2005-12-17

Hej, du har kommit till Sakine

- Byggjobbare? Tryck 1.
- Rasist? Tryck 2.
- Radikalsatanistfeminist? Tryck 3.
- Besatt idiot utan liv som hatar yttrandefrhet? Tryck 4.
- Vill du inkomma med hot inom en vecka? Tryck 5.
- Vill du skicka en bomb direkt? Tryck 6.
- Vill du tala med telefonist, tryck 7 (kopplas till Mr R. Krohnman som lovat svara).

Efter ett sjuk vecka var det dags att ha lite skoj i går! Högeröl: kvällen och natten tillbringades med liberaler från bloggvärlden. Efter flera timmars pladdrande - om tokar, partier, arbetet som politisk sekreterare (jag och vännen J jämförde detaljerna) bloggar och rollspel - sprang vi ut och gapade på tyska (tur man har mössa & stor luva - hoppas hoppas ingen såg) och babblade ännu lite mer. Jag var hemma strax innan 6, hes och med konstiga saker i väskan (svarta mördarhandskar, en skum CD). Önskar att jag hade smitit lite tidigare. Det tar sån energi att arbeta att man inte pallar hur mycket som helst. Annat var det när man pluggade, den (fri)tiden är starkt saknad.

Lördag börjar alltså segt...ska in till stan. Zzz. Shoppa. Bio kanske? Får se. På onsdag börjar jullovet.

Julafton (som jag ändå inte firar) kommer att tillbringas utomlands. Risken är stor att nyårsfirandet placeras i Kallhäll av alla ställen.

Vad gör andra på nyår?

16 kommentarer:

Fredrik Lindholm sa...

Men firar du inte ens "Sol Invictus" som ju är om fyra dagar? Blir du verkligen inte glad över att det äntligen vänder och att vintern kan börja på allvar?

Jag brukar dricka på Nyårsafton. Och här är en berättelse från Klas_Lund om hur SMR firar nyår:

"Klas_Lund, 2005-01-01 | 16:36

Mina medlemars nyårsfest vid Tumba vintersportsklubbs lokaler 31/12

En rapport från de närmast sörjande. Oron över de skriverier som sker här var stor, medlemarna var mycket ledsna och ifrågasatte sanningshalten på min tråd. På väg hem på nattbussen blev trycket för Martin (Dahlin) Stridsman för mycket, och i raseri började han slåss med afrikaner. I sedvanlig SMR anda blev han gripen och sitter nu anhållen på häktet. Nyårsfirandet skedde i mångkulturens tecken då våra grannar brevid oss i lokalerna var Romer/Zigenare. Då fördomarna om oss SMR:are är att vi är specialister på stölder så försökte vi lära dem hur ett schysst bryt skall gå till:) Men vår skara vår tunn, och vi samsades ganska väl med romerna
Klas"

Tomas Melin sa...

Såg inte detta inlägg annorlunda ut för någon timme sedan? Hmm. Dina trogna fans blir förvirrade om du ständigt ändrar inläggen!

Fredrik Lindholm sa...

Om det inte är ändringar av stav- och syftningsfel så är det god kutym att skriva "EDIT:".

sakine sa...

Tomas! Vem bad dig kika in innan jag var helt färdig :P

sakine sa...

Lindholm, Nä jag avskyr allt som har med vinter att göra, jag är helt enkelt inte gjord för svenskt klimat. Mår inge bra alls på vintrarna, varken fysiskt eller psykiskt. Man ska akta sig för att reta upp mig. Passa dig jävligt noga.

Så de (Klas & friends) håller till i mina trakter (söder om söder om söder)...

Krohnman! Ditt as. Det är inte mitt fel att fingrarna inte kunde hållas i styr. Jag kräver behandling.

Sven Holmström sa...

"Mår inge bra alls på vintrarna, varken fysiskt eller psykiskt."

Jag trivs bra i svenska vintrar, men tycker ofta tom att de svenska somrarna är för varma. Turkisk sommar skall vi inte ens tala om. Jag har testat förr. Att jobba här nästa sommar kommer bli en pärs.

Fel man på fel plats.

/bosporen.se

Fredrik Lindholm sa...

"Nä jag avskyr allt som har med vinter att göra, jag är helt enkelt inte gjord för svenskt klimat. Mår inge bra alls på vintrarna, varken fysiskt eller psykiskt. Man ska akta sig för att reta upp mig. Passa dig jävligt noga."

