2007-02-01

Kårobligatoriets framtid

Ha Ha Ha!

9 kommentarer:

Wille sa...

Å fan. Ska grundlagen börja gälla på riktigt nu alltså?!
Du är väl medveten att det anses rättshaveristiskt att referera till grundlagen i svenska domstolar?

Anders Wallner sa...

Yey! En dag som denna är till och med vi miljöpartister glada på regeringen. Inte en dag för tidigt.

sakine sa...

Anders, bra där!

Du verkar ju vara smygliberal feminist också? I så fall måste jag varna för att du kommer att vandra högerut.

Jag började så: röstade på mp, muppade mig och var vegan. Sen blev jag feminist, därefter liberal feminist. Och nu...ja, du vet.

En liten varning bara :p

Hossein Nayebagha sa...

Buhuu, jag vill inte betala min kåravgift.

sakine sa...

Hossein, nja jag vill snarare inte betala DIN avgift för sånt du tycker att man måste pracka på andra ;)

Skapa en fond där ni bebisar man latja med era egna pengar och representera er själva.

Hossein Nayebagha sa...

I slutändan är det ändå så att ni bebisar gapar och skriker om några hundralappar per termin när ni ändå får universitetsutbildning GRATIS.

Waaah.

Oj, vänta. Det är en "principsfråga" va?

Right.

Waaaah.

Anders Wallner sa...

Haha! Tack för varningen. Igår hade jag två LUF:are på fest här hemma...är det också ett tecken?

Anonym sa...

Hossein skriver:

"I slutändan är det ändå så att ni bebisar gapar och skriker om några hundralappar per termin när ni ändå får universitetsutbildning GRATIS."

Bullshit. Ingenting är gratis. Universitetsutbildningen betalas av skatter - som främst drabbar de som anstränger sig o jobbar hårt. Tror du själv på myten om "gratis" muséer, utbildning och sjukvård? Allt betalas via skattepengar.

Ta från dom som arbetar, ge till dom lata. På så sätt kan lata ungar plugga genusvetenskap i 5 år trots att det inte leder till jobb. Vem bryr sig? Det är ju "gratis".

Anonym sa...

Humus: Ja, just det, det är "en principfråga" eller hur? precis som Hossein menade på. "Principfrågor" är rätt ofta det man väljer att köra fram som principfrågor för att det passar ens´stuk på argumenten. Om man verkligen anser att det är så förtryckande och å mycket stöld att vara med i en kår - kostnad ett par hundra pix per heltidstermin - så borde man givetvis logiskt hävda att utbildning ska vara mycket dyrare, mycket mer av en köpt tjänst, redan innan man börjar plugga, än idag - det är det också några stycken som hävdar men de flesta inser att man inte kan vinna många röster på att försöka elitifiera alla universitet och stänga ute 75% av folket.

F ö är det inte första gången som borgerliga grupper vill få bort kårobligatoriet. Den här gången ser hotet mera konkret ut, men jag skule sätta en hundring på att regeringen är medvetna om ett par saker:

a) utan *några* verkliga representanter för studenterna med hyfsad backning nerifrån, när man vill förhandla, diskutera om framtidens universitet etc så kommer det nog att bli mer studentoro framöver. Sverige är rätt uinikt jämfört med andra länder i Europa genom bristen på studentdemonstrationer. Det kan ändras snabbt, särskilt om det förblir pyrt för unga att ta sig fram på arbetsmarknaden.

b)ingen tjänar på att den enda kvalitetssäkring som finns är att olika universitet och högskolor trummar på för sig själva och gör smarta annonser. och som enskild student sitter man *inte* i en stark sits för att komma med synpunkter på sitt lärosäte, särskilt inte om det inte ges tydliga studentfackliga grupper som kan driva gamla och nya frågor. Leijionborg antydde mycket riktigt att det inte är fråga om att bara plocka bort kårerna och krymopa dem till rena hobbyorgan, utan det behövs ett par steg åt ett annat håll.