2005-12-20

Yeah, vi fick ut dem! Skål!

När man är uppe om nätterna är morgontidningen en fröjd. Man kastar sig på tidningen så pass att utdelaren måste undra vad det är för kvicka husdjur som döljer sig där det står MADON på dörren. Jag bläddrar fram till ledare, debatt och insändare. Sedan läser jag resten i lugnare takt. I dag hajade jag till på sidan åtta i dagens DN:

Migrationsverket firade avvisning Tjänstemännen skålade i champagne sedan en rysk familj med sjukt barn lämnat Sverige.

Champagne på kontorstid? Jäkla lyx. FYRA flaskor per utvisad familj, dessutom. Erkänn, att de flesta (du?) tänker:

Jaaaa för fan, UT ska dem allt, men gör det med stil! Vi är svenskar för i helvete.

Rysk eller icke-rysk champange?

God morgon.

27 kommentarer:

Anonym sa...

Det visar hur det blir när chefer i sosse-ogligarkin tillsätts godtyckligt. Typiskt korkade tjänstehjon att sätta såna här grejer på pränt genom ett internt mail.

Jaaaa för fan, UT ska dem allt, men gör det med stil! Vi är svenskar för i helvete.

Japp, att mixa riktig champagne med rysk 'champagne' var smaklöst, den ryska smakar ju vedervärdigt.

Vad gör du förresten uppe på nätterna, har du inget riktigt jobb, eller är du också uppe och 'firar'? :-)

sakine sa...

Hehe...den alltid så ärlige nationalisten.

Joooo jag firar också...att detta är sista arbetsdagen denna vecka.

Jag kom överens med moderatledaren i korridoren att borgerligheten ska lämna in en motion om halvt (vinter)friår för alla invandrare och skåningar. DET vore humanism.

Jul och skit firar jag definitivt inte. Själva?

Anonym sa...

Joooo jag firar också...att detta är sista arbetsdagen denna vecka.

Vilken lyx! Jag måste jobba imorgon också, men under eftermiddagen brukar vi iaf kunna snatta ett par gratis-starköl ur personalrumskylskåpet, något vi normalt sett annars bara får på fredageftermiddagar (Mitt jobb har, som du ser, ganska bra personalvårdsåtgärder :o).

ska lämna in en motion om halvt (vinter)friår för alla invandrare och skåningar.

Men på vintrarna ska väl invandrare jobba dubbelt för att hålla värmen? i det 'arktiska klimatet':o)

Jag firar jul hos ena syrran och svågern i Nyhamnsläge ...och därefter brukar jag få ligga raklång med magen i vädret ett par dagar, tills julfläsket sjunkit undan :o)

sakine sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
sakine sa...

Gratis-starköl ur personalrumskylskåpet? Schyst. Här finns bara sur mellanmjölk och morötter (delar förvaltningsavdelning med Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen).

Typiskt, offentliga jobb suger alltid på personalvård. Såvida vi inte snackar Systemet och Migrationsverket.

Julfläsket är nog vad man ska satsa på jo. Det borde väl hjälpa mot kyla! Vi blir medsläpade på en politikerlunch i dag, jag ska sätta igång på allvar då.

sakine sa...

Krohnman,
Klart. Det måste vara värsta drömplatsen att jobba på för en nationalist. Undrar vad de skriver när de söker jobb där?

Eller hur annonserna från Migrationsverket ser ut när de söker personal...

sakine sa...

..."intern rekrytering" = rekrytering inom verket, (s) och (sd).

Anonym sa...

Typiskt, offentliga jobb suger alltid på personalvård. Såvida vi inte snackar Systemet och Migrationsverket.

Jo, så är det. Medans det i det offentliga gnälls om 50-öringar till kaffekassan har vi även all mat o dryck gratis. Iofs inte varm mat, men det finns alltid gott om bröd, minst 15-20 olika sorters pålägg (rostbiff, korv, ostar, kaviar, kokta ägg mm, mm).

Min uppdragsgivare anser helt enkelt att folk jobbar bättre med morot än med piska.

For the record! Rent tekniskt är jag inte anställd (går på faktura som egen), eftersom min uppdragsgivare inte anställer sen påhittet att arbetsgivare ska stå för stora delar av sjukpengen, samt risken att åka dit för diskrimminering om han skulle välja 'fel' sökande.

Sven Holmström sa...

Nationalstat är en mycket löjeväckande idé.

Anonym sa...

Inte alla, men många flyktingar från Ryssland kommer från Tjetjenien, ett riktigt helveteshål. Det borde tjänstemännen reflektera över medan de skålar.

sakine sa...