Oj vad jag tycker synd om dig. Varför tar du inte och repitra...rapetrie...reparti...tillbakakskickardig sjävl?

Vet du vad? Det enda folk som har en liten fördel när det gäller att tackla kyla, och det är eskimåerna. Deras underhudsfett är nämligen brunt. Annars är de precis lika känsliga för kyla som oss andra. Det gäller nämligen att ha på sig rätt kläder.

Och vet du mera? Alla andra tycker också illa om kyla. Men vet du mera? Folk avskyr mörker ännu mer. Och visste du att när norrlänningarna kommer ner till Stockholm så fryser de rövarna av sig, även om det bara är tre minusgrader. Det är för att där uppe är luften torr, medans här nere är den fuktig. Och fukten är det väldigt svårt att skydda sig mot.

Nu tycker du att jag är okänslig. Och det hoppas jag verkligen att jag var. För det är det enda sättet att klara sig mot kyla och måndårar. Tag lärdom. Okänslighet.

sakine sa...

Sven, ja. Jag skulle göra mycket för att byta, men det är ju lite knepigt. Medan du strosar runt på İstiklal Caddesi och går på piffiga konstutställningar sitter jag här apatisk och fryser av att bara titta ut. Usch...kyla gör ju ont!

Nåja, som Lindholm påpekat, är det bara att bli sjukt okänslig.

Och Lindholm, varför skickar du inte ut dig själv? Vad hindrar?

sakine sa...

....apropå Istanbul. Det är nog en stad (och London) som skulle kunna vara framtida alternativ. Inget minus att behärska språket där man bor.

Sven, türkce yi da ha örendin mi?

Sven Holmström sa...

Çok aız türkçe konuşuyorum, fakat öğreniyorum.

Faktum är att jag har pluggat turkiska av och till i två år(jag har och har haft en bra anledning). Men tydligen är jag dålig på att lära mig språk! Men jag *skall* lära mig. Dessutom får jag hela tiden tiden arbetsuppgifter som kräver att jag kan turkiska, vilket är lite problematiskt, men säkert bra i längden.

Jag brukar försöka läsa Garfield i Radikal, men även det är på gränsen för vad jag klarar. Det som är bra är att det nog inte finns något språk som är lättare att stava. (Mjuka g (ğ) är iofs magi, men det är nog det enda.)

Sven Holmström sa...

Förresten,

"Vad gör andra på nyår?"

Jag skall till Kappadoccia, eller hur man nu bör stava det.

sakine sa...

...det ÄR underbart att vara överlägsen i kommunikation. Språk är makt!

Güzel, ören. =)

Ja men då så, har du hajat i utan prick och alla 'c' så är resten lätt som en plätt.

Kappadoccia låter trevligt (vet inte vad det är, men allt i Istanbul låter fint).

Sven Holmström sa...

Kappadoccien, inte i Istanbul, uan området i Turkiet. Bergsformationer och grejor. Det blir en guidad kortsemester över nyår. Allt på turkiska såklart.

Jag var på en liknande til Safranbolu i somras. Jag var den enda utlänningen på resan, vilket var komplext. Men komplexitet är bra för själen.

Förstod jag dig rätt i att du både talar turkiska och kurdiska?

Fredrik Lindholm sa...

Sverige är mitt hemland. Där föddes jag. Därför kan jag inte plocka billiga poänger på att -10 C är kallare här än -10 C i det härligt, spontana, sprudlande, mångkulturella Kurdistan.

Sånt är livet.

sakine sa...

Lindholm, skriv då på begriplig svenska.

Sven, yes. Det började med turkiska (som ändå är något slags modersmål), växlade över till kurdiska och lärde mig det blixtsnabbt. Nu har turkiskan kommit tillbaks lite. Jag använder språken ytterst sällan, vilket gör att det tar några rundor innan jag kommer in i det, även om det finns någonstans under ytan.

Mina kusiner påpekade elakt att jag hade svensk brytning på min turkiska när jag var nere i somras. Hrm...

Men lycka till, var glad att du lär dig lite turkiska i Istanbul och inte i Konya eller någon annan instängd håla där de pratar myyycket underligt.

sakine sa...

hehe...bra så :)