2005-12-18

"McDonalds stoppar momsen i egen ficka"
En puckad rubrik lyder:

"McDonalds stoppar momsen i egen ficka".

- NÄ he?? Är det sant?! Och jag som trodde att slantar som staten inte snor skulle gå till andra fickor! Mina egna fickor? Jaaaa, jävla McDonalds!

Och så vidare:

"McDonalds tjänar 6 kronor varje gång du tar med dig din måltid istället för att äta i restaurangen. Anledningen är företaget då betalar en lägre momssats, men det gynnar inte konsumenterna."

- Nää...därför kanske vi borde tvinga fram ett "ansvar"? Jaaa! Annars beskattar vi lite extra. Dumma, dumma företag. Struntar i sitt samhällsansvar på det där viset. Fuuult! Omänskligt! Egoistiskt...

Sen skriver man, som om det vore jätteinhumant och samhällsvidrigt, att någon på Skatteverket inte tycker att det är ett problem så länge McDonads redovisar och betalar in enligt lag.

Man borde införa kvitton där det står stöld bla bla kronor i stället för moms.

Men inte ens då skulle folk fatta.

20 kommentarer:

sakine sa...

Eller hur! Jag lackar på sånt här. Bajs-journalistik på äkta (desvärre anpassad) bebisnivå.

Så vad vill folk egentligen? Bestraffa McDonalds och tvinga dem att satsa på glittriga guldbollar i bollhaven? Fixa barnsjukhus (jag har ju ett runt hörnet) överallt? Gå in med fredsstyrkor i Sudan?

Åhhhhh... :-S

Anonym sa...

Det skrämmer mig lika mycket varje gång jag tänker på att det är denna typ av rubriker som förefaller sälja flest tidningar...

sakine sa...

Johan, jo men de avspeglar och återger bara inställningen bland vanligt folk.

Företagen borde kanske införa en dag om året då DE strejkade. Stäng ner hela skiten under ett dygn så får vi se. Inga löner, inga Happy Meal och inga julanpassade öppettider. Och folk får grina hur mycket dem vill!

Underbara tanke...

sakine sa...

Nä, förvänta sig bättre rubriker gör man knappast. Dumhet avspeglar dumhet. Helt naturligt.

Göran struntar nog i var du köper, bara du äter. Sysselsättning på folkhälsoinstitutet brukar värderas mycket högt.

Anonym sa...

Asså nyheten var ju att momsen tagits bort - men fortfarande har priserna inte sänkts. En förutsättning för att man ska ta bort t.ex. matmomsen (vilket jag är helt för) är ju att pengarna ska tillbaka till oss!

Förmögenhetsskatt statt konsumtionsskatt!

sakine sa...

Asså jaha, jaha asså! En liten rödgrönis på vift? :-)

Nej men snälla, varför ska företag agera så puckat? Vore jag boss på McDonalds eller någon annan kedja skulle jag inte ta till med några kostsamma prisändringar. Jag skulle snarare försöka att spara lite för framtida utgifter, risken finns ju att det blir socialistiskt styre även nästa mandatperiod.

*rys*

Om det nu är för kundernas bästa, varför betalar vi kunder moms över huvud j...a taget? Vem är tjuven, McDonalds eller staten?

sakine sa...

...en liten skillnad man kan tänka på är att du faktiskt kan välja BORT McDonalds, utan att för den sakens skull vara kriminell.

Anonym sa...

Det stämmer, man är inte kriminell om man väljer bort McDonalds ...men att inte göra det tyder på idioti, med de barnportioner dom serverar.

Anonym sa...

" Johan, jo men de avspeglar och återger bara inställningen bland vanligt folk. "

Ja, det är ju det som är litet läskigt. :-) Hade tramsrubrikerna (döds-sms hör väl till de mer charmanta) inte sålt några tidningar för att folk tyckte att de var fåniga hade jag varit lugn.

Och till den som tyckte att man lika gärna kan behålla momsen om företagen ändå inte sänker priserna med motsvarande mängd som den sänks: varför skulle de? McDonalds främsta syfte är knappast att ge mig mat för så litet pengar som möjligt, isf är det konstiga människor som driver McD-restauranger. Tycker vi att de är för dyra får vi väl äta någon annanstans.

Fredrik Lindholm sa...

Pizzerian på hörnet har ofta olika priser för att äta där eller ta med.

sakine sa...

Johan,

Jaaa McDonalds-människor är onda! De ger inte ens gratis leksaker till föräldrarlösa barn. Hur ond får man vara???

Nä nu är det hög tid att förstatliga allt. Vi ser ju hur ondskan sprider sig. Stoppa moms i egen ficka bara så där! Skäms.

:o)

sakine sa...

Lindholm & Jonas, för en som inte går till pizzerior så ofta: visst är det billigare att ta med käk?

Anonym sa...

:-)

Och japp, Sakine, det är billigare att ta med sig pizzan hem. Typ tio spänn eller så, där jag handlar mina pizzor.

sakine sa...

Huh? Då blir det hämtpizza framöver. Och fan om jag ser en oinformerad fattigpensionär sitta i en pizzeria. Hem bums.

Anonym sa...

>>Sakine
Vore jag boss på macdonalds skulle jag säkert också göra så. Jobbade jag på macdonalds hade jag snott pengar ur kassan när tillfälle bjöds etc

Hursomhelst: ni nöjer er med att pengarna inte går till skatt när momsen sänks (eller krossas som ska hända snart :) ) Jag skulle hellre se att jag fick pengarna.

Jag antar att det är på samma sätt med arbetsgivaravgifter - om de går till företagsvinst istället för sjukpenning så är LUF & co nöjda.

Men precis som med MacD - whats in it for me?

/Pink fahren - geld sparen!

sakine sa...

Pink fahren? Vad är det för något. Rosa kaniner inom porrindustrin?

Sno pengar ur kassan är ju bara för lågt...varför göra det när det är så enkelt att tjäna ihop egna?

Du ser, skillnaden mellan oss verkar vara att du gillar tjuveri och inte rättvisa. Jag gillar inte ens tjuveri med (statens)vårtiga mellanhänder. Då är det givet att vi kommer till helt olika slutsatser.

sakine sa...

Men suck...nu kommer väl Lindholm hinna innan mig men om han inte gör det (innan det här inlägget): Nej jag sätter mig inte på höga hästar och leker moraltanta.

Folk får gärna vara för stöld öppet och ärligt, det uppskattas bara. Den värsta sorten är tvärtom den som ljuger om det. Den som lever på att rättfärdiga det genom att påstå att det är för 'svaga'.

Önskar fler vore som anonymous ;)

Anonym sa...

Jag tycker då vi borde börja ta HÖGRE moms om man tar med sig... dvs en sorts avgift när invandrare kommer till Sverige. Många familjemedlemmar = Mycket moms.

mvh

FM

sakine sa...

...det sista inlägget begriper jag inte.

Anonym sa...

"Ja, det är rätt vanligt på just pizzerior. Jag brukar vara lite sur över det ibland, eftersom det verkat onödigt."

Onödigt kan man tycka. Lokalhyra måste de ju ändå betala oavsett om du äter där eller ej. Men sen kan man se det som att det är ett menyalternativ som du kan välja till/bort. Precis som dryck, sallad etc.
Det kostar också lite extra för dem att diska det porslin du använder etc.

Det är konstigt att inte McDonalds också gör så. Fast de kan inte åberopa extra-arbete med disk etc.