2007-02-01

Har du inte lite för kort kjol, pretty woman?

Den som tycker att klädseln på våldtäktsoffer kommenteras mycket i rätten, bör läsa detta. "Show" och löjligt detaljerade beskrivningar om klädseln. Varför håller man på så? En annan sak som slår mig är att alla använder begreppet "hora" och inte prostituerad särskilt ofta, när det handlar om Roshina.

En mycket bra debattartikel på temat fanns f.ö på sidan 4 häromdagen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Dessutom är det intressant att man fortfarande väljer ord som "hora" och "prostituerad" om personer som själva kallar sig sexarbetare. En struntsak kanske, men med tanke på att det i offentliga sammanhang är sååå hemskt att kalla en "lokalvårdare" för "städerska" och "förskolelärare" för "dagisfröken" så kan man undra om det inte är så att många väljer ord för att markera respektlöshet.

Anders Wallner sa...

Shit, nu håller jag med den här bloggen igen. Kittlande. Men jag tillhör de som gärna slipper moralism som använder, vad de tycker är, "vulgärt" språk för att nedvärdera livsval de själva inte förstår.

Anonym sa...

Hora är det bättre ordet av de två. Prostituerad är överhetens latinska eufemism och inget horor själva skulle kalla sig. Sexarbetare är ett samlingsnamn och ett mycket vidare begrepp.