt mellan henne och Fredrik Malm (fp) i morse. Underhållande! Jag och Fredrik är inte alltid överens i yttrandefrihetsfrågor (te x lagen HMF), men här hamnar han helt rätt. Hägg intervjuades också i radio. Inte nog med allt detta anklagar hon en liten by för att vara ett "nazistfäste", när byn har varit ett socialdemokratiskt näste sedan evigheter (fackföreningen bildades redan på 20-talet).

Som ni kanske förstår trycker jag att Hägg verkar vara sd:s bäste partifunktionär i Värnamo.

29 kommentarer:

Anonym sa...

Heder åt Malm, han var riktigt bra. Jag var rädd att han bara skulle tala om att man inte skulle göra så här för att det "gynnar Sd" men han tog upp den verkliga anledningen: att det strider mot förenings- och näringsfriheten. Det ska och är tydligen också, vilket gläder mig, viktigare för rättighetsteoretiker som liberaler. Det är att notera att Ulvskog bara talar om att man inte ska göra så här av rent pragmatiska skäl. (Ulvskog är kanske den allra värsta sossen, har oerhört svårt för henne).

Verkar ha missat det där om nazistfäste. Den där Hägg är ju inte sann, kolla bara frisyren.:)

Tobias Struck sa...

Carina Hägg har lagt fram 67 motioner i riksdagen. Samtliga har avslagits. Serru, mani lönar sig tydligen inte alltid.

Anonym sa...

Med sådana vänner behöver man inga fiender..

Anonym sa...

Det mest bisarra med den här historien är att Hägg i anslutning till sverigedemokraternas möte sa att "Vi ska möta argument mot argument." Men än så länge har jag inte hört ett enda argument.

(Sakine: I ledarkrönikan har Ohs, som orten heter, blivit till Ohr.)

Anonym sa...

Apropå din ledartext: här är en "saftig bunt historier":

http://robsten.blogspot.com/2007/09/behandlingen-av-sd.html

Dock är jag inte så förtjust i begreppet missnöjesparti. Se denna diskussion på exilen om begreppet(har för mig att du brukade hänga där, n'est-ce pas?):

http://exilen.eu/showthread.php?tid=965

Om man får väga sig på lite stilistisk kritik: Du är klart stilsäker men i dagens text tycker jag kanske att "blaj" var lite malplacerat. Inte för att det är grovt eller så utan för att det är mer talspråk.

Anonym sa...

Apropå censur på expressen förresten länkade jag till min blogg på expressen (dock ej till exilen). Det försvann fortare än kvickt. Dom senaste dagarna har säkert 80 % av mina islamkritiska och invandringskritiska inlägg censurerats. Censorn på expressen är helt galen, alla regimkritiker blir drabbade.

sakine sa...

Grue, jag tycker att de definitivt är ett missnöjesparti! Får utveckla det senare.

Tack för tipset, "blaj" - jag är svagt Skuggeskadad som en läsare skrev en gång.

Dennis, jag vet! Jag får faktiskt skylla på rättsstavningsprogrammet (jag hatar Tanza).

Tobias Struck sa...

Sakine. Vad är din kommentar till Expressens censur?

sakine sa...

Tobias, ingen aning. Mejla och fråga? (Inte mig, dock :-)

Vad har du skrivit?

Mitt vick slutar f.ö i dag.

Tobias Struck sa...

Det var Grue som skrev:

"Apropå censur på expressen förresten länkade jag till min blogg på expressen (dock ej till exilen). Det försvann fortare än kvickt. Dom senaste dagarna har säkert 80 % av mina islamkritiska och invandringskritiska inlägg censurerats. Censorn på expressen är helt galen, alla regimkritiker blir drabbade."

Vad är din kommentar?

Jonas V sa...

Tobias Struck,

det Expressen ägnar sig åt är inte censur. Det är endast stater som kan ägna sig åt censur.
Man kan ha åsikter om vad de gör men det är inte censur.
Om Exoressen inte vill länka till invandringskritiska bloggar är det faktiskt deras rätt att göra så.
Texterna finns ju där så det är ingen censur.

Tobias Struck sa...

Jonas V. Själv tillåter jag inte mina läsare att länka till nasse-sidor. Nassar är nämligen inte demokrater, så det har jag inte dåligt samvete för.

Men om Expressen konsekvent tar bort länkar till allmänna invandringskritiska sidor som Exilen, så kan vi tala om en anti-demokratisk selektivitet.

Skall vi säga så istället?

Kommentar, Sakine?

Anonym sa...

Tobias.

"Jonas V. Själv tillåter jag inte mina läsare att länka till nasse-sidor. Nassar är nämligen inte demokrater, så det har jag inte dåligt samvete för."

