2007-02-11

Talibanliberalerna anfaller!

Underbart hysteriskt.

Kommentarer överflödiga.

25 kommentarer:

Wille sa...

Alltid lika kul när vänsterstollar tar i så de spricker med galna konspirationsteorier.
Nu väntar jag bara på att Ali Esbati ska skriva ett inlägg om en "viktig artikel"..

LEWANDER sa...

Hur som helst så är det bra om de käcka studentikosa föreningarna blir lite mer exklusiva. Frimurarspex! Medan Leijonborg håller på kan han väl också stänga i gen Blandaren? Snälla, Saki, dra i dina trådar.

sakine sa...

Simon, oj, jag menade att mina egna kommentarer är överflödiga! (Inte andras). Själv pluggade jag inte där det fanns nationer men oasvett vilket kan ju gubben bakom artikeln argumentera för te x skattehöjning om han nu vill bevara "kulturarvet". Varför han så ivrigt argumenterar för kårmedlemstvång begriper jag inte. En chans att vräka ur sig lite antiliberala ord? Efter inspiration hos Esbati.

Wille, inte sant! Okej om de kallar människor för frihetsfundamentalister eller liberaltalibaner (tjoho, kalla gärna mig det). Men Fp-ledaren?? Det är så galet roligt!

Puckon.

sakine sa...

Lewander, Blandaren? Vad är det? En nation?

Anonym sa...

Bwahahaha, stor humor. Vad hände med verkligheten?

Emil sa...

Varför kan inte snubben starta en stiftelse för nationernas bevarande istället om han nu tycker så mycket om dem? Då kan folk som verkligen tycker att de är viktiga stötta dem istället för folk som inte bryr sig det minsta.

Inlägget är ju i övrigt helt absurt - elitiskt och respektlöst. Varför skall en professor emeritius ha mer rätt att bestämma vad studenter skall lägga sina pengar och sin fritid på än de själva?

Per Hagwall sa...

Wille skrev:
Alltid lika kul när vänsterstollar tar i så de spricker med galna konspirationsteorier.

Eeehh, Strömholm? Vänsterstolle?

I så fall, kommentarer överflödiga...

Wille sa...

Eeehh, Strömholm? Vänsterstolle?
Inte bekant med karln, skulle han vara någon form av pseudo-kändis?

Är han inte formellt "vänster-stolle" så kommer det gamla uttrycket "socialister i alla partier" lägligt..

Anonym sa...

Både kyrkoordnare Westberg och Kommunist-Ali är på mig nu för min formulering av Strömholm som 68-vänster.

Jag ursäktar mig med att det vid den senaste voteringen var s + v + en folkpartist + en moderat som röstade för bevarat kårobligatorium, medan övriga borgerliga ledamöter och miljöpartisterna röstade för avskaffat obligatorium. Tvångsanslutning till föreningar är en socialistisk tanke, oavsett hur konservativ Strömholm är på pappret.

Per Hagwall sa...

Vi talar om den spränglärde f d rektorn för Uppsala Universitet, reservofficer, ärkemonarkist och ordförande emeritus i föreningen Heimdal, den enda människan i Sverige som gör heder åt begreppet "enmansprocession", den svenska konservatismens mest kände banerförare - Stig Strömholm.

Han är kort sagt lika mycket vänster som Bismarck.

Och menar man allvar med sitt politiska intresse är det lika illa att inte känna till honom som att inte veta vem järnkanslern var.

Anonym sa...

Fult av DN att låta en fin gammal man som Strömholm göra sig till åtlöje!

Dessutom har han ju fel i sak. Vad som diskuteras är att ta bort kårobligatoriet, och Strömholm resonerar om Uppsalas nationer. Han måtte inte veta att de facto avskaffades nationsobligatoriet redan på 60-talet. Då sattes Skånelandens nation upp, som inte hade ett dyft att göra med Skåne, utan som var vad man idag kanske skulle kalla en virtuell nation. För en nominell årsavgift fick man leg samt rätt att delta i kurser och examination. Nationernas övriga verksamhet, spridande av dryckenskap och könssjukdomar, var man inte alls inblandad i. Fungerade bra för mig när jag kom till Uppsala 1969.

