2007-02-09

Digitalbox och krångel

Ehh....tydligen ska man tacka JA när exempelvis Bredbandsbolaget ringer och "erbjuder" digitalbox och tillhörande? Hittills har jag snäst av telefonförsäljarna med att "Nej, återkom senare, jag måste sätta mig i vad det är för något". När måste man senast fixa det här?
Ringer dem tillbaks?

Jag antar att små kanaler får lite bättre möjligheter med det här bytet. Annars förstår jag inte vad det ska vara bra för.

13 kommentarer:

Johan Hedin sa...

Haha - jag gjorde exakt samma sak under ett år. Till slut fick jag krypa till korset och ringa dem och lite försynt frågan om det erbjudande de gav för några veckor sedan kvarstod. Jodå. Det gick bra.

Plus:
Fler lite udda kanaler.

Minus:
En digitalbox som krånglar alldeles för mycket.
Dessutom är den sjukt slö på att byta kanal och på att visa menyer. Otroligt att det på 2000-talet går att tillverka en elektronikpryl som inte hara datakraft nog för dessa futtiga operationer.
Så är den svår att begripa och svår att ställa in för eget bruk (kanaler, TV-typ etc).

Mer minus än plus alltså. Men what the heck - det var ju samma sak är CDn tog över efter den mycket bättre grammofonskivan.

LEWANDER sa...

Jag tycker detta känns som när minidiscen kom, var så jävla hett i två år och sen kom alla på att det var värdelöst. Det finns mycket skruvade grejer att kolla på för människor som har mycket tid att lägga på lättja. Slöfockande m.a.o. Sen är det det där med zappandet, vilket är det mest iriterande och angelägna av alla våra i-landsproblem. Det förstör faktiskt tv-tittandet. Jag skulle ducka om jag var du Sakine, detta är TVs sista dödsryckningar. Förlita dig på internet.

Anonym sa...

sånt jävla GNÄLL !!!

krångel my ass !!!

;)

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Unknown sa...

Måste du verkligen göra nåt?
http://www.digitaltvovergangen.se/pagenl.asp?guid=2D630DE0-A94D-44A7-84B2-09B04012415C&item=EDAAFB6F-FAD4-44BC-8F75-8EB366DFB401

Det är bara att kika på som vanligt.

Unknown sa...

Jag antar att små kanaler får lite bättre möjligheter med det här bytet. Annars förstår jag inte vad det ska vara bra för.

Tror faktiskt att tanken var tvärtom. Betänkt att sossarna röstade genom detta. Nu måste kanalerna hyra in sig i det digitala marknätet istället för som tidigare, kunna sända via satelit (analogt). Tror att problemen löste sig, men minns jidder angående det jag skrev i början av nedsläckningen.

Jonas Barkå sa...

Du har alltså inte kabelt-TV nu?

Du bor väl i lägenhet? Kopplar du antennsladden till ett uttag i väggen?

Isåfall kan du glömma bort allt vad digital-TV heter. I alla fall än så länge...

Anonym sa...

...Annars förstår jag inte vad det ska vara bra för.

Det e lugnt, vi killar förstår :oD

Rollx sa...

Man har blivit rätt duktig på att snäsa av telefonförsäljare. Brukar bli ett stort fett NEJ! innan dom ens avslutat den första meningen. Stackarna :).

Det spelar ingen roll hur många kanaler man har. Det finns inget att se iallafall.

Tim sa...

Kan ju köra digital telemarketing här: på Phone House har vi grymma godispåsar just nu. Kan man tänka sig att låta staten leverera bredband och förval på hemtelefonen, bjussar de/vi på digital-TV i ett helt jävla år, inklusive box och sånt. Kom in och teckna om du är sugen.

Fred.

sakine sa...

Sa någon godispåse??

Tack för alla tipsen!

Jonas, jo jag bor i en enorm byggnad. Vad spelar det för roll om man har kabel-Tv?

Lewander, jag är för konservativ i mitt tv-tittande och måste zappa och gnälla över alla usla program.

RL, tsss...!

Jonas Barkå sa...

Fan vad svårt jag har att få mina poster att fastna idag. Mitt Firefox måste gått sönder någonstans.

Igen då, fast kort och fult:

Har du kabel-TV så spelar det ingen roll om de släcker det analoga nätet, du kan kolla som vanligt. Högst eventuellt kanske din kabelleverantör också byter till digitalt, men då bör du få info om det från dem. Har inte hört om något företag som tänker göra det nu men det kan nog bli så nån gång i framtiden.

Kolla på www.digitaltvovergangen.se om du vill veta mer, du har ju redan betalt för den :)

Ännu kortare: Har du kabel så kan du glömma allt tjafs om digital-TV.

Jonas Barkå sa...

För övrigt:

"Ringer dem tillbaks?"

Gör om gör rätt!

Ja, jag är petig.