Tillåter du att "dina sk läsare" länkar till kommunistiska eller islamistiska sidor? Dessa är ju inte heller demokratiska. Du verkar onekligen vara ordentligt snurrig i bollen.

Anonym sa...

Ja, vad skall man säga?

Social(o)demokraterna har ju sitt marxistiska/kommunistiska arv att förvalta, vilket de hittils gjort ytterst väl. Hägg är långt ifrån ensam om dessa R Mugabe taktiker.

Men en dag kanske de märker att detta beteende tillför mer skada på dem själva än för meningsmotståndarna. Utan bärande argument når man aldrig målet och inte heller genom fusk eller ohederlighet.

Tobias Struck sa...

Ove. Börja med att citera rätt. Jag har inte skrivit "sk läsare". Men om du försökte att vara syrlig, så kan jag upplysa dig om att jag har 150 unika läsare/dag i snitt, vilket är helt OK.

Min blogg Tobias Struck - liberal nationalist ligger för närvarande på plats 58 av 782 svenska politiska bloggar på bloggtoppen.se

Islamism är helt enkelt politisk islam. Det finns både demokratiska och anti-demokratiska islamister.

De flesta svenska kommunister är också demokrater. Men visst, den som inte accepterar det demokratiska systemet ryker från min blogg.

Det får du tycka vad du vill om. Frågan här är vad det representerar för slags hållning hos Expressen att ta bort demokratiska referenser från läsarnas kommentarer, bara för att det råkar röra sig om invandringskritiska sidor.

Du kan sätta dig nu, Ove. Och kamma dig.

Kommentar, Sakine?

Anonym sa...

Tobias.

"De flesta svenska kommunister är också demokrater. Men visst, den som inte accepterar det demokratiska systemet ryker från min blogg."

Om man är demokrat så kallar man sig väl ändå inte för kommunist? Då är det väl lämpligare med socialdemokrat eller socialist. Är tex RKU, KPML(R), SKU eller RF demokrater? AFA?

Håller med dig om islam, en aning knepigt. Vad säger du tex om Nations of islam i USA?

Men SD och ND är väl demokrater, i varje fall minst lika demokratiska som S och VP(K).

Om jag tolkar dig rätt så tycker du att alla som accepterar parlamentarism och fria val som styresform är godkända hos dig?

Tobias Struck sa...

Ove. SD och ND tror på demokrati. De går bra att länka till hos mig. Lars Ohly kallade ju sig kommunist ända fram till 2006, men han har ju varit demokrat länge. Dock antar jag att en äkta leninist tror på "proletariatets diktatur", vilket betyder att en intellektuell klick tar makten med revolutionära, "klassmedvetna" arbetares hjälp och sedan styr med järnhand tills så många är "klassmedvetna" att staten inte behövs längre.

Nations of islam är en litet speciell rasistisk rörelse, som jag inte skulle säga är representativ för världens muslimer. De vill att svarta och vita skall leva åtskilda. Jag vet inte hur de ser på demokrati.

Det är sant att jag bara kan acceptera länkar till sidor, vars ägare tror på fria val och parlamentarism. De som vill kullkasta samhället med våld, typ AFA, är självrättfärdiga knölar.

Men personligen anser jag att kommuner skall ha mer att säga till om. Jag är väldigt samhällskritisk, trots min tro på lag, rätt och demokrati.

Anonym sa...

Tobias Struck

"Men om du försökte att vara syrlig, så kan jag upplysa dig om att jag har 150 unika läsare/dag i snitt, vilket är helt OK.

Min blogg Tobias Struck - liberal nationalist ligger för närvarande på plats 58 av 782 svenska politiska bloggar på bloggtoppen.se"

Tar du antalet besökare per dag som intäkt för din popularitet som andlig ledare och/eller opinionsbildare?

Sakine har förmodligen även hon minst 150 besök per dag men alla delar självfallet inte vad hon ger uttryck för. Och desutom loggar en hel del besökare in flera ggr om dagen. När jag besökte din blogg vid ett antal tillfällen förra veckan så var det i snitt en till tre personer som hade lämnat en eller flera kommentarer på de aktuella trådarna. Avos, Liberalkid och JK verkar vara dina trognaste (och förmodligen enda) fans.

Anonym sa...

Tobias.

"Men personligen anser jag att kommuner skall ha mer att säga till om. Jag är väldigt samhällskritisk, trots min tro på lag, rätt och demokrati."

Hänger inte riktigt med här. Menar du kommunerna eller kommunisterna?

Tobias Struck sa...

Randor. Unika besökare betyder att ett IP-nummer räknas en gång/dag.

Gör så här: Skapa en blogg idag och se om du kan komma upp i mitt besökstal.