Jonas Barkå sa...

Ytterligare ett stark bidrag till mästerskapen i socialistiska konspirationsteorier från Jorden & Arbetaren!

Se hur han anklagar Leijonborg för att vilja lägga ner verksamhet som staten inte har någon kontroll över. Köpcentrum droppas helt slumpmässigt! Sen kör han det starkaste kortet, det dolda hatet som alla höger om Esbati sitter inne på mot alla andra.

Om han inte hade råkat ge stöd för den talibanliberala åsikten att regeringen borde läggas ner så hade det varit full pott, men vi inser ju vad han försökte få fram.

Räcker det hela vägen? Svårt att säga, det är stor konkurrens...

Johan Hedin sa...

Bismarck var väl först i västvärlden med att införa socialbidraget, eller?

Med J&A är ju faktiskt t.o.m. roligare än Strömholm! Studentkårer är tydligen livsviktiga för i stort sett allt i samhället. Inte minst är jag lite imponerad över att de hjälper mot dåligt föräldraskap, fattigdom och diskriminering!

Jag som trodde att vi hade en uppsjän andra institutioner i samhället som såg till sådant - med tydligen är studentkårerna bäst på just detta.
Och... om det nu är så sjukt bra på detta, så... vad behöver man då obligatoriet till? En sådan grymt hjälpande förening borde väl alla till denna låga kostnad helt frivilligt bli medlemmar i?

Wille sa...

Bismarck var väl först i västvärlden med att införa socialbidraget, eller?
Touché. :D

"Socialister i alla partier", I rest my case..

Anonym sa...

Bra Per Hagwall!

Mot dem i bloggosfären som kallar en social-liberalkonservativ superkändisinom lag och rätt för vänsterstolle, 68-vänster och socialist, borde man kanske ta till uttrycket bloggosfär-taliban ...eller nåt.

Man lögn eller ej spelar ingen roll för en liberal. Allt av innehåll och kvalitet är ju utbytbart och "ingenting heligt" i liberalismens namn, så även allt av okunninga grodor som slipper ur liberalens helt naturligt okunniga käft.

Nåja, en "touché" kom visst...

Anonym sa...

Bäää. Bääää. Bääää-äääh. Och så undrar folk varför jag är pessimistisk till att bloggosfären skall ta en större del i nyhets/informationsflödet.

Jonas Barkå sa...

Vad skönt att du höjer kvalitén då, M.

Anonym sa...

Jag sänker den i alla fall inte till en förvirrad geggamojja som iögonfallande många andra gör. Svider det?

Anonym sa...

Strömholm må vara hur spränglärd han vill. Han är verkligen inte en person som jag tycker har vettiga åsikter. Sist jag hade äran att läsa en artikel av den gubben, var när han gick till generalangrepp mot landets alla juriststudenter, vilka han menade helt saknade stil och hyfs.

Strömholm verkligen spydde ur sig otrevligheter. Det i anrika Svensk Juristtidning. Anledningen var att artisten och juristen Björn Rosenström visst skrivit någon låttext om att klippa av bröst med sax. Av den anledningen ansåg Stig Strömholm att alla unga jurister behövde sättas på tukthus och ägna sig åt djupstudier i humaniora. Typ.

Anonym sa...

Strömholm är en egen historisk milstolpe: kul att karln fortfarande kan skriva även om jag inte håller med honom i sak.
Men det kan han; att visa att alla har inte blivit icke-kulturella liberaler. Ännu.
Sorgligt att folk inte ens vet vem Strömholm är. Det känns lite som häromdagen när jag utropade: nemo saltat sobrius, och alla såg ut som fågelholkar.
- Åhh, nej...det var faktiskt inte Magnus Uggla som myntade begreppet " jag dansar aldrig nykter" men det är historia. Och det mina vänner, har ni liberaltalibaner alödrig brytt er om!

sakine sa...

