2006-05-01

Förstamaj-talarna imponerar inte

Jag lyssnar på teven i bakgrunden. Är jag ensam om att tycka att talen blir sämre och sämre för varje år?

Ohly: oerhört skrikig. Det är förmodligen meningen, men det låter väldigt ansträngande. Mycket folk på Kungsträdgården iaf.

Persson: nja. Lite väl tomt, innehållsmässigt. Jag kommer inte på något särskilt som han sa, trots att jag lyssnade på hela talet. Jo, han ironiserade lite över badande och Alliansen.

Anna Sjödin: sådär. Ett litet lyft när hon pratade om en misshandlad kvinna. Annars var det inte så väldans mycket mer. Nu vet jag inte hur andra ungdomsförbundsordförande håller tal, men jag misstänker att Fredrik Malm är bäst (även om jag försöker vara objektiv).

Vad var det för ungdomar med T-shirts, Mufare? Det var så folktomt där hon höll talet.

Uppdatering: Affe Svensson pratade i U-sala. "Respekt mot skattebetalare och barnföräldrar och barn". Hrm, har han glömt alla oss barnlösa? Dagens föräldrar är sjukt bortskämda, mindre föräldrarbidrag skulle öka valfriheten för även dem. Kanske är det Alf borde fundera över, snarare än fler "satsningar" i form av super-nannys i varje kommun och liknande.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Enligt uppgift var det MUF:are från Haninge som stod för tröjorna.

sakine sa...

Ah, tänk de träffade jag när jag kampanjade på "Haningedagarna" i höstas. Trevliga prickar.

Såg ett plakat med texten "STOPPA KROGVÅLDET OCH KROGRASISMEN" också...hehe.

Lite elakt. Men kul.

Anonym sa...

S anklagas för muslimskt röstfiske

I KVÄLLENS UPPDRAG GRANSKNING 2 maj:

"I andra delen av vår reportageserie om islam och integration granskar vi de muslimska riksförbunden och särskilt Sveriges Muslimska Råd, med högkvarter i en av landets mest kända moskéer, Södermoskén i Stockholm. Det är en organisation vars tongivande företrädare förespråkat sharialagar för muslimer i Sverige. Och som visar sig ha ett tätt samarbete med socialdemokratins kristna grupp Broderskapsrörelsen. Röstfiske hos en odemokratisk rörelse, tycker kritikerna."

Efter programmet kan du ställa frågor direkt till redaktionen - chatten startar klockan 21.

Tisdag 2 maj, 20.00, SVT1

http://svt.se/granskning

sakine sa...

Just fan, tack för påminnelsen om uppdrag granskning i kväll!

I dagens City skrev både Nima och Gulan Avci om "religiösa krav".

Kopplingar mellan alla möjliga "kulturföreningar" och S är väl ingen nyhet egentligen (jag har jobbat i Botkyrka), men det är alltid intressant att se vad de lyckats plocka fram. Förra veckans program var faktiskt lite magstarkt även för mig...