2007-02-01

Sportjournalister och posering

Alltså nä. Jag bläddrade igenom sportbilagan till kvällstidningen och gissa vad....6 av 8 reportrar/kommentatorer i bilagan står med armarna i kors! Resten är "odefinierbara". De ser hur löjliga ut som helst, sida efter sida. Och givetvis finns ingen kvinna heller.

Vad är det som är så häftigt med att stå med armarna i kors och se tuff (?) ut, så att varenda kollega måste posera exakt likadant? Töntar. Åååh vad män inom idrottsjournalistiken är töntiga. Vem är det som uppmuntrar dem, mer än dem själva?

6 kommentarer:

LEWANDER sa...

Dem blev aldrig tuffa hockey/bandy/fotbollsspelare, därav machohållningen i form av armarna i kors alternativt sitta ner jäääävligt bredbent. Det signalerar en "Jag tar ingen skit-attityd" samt, "Skit ska skit ha". Manlig orubblig rättvisa!!!!
Sakine, jag trodde mer om dig. Du har uppenbarligen noll koll på män.

sakine sa...

Usch, jag föraktar nog män lika mycket som jag föraktar sportjournalister. Eller nåt.

Småpojkar är vad ni är!

Anders Wallner sa...

Jag förstår mig inte på män. Speciellt kroppspråket.

sakine sa...

Ja! "Manliga" män överdriver (går typ ner i splitt när de ska sitta med särade ben, har arbar i kors och försöker vara "grymma") så att det ser jättefånigt ut.

Fler borde mobba dem.

Anonym sa...

Fast det är ju skillnad på press och press. Man kan ju inte döma ut all sportjornalistik bara för att kvällspressen är totala pajaser. Om du frågar riktigt sportintresserade så tror jag nästan alla håller med om det. Gå in på ett fotbollsforum och fråga vad det tycker om aftonbladet. Men det finns rätt gott om bra sportjornalistik.

Dessutom är ju en av de mest larviga personerna inom den svenska sportjornalistiken en kvinna. Vad man än tycker om Suzanne Sjögren kan man inte på fullaste allvar påstå att hon har alla skruvar rejält åtdragna hela tiden. http://expressen.se/index.jsp?a=798576

Fast jag är helt med på att mobba alla ”manliga” män som försöker se ”grymma” ut. Att ingen sagt åt dom att man ser ut som en idiot med armarna i kors och en butter min på foton?

sakine sa...

Henrik, instämmer. Visst är det skillnad på sportjurnalister och sportjournalister, jag var lite väl svävande i "definitionen".

Så: alla fjantar som försöker se "grymma" ut ska mobbas! Oavsett om de finns i kvällsblaskan eller inte.