Obs: Skriv ut nick, jag raderar hädanefter anonyma inlägg.

Andersson sa...

Per Hagwall said...
"den svenska konservatismens mest kände banerförare - Stig Strömholm."

Efter att ha läst hans artikel så är det bara att konstatera att det i så fall är ganska så illa ställt med den svenska konservatismen..

Anonym sa...

Wikipedia: "Konservatismen tar fasta på det som bevisligen fungerar, om än inte perfekt, och ställer sig skeptisk till radikala idéer vars konsekvenser är svårbedömda".

Jag vågar påstå att Strömholm är en traditionell artonhundratalskonservativ, och som sådan naturligtvis inte främmande mot att ta till statens tvång för att bevara sådant som han tycker funkar bra. Alla som inte är liberaler är inte nödvändigtvis socialister, oavsett vad Hayek säger. Glöm inte att det långt in på 1900-talet var det konservativa privilegiesamhället som var de liberalas främsta motståndare.

Strömholm är oerhört konservativ och oerhört intellektuell, och som sådan får man respektera honom, ungefär som en äldre Roland PM.

Icke desto mindre är naturligtvis hans debattartikel kvalificerat trams, dels eftersom den är ideologiskt åt pipan, och dels eftersom det Strömholm vill bevara - Uppsalas nationer - inte har ett skvatt att göra med kårobligatioriet.

Nisse sa...

Anders Ericson höjer sig visserligen ett snäpp över den övriga skaran av babian-liberaler som inte vet vem Strömholm är, men visar ändå sin djupa okunnighet när han avfärdar artikeln som trams.

Det är nämligen så att nationerna är beroende av kårobligatoriet för sin överlevnad, genom att just obligatoriet ger den särlagstiftning som gör att nationerna slipper betala fastighetsskatt på omkring 1 miljon per år och har frihet från moms. Dessa friheter (!!) gör att de alls kan undvika ekonomisk ruin.

Sådana för diskussionen grundläggande fakta känner förstås Strömholm till, och tydligen också de två borgerliga riksdagsledamöter som 2004 röstade emot avskaffandet av kårobligatoriet. Det var nämligen två gamla uppsaliensare som såg det överhängande hotet mot nationerna som talibanliberalerna inte ens är kapabla att begripa skulle kunna finnas.

Måste man vara konservativ för att undfå bildning alls, eller blir man konservativ så snart man undfår elementär bildning? Man frågar sig.

Anonym sa...

Nisse: Att slänga sig med uttryck som Babian-liberaler, är knappast att höja nivån på debatten.

Även om jag är liberal, så uppskattade jag Strömholm som rektor. En av Sveriges lärdaste personer som rektor för Sveriges äldsta universitet.

Ändå vidhåller jag att kårobligatoriet och nationernas fortlevnad inte har med varandra att göra. Fastighetsskatten skall bort ändå, och övriga skattelättnader som nationerna har förutsätter knappast ett kårobligatorium. Ingen äkta liberaltaliban vill väl ÖKA skattetrycket i Sverige, vare sig för studentnationer eller för andra.

Strömholm verkar heller inte själv tycka att det största problemet är att skattelättnaderna riskeras, utan fruktar istället vikande medlemstal hos nationerna. Här verkar dock den gode Stig - som ovan påpekats av andra - ha missat att det genom den fiktiva s k Skånes nation sedan många år inte föreligger någon reell skyldighet att vara med i eller betala medlemsavgift till någon nation. Trots detta fortlever nationerna och frodas.

Nationslivet i Uppsala är alldeles för bra för att vara beroende av någon klåfingrig regel om tvångsanslutning till kåren.