2006-03-08

Yeah, grattis alla feminister

Speciella dagar fyller väl ett syfte: få oss att tänka lite extra på en person, ett helgon, satan, en grupp människor eller ett bakverk.

I dag är det ju internationella kvinnodagen och då får man ju tänka lite extra på medsystrar som har det tufft. För den som är intresserad av liberal feminism finns en del pressmess och artiklar hos Luf. (Till höger har bl a jag skrivit om abort).

Så: uppför er riktigt könsneutralt i dag så gör ni en supergärning. Själv ska jag i för sig på tjejmiddag i kväll, men kan säkert passa på att spida lite feministisk propaganda till mina älskade väninnor.

15 kommentarer:

Krohnman sa...

Grattis på kvinnodagen!

sakine sa...

Detsamma!! Grattis Krohnish :-)

Jonas Barkå sa...

Undrar bara lite spontant vilken dag du associerar att man ska tänka på Satan? Valborg och sin egen födelsedag enligt LaVeys rekommendationer? Eller var det någon annan trosuppfattnings satansdag?

RL sa...

Jaha är det sånt idag. Jag har inte hängt med riktigt vad det handlade om, men då fattar jag varför sekreterartjejen på jobbet förde ett jäkla liv och inte ville diska efter lunchen på jobbet :o)

Fredrik Lindholm sa...

"Speciella dagar fyller väl ett syfte: få oss att tänka lite extra på en person, ett helgon, satan, en grupp människor eller ett bakverk."

8/3 -ett socialistjippo som har samma tyngd som kanelbullens dag.

P.S. Tacka vet jag flanellskjortans dag!

Traditionalist sa...

Personligen anser jag det vara en hädelse mot naturen att uppföra sig könsneutralt.

Fredrik Lindholm sa...

Det är inte en hädelse, utan en omöjlighet.

sakine sa...

Va! Har satan ingen egen dag? Då måste vi hitta på en.

Rl, hoppas hon fortsätter i den stilen...

Magnus, du verkar ju ha lite...hrm..spännande tankar. Men varför är du (och Lindholm) så jävla säkra på att män och kvinnor nödvändigtvis är så olika? Och vad har det för betydelse i et modernt samhälle skillnader i procent fett i underhud eller andel muskelmassa individer av olika kön har generellt?

RL sa...

Rl, hoppas hon fortsätter i den stilen...

Nja, nu rullar hon barnvagn igen, så det är lugnt :o)

Jonas Barkå sa...

Ska man tro LaVey är ens egen födelsedag satans viktigaste dag. Därefter valborg. Men det räknas kanske inte som en egen dag rätt många äter ju tårta och eldar skräp på just de dagarna. Vi får väl hitta en dag som ingen annan gör anspråk på (svårt) och ge den till Satan. "Här får du, den här dan var det ingen annan som ville ha. Ta den bara. Ja, du måste!"

Traditionalist sa...

Tja, spännande och spännande? Mina tankar kring manligt och kvinnligt är väl ändå betydligt mer normativa än dina - sett på en global skala???

För övrigt anser även jag att Satan bör få en egen dag! Hört talas om de satansdyrkande kurdiska yezidéerna förresten?

Traditionalist sa...

Dessutom har de väl (med undantag av någon liten ö i Stilla havet) existerat som så i tusentals år emedan dina existerat som de föreligger i si-så-där 40år?

Fredrik Lindholm sa...

"så jävla säkra på att män och kvinnor nödvändigtvis är så olika? Och vad har det för betydelse i et modernt samhälle skillnader i procent fett i underhud eller andel muskelmassa individer av olika kön har generellt?"

Ytligt, alltför ytligt.

sakine sa...

Magnus, okeeej. Jo, visst har jag hört talas om djävulsdyrkarna. Hatade av muslimer.

Jag bestämmer mig inte att tycka och tänka utifrån unkna normer i omgivningen eller i historien, dock...

Lindholm, äg...du har ju inga vettiga argument.

Fredrik Lindholm sa...

Såklart inte! Mina argument är ju per definition dåliga.