Jag är läst, det är allt. Jag har inte ens nämnt Frihetsguiden här, men sköt du ditt. FG kommer att gå upp som en sol över det här landet, så stark att den skall blända råttor i underjorden.

Slackers som du kommer att önska att de tog något på allvar i tid.

Få kommenterar, desto fler skriver e-post. Anledningen är förmodligen blygsel, med hänsyn till de ämnen som jag tar upp.

Ove. Jag menade det som jag skrev: Kommuner.

Anonym sa...

Tobias Struck

"Få kommenterar, desto fler skriver e-post. Anledningen är förmodligen blygsel, med hänsyn till de ämnen som jag tar upp."

Om det nu fanns något intresse eller genuin respekt för dina kråkfossingar så torde väl folk rimligtvis vädra dem direkt där de omnämns, dvs i trådarna!

FG är något annat? "Ja". Men Tobias Struck, man är ju för alla bananer och babianer i galaxen anonym när man kommenterar på en meningslös blogg som tex din. Vad finns det att vara rädd/blyg för?

Inget intresse att slösa/slita fysiskt på sitt tangentbord samt sin hjärnkapacitet är det enda och ytterst korrekta svaret.

Börja spela poker eller ta ett jobb på något potatislager. Höga odds även där gosse.

Anonym sa...

Till samtliga!

Alla har vi minst en sk dubbelgångare (dvs ngn som är väldigt lik oss själva på alla upptänkbara sätt/plan). För Sakis del torde detta rimligtvis vara självaste Jane Badler.

Kolla in och bedöm därefter själva:

http://images.google.se/imgres?imgurl=http://www.nndb.com/people/130/000045992/jb-v2-60.jpg&imgrefurl=http://www.nndb.com/people/130/000045992/&h=298&w=200&sz=22&hl=sv&start=10&um=1&tbnid=6J4WaQ1B544XOM:&tbnh=116&tbnw=78&prev=/images%3Fq%3Djane%2Bbadler%26svnum%3D10%26um%3D1%26hl%3Dsv


REAL GIRL POWER!!

Tobias Struck sa...

Randor. "Inget intresse att slösa/slita fysiskt på sitt tangentbord samt sin hjärnkapacitet är det enda och ytterst korrekta svaret."

Varför du läser min blogg, håller reda på de som kommenterar, utmanar min stilistiska konst med futtigt bjäbb och bemödar dig om att ge mig plumpa råd är emellertid fortfarande höljt i samma slags töcken som av allt att dömma ditt medvetande vilar i.

Du måste vara en synnerligen nitiskt bitter karaktär. Men du får mig att skratta befriande. Det tackar jag dig för.

Tobias Struck sa...

Sakine. Skall jag tolka din tystnad som lojalitet med din arbetsgivare? Eller anser du att det slags antidemokratiska, politiska selektivitet som tydligen har drabbat Grue, bör kritiseras?

Anonym sa...

Tobias Struck

"Varför du läser min blogg, håller reda på de som kommenterar, utmanar min stilistiska konst med futtigt bjäbb och bemödar dig om att ge mig plumpa råd är emellertid fortfarande höljt i samma slags töcken som av allt att dömma ditt medvetande vilar i."

Som jag skrev inledningsvis så behöver man inte sympatisera/dela de åsikter eller den värdegrund som en blogg (eller ngt annat media) ger uttryck för. Man kan läsa i underhållningssyfte eller bara för att slå ihjäl tid. Du skriver ofta på ett sätt som (lätt) medför att man inte behöver köpa ngn skämttidning för en smärre slant eller titta på Jay Leno för att röra på mungiporna. Satsa på en karriär som komiker/underhållare, seriöst. Det finns gott om flis att casha in om man kommer upp sig lite. Och du! media har ju power om ngn.

Tobias Struck sa...

Randor. Från potatislager till komik? Jo, jag ser mig nog faktiskt först och främst som humorist. Men jag tror väldigt starkt på mina politiska och religiösa idéer. Det kan nog komma att uvecklas parallellt, tror jag. Det vore kul att få skriva på en kommersiell humorsida eller liknande. Funderar på att starta en som skall heta... Äh, det får du se :)

Tobias Struck sa...

Randor. Kolla in http://katolskreformation.blogspot.com

Anonym sa...

Tobias Struck.

Jag skall kolla in länken. Tack för tipset. Vem vet, kanske slår du såväl som politiker som underhållare.

Tobias Struck sa...

Randor. Jag har raderat alla bloggar utom min nya humorblogg, sparade bara det bästa på min egen dator.

Nu skall jag satsa på humor. Jag är för experimentiell för politik. Min religion verkar behöva litet tid på sig, jag gör kanske ett nytt försök med den om ett par år eller så.

Hälsningar från Tillnyktringsenheten.