RL, din lyxare. Behöver ni folk?? :o) Jag kommer ju att fylla eventuellt påtvingade blattekvoter så att den risken elimineras helt!

Sven, Yes. Visst är det. Har du träffat superturkar som övertygat dig, eller var du övertygad långt innan?

Andreas, tja. Man undrar hur dessa människor fungerar. För att palla med sina arbetsuppgifter måste de väl kapa bort lite mänsklighet. :o(

Allt som allt tycker jag att det är synd att denna debatt präglas av känslor till höger OCH vänster. Låt folk göra rätt för sig. Då ser åtminstone jag inga problem med fri rörlighet.

Anonym sa...

RL, din lyxare. Behöver ni folk?? :o) Jag kommer ju att fylla eventuellt påtvingade blattekvoter så att den risken elimineras helt!

Tja, kanske det. Men då får du vara beredd på att klä dig i 'lämpliga' arbetskläder, acceptera att det finns en del 'kränkande' almanackor med lite bilder föreställande det svagare könet samt stå ut med lite 'småmanligt' prat i personalrummet ...fast min uppdragsgivare löper kanske risk att du plötsligt får för dig att skriva en ofördelaktig Citykrönika om arbetsplatsen ;oD

Men visst kvoten skulle ju vara fixad :o)

Peter sa...

Yahoo... migrationsverket i Solna ligger inte så långt från min bostad... ska jag lämna en julhälsning någon?

sakine sa...

RL, lämpliga arbetskläder beror på...gubbigt babbel är no problems (brukar passa mig utmärkt).

Men kränkande almanackor? Där går fan gränsen. NER! Äh, jag hotar med krönika i vanlig ordning och så är det nog om det.

Perfekt. Jag kommer behöva nytt jobb jan 2007, så ni har lite betänktetid.

sakine sa...

Jonas, Exakt! Se där. Ni tycks vara riktiga liberaler till och med. Nationalism är rena rama bluffen, det är en töntig känsla baserad på föreställningar om en gemenskap.

Det är som med alla korkade och dammiga traditioner. Enbart dumt.

sakine sa...

Doyobi, ge dem några små ryska apatiska woody-dolls i julklapp från mig. Om de apatiska småglinen slutar komma till Sverige och tar slut måste de ju personalen få fortsätta roa sig.

Roliga offentliga arbetsplatser växer inte på träd.

Anonym sa...

I ett utopiskt samhälle borde man tillåta just så mycket invandring att minimilönen går att upprätthålla. Man vill ju inte ha någon Vredens druvor-effekt, vilket kanske t.ex. USA skulle få om man släppte in fler än de 1 miljon legala invandrare per år man släpper in idag.

Men med våra kollektivavtal, arbetsrätt m.m. kan man inte uppnå någon generös invandring. Europas arbetsmarknader är rätt dåligt skickade för invandring, egentligen. Det de där LO/s-rackarna som är roten till den här situationen Sverige är i, med sjukt långa asyltider, massor av folk i väntan och sjunkande antal beviljade permanenta uppehållstillstånd.

sakine sa...

Jonas, bra håll koll på sådant. Lätt hänt att det där sociala prefixet breder ut sig.

Vips har man en liberalsocialist som både är för skattehöjningar, tvångsvård av godismissbruk och drömmer om svenska kollektivavtal ;-)

sakine sa...

Andreas, intressant parallell till USA. Visst är det svårt och visst är det ännu svårare att köra liberalism på socialism. Man vet knappt i vilken ände man borde börja.

Jag blir ofta förvånad över hur lite vanligt folk ser kopplingen mellan fackets makt och flyktingpolitiken. Eller så är man ganska nöjd, bara något tar i skiten (och då får de fanimej lyxa till det med skumpa då och då!).

Anonym sa...

Sakine, du vet ju hur många antirasistkampanjer facket driver. Det är någon form av feelgood-företeelse de kör med. Ingen kampanjsajt för Byggnads är komplett utan "kampen mot rasismen". Läser man fackens tidningar har man snart förstått att man är på den goda sidan i frågan, för humanism, multikulti och allt möjligt.

Fackmedlemmarna "tar kampen" för höjda lägstalöner, medan trösklar till arbetsmarknaden (ingångslönen styr efterfrågan), den allmänna efterfrågan på arbetsmarknaden och dylika saker är mycket betydande faktorer.

