2006-03-12

Mysfarbron...


...Abd al Haqq Kielan är inte så gosig som han ger sken av. Smarriga citat:

"- Det är tveksamt om kvinnor bör ha rätt till ett eget socialt liv utanför hemmet."

"- Jag förstår inte Sverige och dess lagar. Det är okej att homosexuella gifter sig men det är inte tillåtet att ha fyra fruar. Jag har synnerligen svårt att förstå homoäktenskap."


"-Kvinnan har inte rätt att ingå äktenskap på eget initiativ, det är pappan, brodern eller någon annan manlig anhörig som bestämmer vem hon ska gifta sig med, men kärleken kan ofta uppstå inom äktenskapet." (Källa).

Och gubben företräder "moderata muslimer". Oj, vilka höga tankar vi har om dem i så fall. Eller inte.

20 kommentarer:

Marie sa...

Härlig gubbe! Han såg ju i alla fall ut som en mysfarbror, men skenet kan bedra.

Skönt att höra att kärlek KAN uppstå inom äktenskapet... Tycker bara lite synd om de stackars satar där det inte gör det.

Jonas Barkå sa...

" Det är okej att homosexuella gifter sig men det är inte tillåtet att ha fyra fruar."

Det här har jag ju inte heller riktigt fattat, förutom då att homosexulla strikt räknat inte får gita sig i sverige.

I övrigt får man mardrömmar. Var är de sant moderata muslimerna? De som anser att religion är en privat sak som man inte ska tvinga på andra?

sakine sa...

Marie, ja...men männen har sitt på det torra: av 4 utvalda brudar utan talan är chansen stor att någon är "okej"!

På torsdag får jag tillfälle att fråga om denne Sveriges mysmuslim vill utveckla sina fina tankar om jämställdhet och jämlikhet...

Jonas, det undrar jag också. "Leffe" är väl ett bra exempel att lyfta fram när man vill ha en muslim som är "precis som oss bara det att han ber lite och har en konstig hatt!!". Suck...

Jonathan sa...

för dem, precis som för många kristna, är det just det. en privatsak. det är också förklaringen till att man inte gör så mycket ovsäen. eftersom de inte är aktiva i församlingen eller någon religiös intresseorganistation har de inte samma kanaler för att nå ut. Nalin Pekgul, Muhammed Omar, salam karam, dilsa demirbag-steen och blogginnehavaren är några exempel på muslimer som ger en annan bild. alla muslimer har inte samma möjlighet att nå ut

Det är sjukt störande när samfund talar i ens namn. judiska församlingen är oftast vettig. men en gång lackade jag ur ordentligt när någon företrädare målat upp en bild av att det pågår ett religionskrig i sverige. tyvärr gick jag inte längre än att klaga på det över middagsbordet.

sakine sa...

Jonathan, du har nog rätt i det där med att folk som gör religion till sin privatsak gärna inte hoppar in i offentlighetens ljus. Dessutom är frågorna så känsliga att få vågar ge sig på ämnet.

Sen vet jag inte riktigt om jag är rätt person att kallas "muslim". Kommer inte från en religiös familj på något sätt, och har svårt att ta religioner (och vissa religiösa, typ Kielan) på allvar.

Jonathan sa...

precis, jag är inte heller religiös. och jag menade inte muslim på det sättet, att du skulle vara religiös. men du har en muslimsk anknytning vilket räcker för att du ska bli inkluderat i 1,2 miljarder kränkta muslimer, etc. . vissa människor kommer vilja ha ett tolkningsföreträde och utan att fråga oss om lov talar de i våra namn. det är bekymmersamt.

sakine sa...

Jonathan, okej då hänger jag med! Ja, det gäller att säga ifrån när imamen skenar iväg. Pinsamt, och konstigt att ingen har uppmärksammat denne snälle farbrors åsikter tidigare.

Fredrik Lindholm sa...

Varför kan han inte hoppa ut ur garderoben och kalla kvinnor för städare/diskare/matlagare?

RL sa...

Varför kan han inte hoppa ut ur garderoben och kalla kvinnor för städare/diskare/matlagare?

Nja, dessa yrken sammanfattas väl bäst med ordet: Hemmafru ...dvs det sanna kvinnoyrket :o)

Martin Kinnunen sa...

Det mest intressanta här tycker jag är att intervjun, såvitt jag vet, inte har citerats i någon annan tidning trots att den har två år på nacken. Inte heller har någon annan journalist pressat "Leffe Karlsson", som han hette innan han koverterade. Att det ligger taktik i att leka mysfarbror i media behöver man inte vara PR-konsult för att förstå.

Sen är det ganska skrämmande att detta är en väldigt kontroversiell person bland muslimer i Sverige just för att ska vara så moderat av sig.

Traditionalist sa...

Men om man är för mångkultur så bör väl även denna kulturs åsikt respekteras och bejakas - allt annat är väl diskriminering?

Själv håller jag naturligtvis inte med honom.

Jonas Barkå sa...

Man bör tillåta honom att ha sin åsikt och uttrycka den men givetvis får man samtidigt säga emot när man inte gillar det folk säger.

Bara för att man är för mångkultur behöver man inte gilla allt i alla kulturer. Men att försöka isolera en kultur på ett nationellt plan för att bevara den är bara fånigt. Kulturer har alltid tagit intryck av varandra och den som vill bevara något speciellt i den "svenska kulturen" får väl starta en förening. Det är inget som staten ska hålla på med. Hela nationalstatkonceptet var en så otroligt dåligt idé redan från början.

sakine sa...

Självklart får han tycka precis vad han vill. Även säga det tills han hesnar, för min del.

Det är HAN som är mot yttrandefrihet.

Magnus, tillåt mig tveka om den ;-)

Martin, tja han är ju ganska bra på att slingra sig, men jag ska fråga vad han menar i övermorgon och hoppas få ett ärligt svar.

Traditionalist sa...

Saki tillåt mig påpeka att du nog inte förstår vad jag menar.

sakine sa...

Jamen jasså. Från exilen?

Tror visst att jag förstår vad du menar. Men jag håller förmodligen sällan med.

Traditionalist sa...

Tyckte du var ett trevligt inslag på Exilen - men nu måste jag rusa till mitt jobb - ha en bra dag.

Fredrik Lindholm sa...

"Hemmafru" är för mesigt och implicerar Desperate Housewives.

Nej, städare/diskare/matlagare är bättre. Men man skall inte kalla kvinnor för, ähum, givare av fellatio. För det implicerar att kvinnor kan använda munnen till annat än att äta och säga aj-aj när man agar dom. Dessutom implicerar det att kvinnor kan ha kontroll.

Anonym sa...

Lindholm, brukar folk påpeka att du är sjuk?

Fredrik Lindholm sa...

Det händer, ansikte mot ansikte. Det är upp till dig om du vill uppröra dig mer över min sarkastiska skarpsyn eller att sådana som "mysfarbrorn" (ööhh, alla vithåriga äldre män ser "mysiga" ut) går det tretton på dussinet av.

(Och Madon, när skall du höja klassen på denna blogg genom att t.ex. inte tillåta anonyma kommentarer?)

super sd sa...

Kanske vi sverigedemokrater till slut kommer få EN VISS förståelse för vår islamkritik.
Vän av Israel