2005-12-13

Oj, oj, oj så Lucia engagerar

Allt från RFSL-are, Riksbanksmedarbetare till mossiga Timbroiter med lutning åt det folkhälsofascistiska ;-)

Och Fi går i liknande tankar.

I tidningen (på sid 6) hamnade den stackars Stockholmlucian vid min rubrik "Riktiga Lucia var en äkta mes". Lite taskigt, men jag klagar knappast.

.....

Därutöver kan nämnas att många har passat på & maila glädje över att jag/Luf har den åsikt vi har i frågan om bloggposten här nedan.

16 kommentarer:

sakine sa...

Typiskt: Neggoreaktion noterad. I kväll ringde en sjuk människa och skrek i telefonluren. Hon finns på exilen.org. Upprörd över att en invandrare hånar svensk kultur (lucia...!) och svenska ungdomar. Jises Christ.

Jag har förstås kontaktat polis. Inte i närheten att jag tidigare fått ett sånt här samtal.

Vissa människor måste fan få hjälp. Ska blogga om det när jag pallar...

Fredrik Lindholm sa...

Ja, F! skäms inte för sin egalitarianism.

När jag gick i Nytorpsskolan för en 20 år sedan så hade man samm lucia år ut och år in. Hon var varken en elev eller lärare. Det skänkte en stor mystik åt arrangemanget.

sakine sa...

Var det en jävla woody eller vad?

Anonym sa...

Hon som sa det kan va de.

Varför är det mossigt att föreslå att LUF någon gång skulle kunna variera könet på sina lucior? Så att det inte alltid är män. En man i kvinnoroller var möjligen lite "daring" på 80-talet, men idag???

Undrar för övrigt om F! som vill "störta hierarkierna i luciatåget" och ge tärnorna "samma status" som lucia. Då borde de ju vända sig mot att de går i tåg eftersom några då går före andra och hamnar mer i blickfånget. Och varför stör sig F! av alla på ett arrangemang där det traditionellt är en kvinna som statusmässigt står högst?

sakine sa...

Omeh! Det beror väl snarare på avsändaren. Den dagen moderaterna - nya som mögliga - har en manlig lucia kan vi snacka.

F! vinklade faktiskt det hela på så sätt att brudar ska kunna få vara stjärngossar, de nämnde väl inget om manliga lucior? Men visst har de många hierarkier att nafsa tag i framöver om de sla följa denna linje. Äntligen lite skoj och tok inför en valrörelse.

Anonym sa...

Moderaterna har en kanslichef med hästsvans, han kan säkert vara lucia. Inte minst som det skulle utgöra en ökning av arbetskraftsutbudet. RUT kan räkna på det där.

Men vad har moderaterna med mig att göra? Skulle det där vara lustigt?

Anonym sa...

Hej igen

Vilka pyramidala reaktioner som din enkla bulletin utlöst hos exilioter och andra. Ja de uppnår närmast Olympiska höjder! Vilket ju samtidigt visar på din oerhörda popularitet…samt bekräftar vad jag skrev i mitt första inlägg

Att

…hatet/ondskan (nåja, irritationen då) projiceras på ”de/den andra” när själuppskattningen och självkänslan fått sig en törn…

Sancta Lucia…daadadaadadadaa…

PS Lucia är förresten de blindas helgon.

sakine sa...

Sorry Mattias, jag menade ju förstås KD :o)

Ja, han kanske kunde bli Lucia, han tillhör ju trots allt förnyarna numera.

Lindholm har också långt hår, luras inte av hans välklippta snygging på fotot.

sakine sa...

Hincha, förmodligen har du rätt. Nationalister verkar fungera liknande var dem än kommer ifrån.

Blev också chockad över alla reaktioner där. Helt sanslöst. Uppenbarligen har det legat under ytan ett bra tag. Jag tjattrade på exilen även förr (om kommunitarism, radikalfeminism och gud vet vad), men så här illa var det inte då. Nu spårar de ur helt. Samtalet i går gav mig en rejäl smäll rakt i ansiktet. Det var kanske det som behövdes: jag har varit för naiv.

Ja, Lucia var de blindas ögon. Hon stack ju ur sina egna. Även det skrek kvinnan i telefonen om. Exilare frågar sig hur jag vet att hon var därifrån. svar: Hon började samtalet med att refera till debatten på exilen och skrek om HUR JAG VÅGADE KALLADE DEM FJANTAR????

Och så står det, ironiskt nog:
"Den fria debatten kan inte tystas".

My as.

Fredrik Lindholm sa...

Däremot skulle man ju kunna införa en anti-Lucia som skall antilussa någon vecka innan sommarsolståndet.

S:ta Lucia var en martyr. Jag avskyr martyrer och de omänskliga krav de ställer. Att alla principmässigt sett har samma skyldighet att visa mod.

Själv föredrar jag Aristoteles syn på mod. En anemisk 80-åring och en vältränad brottare har ju som bekant väldigt olika förutsättningar för att visa mod.

sakine sa...

Kan också nämna att det hade lämnats ett skumt meddelande på jobbtelefonen i går kväll. Av en man från Göteborg som också lät...labil: Han talade om sin bestämda glädje över Rojas som VÅGAR ÖPPNA DEBATTEN. Och om hur han uppmanar till att alla i "RÖRELSEN" bör följa detta.

Jävligt skumt.

sakine sa...

Lindholm, jag gillar inte all martyrskap, dvs självoffer. Däremot är det fins att stå på sig för det man tror på.

sakine sa...

"De blindas ögon". SLip.

De blindas helgon skulle det förstås stå. Sorry, mina ögon är som två uppsvällda klot i dag. Men det beror nog mer på att det inte var så lätt att sova i natt, mer än på att helgonet straffar mig.

Anonym sa...

Ett tips:

Om du skriver 'kaxiga krönikor' i Stockholms mest lästa blaska så är oddsen ganska stora att det kommer reaktioner, du borde kanske överväga att ha hemligt hem-telefonnummer.

sakine sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
sakine sa...

Jaaa! Och hemlig adress, hemligt jobb, spökskriva under EN BLONDIN i svensk folkdräkt med ett svensk namn! Flytta utomlands och maila in texter därifrån!

Ingen annan fattar HUR "nationalister", hur NÅGON, kan bli upprörd över en FEMINISTISK krönika om Lucia! Sjukt är vad det är. Så modigt att ringa upp till bostaden och på jobbet. Jävla vildvittror. Men nu bör jag väl inte skriva mer om det innan yxan åker i ryggen på mig.

Maila om du har något viktigt att skriva till mig (och tack för att du inte uppmuntrar dem). Det spelar ingen roll vad jag skriver, det borde du ha begripigt. Det handlar om att ta första bästa blatte till hands. Besattheter är inget jag råder över. Det andra ser jag till att ordna.

(sakine@liberal.se)