Fackens ledningar må vara positiva till invandring, men fackens kärnintressen går före. Och gemene medlem reflekterar nog inte så ofta över huruvida arbetsmaknadens reglering har betydelse för invandring och integration eller ej.

Jag tror att Luciano Astudillo, riksdagsledamot för s, fått någon form av aha-upplevelse nyligen. Jag såg honom på tv för cirka ett år sedan då han påstod att Rojas använde "integrationspolitiken som en murbräcka för att slå sönder den svenska modellen" [citat ur huvudet]. Så är det, med viss modifikation. Det är den svenska modellen som är muren runt Sverige. Fackets bäst bevarade hemlighet.

sakine sa...

Andreas, jo jo. Minns hur dagstidningarna fylldes med helsidesannonser just när Vaxholmskonflikten var som hetast. Byggnads hade fått pris från Artister mot nazister! Tja liksom.

Klart det är bluff. Det löjliga är att "vanligt folk" jamsar med.

Luciano Astudillo kan ha sina poänger tycker jag och visst har han hajat Rojas rätt (får man hoppas, nu är ju inte Rojas den mest stabile liberalen på jorden direkt). Men öppnare arbetsmarknad skulle integrationsproblemen avta. Det, och en förändrad syn på medborgare och nationalism, tror jag vore rätt väg att gå.

Som det är nu bygger all svensk (socialdemokratisk)politik på hycklande. Det lustiga är att folk verkar vilja ha det så. Det man kallar sig (kommunist eller inte) tycks spela större roll än det man faktiskt GÖR och vad det är för politik man för.

Ska vi skylla det på postmodernismen på svenska högskolor och universitet? :-)

Anonym sa...

Problemformuleringen, det kollektiva medvetandet, de nationella föreställningarna, socialdemokraten inom var och en. Call it what you will.

Sedan urminnes tider har man förstått att det är det som måste ändras på. Men man har inte lyckats. Och i USA har vänstern omvänt inte lyckats att dra "nyliberalen" (sosseterminologi) ur varje vanlig människa.

Det krävs kanske någon större yttre påverkan, något skeende i världen utanför Sverige. Globaliseringens påfrestningar, kanske? Det är kanske att hoppas för mycket.

sakine sa...

Andreas, Yez. Problemet är att många tycks reagera med taggarna utåt mot globalisering. Vi får se hur det slutar...

Jag hoppas och tror i a f att vänstervågen dämpas på allvar nu.

Fredrik Lindholm sa...

"Jag kom överens med moderatledaren i korridoren att borgerligheten ska lämna in en motion om halvt (vinter)friår för alla invandrare och skåningar. DET vore humanism."

Pft-plt!

Skicka hellre iväg skåningarna och invandrarna (inte de som kommer från t.ex. Norge, Finland, Tyskland, Polen eller Irland) till norrlands inland. Det må vara kallt och mörkt där, men luften är torrare. Så bara man har på sig rätt kläder är det inte så farligt.

Luftfuktighet, däremot, är ett helvete att skydda sig mot.

Sven Holmström sa...

"Sven, Yes. Visst är det. Har du träffat superturkar som övertygat dig, eller var du övertygad långt innan? "

Nationalstaten har starkare stöd i Turkiet än tanken på att luft behövs för överlevnad. Sen kan de vara kommunister, högerkonservativa, militärfans eller religiösa. De religösa verkar bekymmersamt nog vara de minst nationalistiska.

Fast jag känner en anarkistisk turk. Antikapitalistanarkist alltså. Kommunister är lättare att hitta. Det finns nog liberaler, men pratar nog inte politik. De gör saker.

Mina socialliberala tendenser skall jag redogöra för en dag, någon gång.

Sven Holmström sa...

"eller var du övertygad långt innan"

Givetvis var jag det. Just *det* är inte en av de svåra frågorna.

Vad som anses som nationalism är också olika. Min definition på nationalism är att på något sätt bry sig om sitt eget lands/nationalstats fortlevnad. Att göra det är ett bisarreri utan motstycke.

De flesta turkar jag känner är mycket noggranna med att de inte är nationalister (för turkiska nationalister, de är lite värre). Men om jag antyder min egen åsikt tycker de (många alltså, jag generaliserar ganska friskt nu) att jag är landsförädare och djupt omoralisk.

Jag undviker så gott jag kan att prata politik på jobbet.

sakine sa...

Sven, jajemen. Ytterst få är icke-nationalister. Från höger till vänster är alla kemalister. Inte så konstigt med tanke på omständigheterna, dock.

Bra att undvika prata politik i onödan där nere.

Mmmm...njut av allt det roliga medan du är där.