2006-03-27

"Stå på er brevbärare"

...är rubriken på Liberala ungdomsförbundets senaste pressmeddelande.

Men vad fan. Här gör Nationaldemokraterna superbra reklam för Mona Sahlin och Lars Leijonborg, och vi börjar hojta och gnälla. Gratis reklam, hallå!

12 kommentarer:

Peter Jönsson sa...

Reklamen var ju inte den vackraste skapelsen man sett direkt. Tycker de har hittat en bra bild på Lars, han ser riktigt party ut på bilden. :)

Krohnman sa...

"– Det är ingen mänsklig rättighet att få rasistisk propaganda utdelad av brevbärarna till hushållen i Stockholm. Det handlar om en köpt tjänst och Posten har all rätt i världen att neka nationaldemokraterna möjligheten att köpa tjänsten om brevbärare och hushåll tar anstöt. Det är en avvägning Postens ledning får göra avslutar Fredrik Malm"

Är det verkligen så? Först rasar man mot Utrikesministerns agerande mot SD, sedan tycker man att det är okej att posten vägrar ND-brev. City mail eller andra privata företag står det givetvis full fritt att neka sina kunder, men statliga posten? Njae.

Det där får man nog tänka igenom en gång eller två.

C. L. K. Aqurette sa...

LUF:s arument hade hållit om det inte vore för att posten i praktiken har monopol på bredförsändelser i många delar av landet. Med tanke på det övertoner som ofta hörts i valrörelser så kan man inte vara säker på att alla "vanliga" partiers material kommer ut om brevbärarna själva får avgöra. Så nej, deras jobb är att dela ut post. Det är vad de får betalt för att göra. Vill de demonstrera sitt missnöje får de göra det på fritiden.

RL sa...

Nu tänker jag förvisso inte rösta på ND, men eftersom hela pk-maffian 'upprörs' över att en brevbärare ska tvingas göra sitt jobb, så förväntar jag mig att få ett reklamutskick ...annars tänker jag klaga hos posten.

Dessutom ska det bli skoj att se hur denna 'hemska' pamflett, som inte ens kan fällas för hets mot folkgrupp ser ut :o)

Jonas Barkå sa...

Sakine, kan du inte se till att LUF slutar med sådana där dumheter? Då kanske man kan rösta på FP nån gång.

sakine sa...

Jonas, du kan väl rösta på fp ändå? Stunta i Luf :o)

(Säger jag som diggar luf miljoner ggr mer än Fp).

RL, hehe...berätta gärna vad du får för reaktioner!

Peter, Leijonborg har aldrig varit vackrare. Så skön min och perfekt gap...

Krohnman & C. L. K. Aqurette, ni har säkert rätt i själva sakfrågan. Det finns ju hur mycket konstiga saker som helst som åker runt med posten, innehållet kan brevbärarna strunta fullständigt i.

Vid närmare eftertanke...Jag beställde för länge sen ND och SD-material i rent studiesyfte för några år sedan. All spridning av udda material behöver inte vara av ondo. Och i det här fallet hade det förmodligen gynnat såväl Mona som Lasse. Fotona till trots :-)

Jonas Barkå sa...

Jag gillar nog också LUF bättre, men de och FP lyckas var dåliga på två allvarliga men helt olika sätt. LUF är mesigt socialliberala och FP börjar mer och mer likna den "batonghöger" som vänstern brukar berätta skrönor om.

sakine sa...

Jonas, psssst, Luf spelar bara :o)

Fp...hmm. I yttrandefrihetsdebatten var man stabil och det står ju mig varmt om hjärtat. I allt annat verkar Fp fortsätta åt vänster i ekonomiska frågor, men till batongernas värld i allt annat. Hmm...jag önskar det hade varit tvärtom.

Jonas Barkå sa...

Ja, folkpartiet ska ha stor cred för att de var de enda (SD räknas inte) som stod upp för yttrandefriheten.

sakine sa...

Jo, men om jag får vara lite grinig ändå:
Nu får man hoppas att Fp står upp lika tydligt även när det handlar om andra grupper än muslimer som känner sig "kräkta".

Fredrik Lindholm sa...

Ni skulle bara veta vilken kristen och kommunistisk smörja som jag bar ut efter 11:e September... De där brevbärarfjantarna kan ta och snyta sig och sluta upp med dubbla måttstockar.

Lasse sa...

...för att posten i praktiken har monopol på bredförsändelser i många delar av landet.

Jaså du...du kanske tror att anledningen till att det är Posten som delar ut brev i Pajala och Karesuando beror på att citymail eller ngn annan privat aktör inte får etabelera sig i övre Norrland?

Nja tänk nu en gång till...och som hjälp på traven så kan du dra paralleller med mobiltelefoner och deras täckning.